icon

Zožiera ma samota

27. máj 2023

Citim sa taká osamelá
Mám malé dieťa a partnera s ktorým nerobíme už nič spoločne, začalo sa to odvtedy ako sme zistili, že budeme mať dieta
Dieťaťu sa venuje, ale najradšej je keď je s ním sám akonáhle máme ísť spolu niekde, tak povie že chodte radšej sami
Bývame v malom meste z ktorého nepochádzam, on však hej
Nemám tu veľa známych a tých ktorých mám, tak tiež to nie sú tie typy ktorým zavoláš vzdy
Voľne chvíle ktoré partner ma buď venuje dieťaťu s ktorým chce byt sám ako som už spomínala alebo ide radšej s kamarátmi kamkoľvek
Keď prídem s nejakým nápadom tak nič nie je dosť dobre , aby mal čas míňať svoj drahocenny cas a on s nápadmi nechodí lebo nechce
Tak mi chyba, chýbajú mi tie časy kedy sme si užívali dni spolu, chýbajú mi aj moji vzácni kamaráti, ktorí sú však roztrúsení po svete a stretávame sa sviatočne
Dieťa je male tak ešte nemôžme robiť čokoľvek
Už mi šibe na materskej a to som len na začiatku
Rada by som vyhľadávala spoločnosť, ale povedzme si v dnešnej dobe je ťažké aj nejaké nové známosti naviazovat a som skôr príležitosti extrovert ale nesedim doma, s malým chodime na prechádzky, keď mám voľnejšie tak sa venujem rôznym športovým aktivitám ale väčšinou robim všetko sama
Fakt sa citim hrozne keď dopadne na mňa takato rekapitulácia môjho života že sa nemám s kým ani poriadne porozprávať, nemám s kým zdieľať koníčky, zasmiať sa ani poplakať pri pohári vina ani nič proste sa citim taká sama akoby som bola len bytosť ktorá ma vychovať dieta , postarať sa o domácnosť a zariadiť sa ako chce len nech dá každému s tým pokoj

zmrzlinka2021
27. máj 2023

Otazne je, ci pred dietatom bol tvoj priatel (predpokladam, ze nie manzel) clovekom, ktoremu si mohla plne doverovat, vyrozpravat sa, zdielat s nim vsetko krasne aj tazke, zdielat s ním konícky. Je velmi dolezite robit veci aj samostatne, ale je super robit aj veci spolocne.
Kolko ste spolu chodili pred splodenim dietata?

autor
27. máj 2023

@zmrzlinka2021 tri roky a myslím, že bol človek na ktorého sa da spoľahnúť, dnes by chcel aby som bola minimálne taká ako in, skala bez emócii, ale keby som bola ako on, tak nechám choré dieťa doma a idem s kamarátmi na dovolenku lebo veď čo, si poradí

jaskolka
27. máj 2023

No a v čom je problém? Ja veľmi nechápem o čo ide. Ty chceš tráviť čas s nim a on to nechce, alebo ti viac chýbajú kamošky, či výlety? Lebo píšeš to tak dokopy trochu. No bohužiaľ, on ak je typ, že nechce niekam veľmi chodit, tak to nezmeníš. Okrem toho, fakt bol predtým iný a teraz sa tak veľmi zmenil, alebo len ty si to vtedy nevnímala a tetaz s dieťaťom, keď si zavreté už viac doma, to proste už vidíš inak, realne?
Veď píšeš, že dieťaťu sa venuje a ze je s ním rad aj sam. Tak mu nechaj ho na víkend a chod s kamoškami trebárs na wellness.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
autor
27. máj 2023

@ninka297 Chcem, navrhujem - nechce
Párkrát sme už akože mali mať spoločný program, ale ten sa musel zrušiť lebo na to zabudol, nemohol alebo privolal k tomu niekoho ďalšieho
Takže čas spoločný o samote sme mali naposledy asi pred 2 rokmi, a to naozaj nezvelicujem, nepamätám si kedy sme boli naposledy niekde sami
Prítomnosť dietata nevnímam ako prekážku, keď sme spolu všetci traja, tak to je len v čase, keď je doma alebo keď ideme na nakup potravín
Mne by stačilo keby sme išli aspoň na podrbanu prechádzku , ale načo by sme išli dvaja, chod s malým a potom druhýkrát pôjdem s ním ja….
A áno, správame sa ako dôchodcovia po 50 rokoch manželstva, dôchodcovia nie sme a ja by som najradšej zobrala toto cele smerovanie do vlastných rúk, ale s daktorymi ľuďmi sa nedá mávať
Proste kašle na mňa, nezaujimam ho ja ani to čo si myslím nedajbože čo by som chcela
Dospeli sme do takeho štádia že on je spokojný sám so sebou a ja nespokojná lebo takto si ja zivot nepredstavujeme ani partnersky ani spoločensky
Na opustenom ostrove by som sa cítila možno menej osamelo ako doma, kde človeka len obchádzajú
Je medzi nami desaťročný vekový rozdiel ale to podľa mňa prekážka nie je vzhľadom na to že v spoločnosti iných ľudí je rad len akosi ho ja asi nebavim

autor
27. máj 2023

@jaskolka Už som tak aj urobila, ale to je len chvíľkové uspokojenie raz za čas

kamaratnahranie
27. máj 2023

chapem Ta trochu a je mi to luto, je to neprijemne, lepsie je v trojici, aj pre dieta, pre teba, sranda je, on sa oddeluje, to je zle, budem na Teba mysliet, nedaj sa premoct nijakym nestastim, vsetko rob aby si Ty bola stastna a dieta, skus mu to vysvetlit ako sa ma chovat.

ninka297
Odpoveď bola odstránená