Zmierte sa s rolou slobodnej matky: Skúsenosti a rady
Ahojte
Ostala som sama na rocne dieta, po materialnej stranke som zabezpecena o to nejde
Skor ma zaujima ako ste sa s tym zmierili, kedy ta bolest a neskutocny pocit sklamania zmizol? A zmizne niekedy? Nedokazem mu to odpustit- najradsej by som mu povedala nech zhori v pekle, ze nas opustil lebo sa tak rozhodol, lebo nevedel co rodina obnasa…
Bojim sa co nas caka, bojim sa samoty, ze nas uz nikto nebude chciet a nikto nas nebude mat rad..frustruje ma pohlad na stastne rodiny dieta matka a otec, placem a trapim sa kazdy vecer ked dieta zaspi, vycitam si ze som mu vybrala takeho otca, ze som uverila, ze chce rodinu len blbec sa o nu nevedel postarat ked prisla..boli ma, ze ma s dietatom minimlany kontakt a nezaujima sa, pritom dietatko je mile, uzasne,robi pokroky a on ako otec to zmeska ale je si toho vedomy a neriesi to, ja som ta co prilis analyzuje viem ale citim sa tak sklamana, zlomena a sama
@natalka13 nemyslim si a uprimne ani by to nechcel
Sam mi povedal ze aj keby nemal dalsiu rodinu vobec by mu to nevadilo a jemu dieta nezveria a ako hovorim ani by to nechcel oedva da ozve raz za 2-3 tyzdne a na navstevu tak raz do mesiaca medzitym sa nezaujima
Záplata. Čas lieči. To dieta ti ju zapláta teraz máš abnormálne pravdepodobne smutné obdobie. Je to obdobie ale bude premena uvidíš.... len nebuď smutná ak on nieje. To je pointa. Nikdy nebuď na horšom stave pre niečo niekoho kto neni zle natom..ty máš určitú zodpovednosť ty môžeš akurát všetku lásku dat dietatu on neni tvoje dieťa, nech teda ide kade ľahšie keď je zbabelec a nerozumiete si. Ak by ste sa mali handrkovat pred malou a ono mat neurozy a citit to tak radšej bud sama ale ak toto nepochopis co ti píšem a podaktorí ak by teda boli hádky tak nemám ti ako pomôcť už slovne...
Niektorá ti nepomôže tým pádom len ľutovať sa potrebuješ. Ale každá žena má niečo aj horšie VER majú aj postihnuté deti a neni čas sa ľutovať.. ale tebe asi neni rady.
Ja som si vzala niekedy dieta so sebou, neskôr počas pracovnej doby (nemali sme to moc prísne, môžeš to brat ako ist k lekárovi - ide o psychické zdravie a to treba aj na výkon v práci). Veľa terapeutov ma v miestnosti aj gauc, hračky atd. Bola to žena, úplne v pohode to išlo.
Preco by mu sud nedal dieta? Je drogovo zavisly?
Ludia sa menia, tu ide aj neskor o rozhodovanie kam dieta pojde do skoly, dokonca aj kde bude byvat a v hre je aj zahranicie......moze prestat platit hocikedy.
Netusis s kym sa da dokopy.
Beres to na lahku vahu.
@petruska173 ty nemaj VYCITKY. Odpusti sama sebe ze sa trapis a robíš si tým zle. Nie ze druhým sebe. Ja som inej viery žiaľ. A je to najlepšie čo môžeš spraviť. Nehnevaj sa na seba lebo keď si niečo robila a cítila tak to vtedy bolo inak. A hlavne sebe nerob zle negatívnymi myšlienkami. A všetko bude o pár rokov inak uvidis.... nabudúce toľko veriť nebudeš a každý sa naučil en rokmi nemysli nikto není múdry a nikto nevie CO SA STANE DOPREDU. 🤎
Nie psychiatricku ale psychlogicku pomoc. Ziadne 2 hodiny cakania. Objednas sa na termin a prides aj s dietatom. Je to len rozhovor. Psycholog ani nepredpisuje lieky. Je to rovnake ako tu na fore, akurat ti radi niekto s odbornymi vedomastami a skusenostami. Ja som bola po strate mamy. A nevyhovaraj sa, ze nemas cas. Je to len skryty strach.
@kikuska_wedge nemam zaujem dakujem za radu
@natalka13 dakujem za radu zvazim to
Nemam zaujem o psychologickuci psychiatricku pomoc dakujem!
Ja som chcela jednoduchu odpoved a nie ze ma posielate za psychologom ci psychiatrom a ako jedinu cestu vidite v odpusteni , momentalne mu neviem odpustit a ani to nehodlam
tak sa zožieraj ďalej 🙏
@autor Som slobodna matka 2 deti a viem o com pisem.Tiez som mala vselijake myslienky,ale mysliet na to,ze rodinu tvori iba muz,zena a ich deti je velky omyl.Rodina je aj matka s dietatom.A ze ti dieta nenahradi lasku partnera?Toto je fakt na terapeuta...Jasne,ze kazdy potrebuje svoju polovicku,ale chciet ju za kazdu cenu,tam je problem v tvojom zmyslani.Nikdy v zivote by clovek nemal rezignovat kvoli druhemu pohlaviu.Ako budes zmyslat,tak sa v zivote budes mat.
@autor A ty uz vlastne teraz odsudzujes to,ze ta nikto iny nebude mat rad a ani tvoje dieta.Moja mila ani ten tvoj ex ta nemal rad,ked ta dokazal opustit aj napriek tomu,ze mate spolu potomka.Tak sa preber a uvedom si,ze zivot s takymto clovek by nebol zivotom na spravnom mieste.Nechaj ho zit,tak ako sa rozhodol a ty zacni zit tiez,inak tvoje dieta bude nestastne v zivote.
Autorka, precitala som si celu diskusiu, odmietas uplne vsetko co ti tu napisali zeny, ktore si to vsetko preskakali. Preco prosim ta? Z tvojich prispevkov sa mi zda, ze si manzelstvo/partnerstvo/zivot v pare az prilis idealizujes. Realita slovenskych manzelstiev je ale v skutocnosti strasna a vacsinou prave na ukor zeny. Mne staci len v praci vidiet xy kolegov, ktori smrdia, su obezni, zarasteni...ale roky v stastnom manzelstve. Ak sa ty sama v hlave nenastavis, ze taky zivot budem zit, aky si ho sama spravim, nikdy stastna nebudes.
Takže energiu nato, že sústavne riešiš rozchod a plačeš, že si ostala sama (máš dieťa, takže určite niesi sama) máš, ale riešiť súdne rozhodnutia, bez ktorých sa nezaobídeš, to už energiu nemáš...Opakuješ to po každom príspevku, keď ti ženy dobre radia...Ty nemáš ani výživné odklepnuté, ani pridelenie dieťaťa...Ach jááááj, vyplakávať, že na nič nemáš "energiu" 👎 Netreba sa ľutovať, aleš vzchopiť, aby dieťa videlo milú a usmievavú mamu...
Popros Boha, anjelov, všetko vlož do ich rúk. .. nech ti pomôžu.. s čímkoľvek.. Ak odpustíš, bude i tebe odpustené a budeš mať šťastný život. Ver. Viem, o čom to je. Sila vôle.
Som sama s dietatom 10 rokov a ked pocuvam kamosky, ako sa natahuju s tymi ich debilmi doma, tak som rada. 🙂
Ty si tu pisala aj pred 3 dnami ze?
@mandarinka555 sud by mi odklepol menej
@mandarinka555 ako nezaobijdem? Otec dietata nebude vhciet dieta do svojej starostlivosti, pre neho je to pritaz, nezvykol si ze dieta zmeni zivot a on svoj zivot nechce zmenit jemu to takto vyhovuje! A co v skolke tam kde vyberiem tam pojdep
Prestane platit dam ho na sud
Otazka nebola ci mam alebo nemam ist na sud vdaka za odpovede
Vies niekedy to je naše ego čo nám nedovolí sa posunúť ďalej.Co Ti pomôže ten hnev, zlosť ty sa sebatyras.Iba ty sa musíš naučiť žiť ďalej asi za veľa nestal, keď sa tak vyparil a o dieťa nejaví záujem.Nechces to počuť, ale máš prácu, si u rodičov nie úplne sama niekde v podnájme kde nevieš z čoho zaplatíš nájom a uzivis dieťa.Ver, že sú na tom ženy oveľa horšie samé na postihnuté dieťa a pod.., keď to pochopíš, že vlastne si na tom celkom dobre, schopná sa o dieťa postarať tak Ťa to posilní.Tym hnevom si ničis svoje zdravie.Odporucam Ti psychológa, ale to nechceš.
Vieš ako sa hovorí čomu venujeme energiu to rastie ..zlosť, strach.su milióny žien čo si našli s dieťaťom partnera, mali ďalšiu rodinu tak hlavu hore.To, že on zmešká čas a míľniky svojho dieťaťa je jeho problém nie tvoj ty nemôžeš myslieť za neho.Ty buď rada, že ty to nezmeskas a môžeš byť s dieťaťom.
K tomu už len toľko, že nieje nič horšie, ako odkopnutá ženská...Netreba sa ľutovať a nariekať, ale žiť plnohodnotne pre svoje dieťa.
Ahoj. Mrzí ma to... Každopádne očakávania určite maj. To, že niekto sa všetkých očakávaní zo strachu pred sklamaním vzdá, ako ti tu radia, neznamená, že je to správne a zdravé. Čo ti môžem ponúknuť, je napríklad tento skvelý podcast - Ako si nezobrat teľa, zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. O tom, čo si všímať na druhom, ako zistiť, či je schopný skutočnej lásky. Kľudne si aj spätne prever v spomienkach otca dieťaťa. Je pravdepodobné, že zistíš, že to, že to nie je muž na skutočný vzťah, sa dalo všimnúť aj vopred. Nie preto, aby si sa tým trápila či obviňovala sa, veď si nevedela. Ale aby si do budúcnosti vedela, čo si všímať - a nestratila vieru v to, že je možné skutočne poznať druhého a dôverovať mu. A ešte - si skvelá mama.
https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...
Ahoj, nezufaj. Osobne poznam ludi, ktori sa dali dokopy po tom co nejakym sposobom prisli o partnera/ku. Dokonca aj chlapa, ktory sa ozenil s matkou s 3 deti a vsetky su mu ako vlastne. A aj takych, co uz o dalsiu skusenost nestali, tak ostali sami. Vsetko je mozne, len to chce cas a pozitivny pristup. Drzim palce, aby si nasla toho praveho.
@any_soj dakujem konecne komentar k veci
@kinus dakujem snad taky existuje

@isis234 stale budem financne nezavisla
Po 3 rokoch sa vratim do prace kde som zarabala da sa povedat nadpriemerne takze toho sa neobavam