icon

Zvládnem vychovávať dcérku po rozchode?

9. júl 2024

Ahojte , moja prvá otázka na modrom koniku , mám prvé dieťa , dcérku no s priateľom sa chcem rozísť , príbeh medzi ním a mnou je dlhy , ide však o to že sa bojím či to sama zvládnem len ja a dcérka ? Nemám rodičov , nikdy som ich nemala od malička som bola vychovávaná v náhradnej rodine kde žiaľ už medzi nami nie sú moji náhradný rodičia , takže som sama s dcérkou , vlastný domov nemám žila som s priateľom v podnájme kde to je všetko prepísanie na neho.
Mám iba materskú , tu nižšiu , dcéra bude mať rok.

Pýtam sa mamičiek ktoré skúsenosť mali alebo skôr niečo podobne zažili , ste hrinky veľmi vas obdivujem preto sa vas chcem spýtať nejaké rady či už nejakú podporu na chuť žiť . 🙂

sasa1310
9. júl 2024

v krízovom centre môžeš byť max. polroka len. Či sa mýlim?

autor
9. júl 2024

@stanulienkat tak never , nemám chuť ti tu písať zas celú knihu ako sa správal , nikdy na ňom nebolo vidno že by mu takto jedného dňa preplo , prídi do Zvolena rada ti všetko pekne vysvetlim , uvidíš moju dcérku ktorá svojho otca milovala a netuší čo sa zrazu deje , kde je otec , prečo mama stále plače , vravím a píšem že sa z jedného dňa stalo peklo , áno 6 rokov bol normálny ako každý vzťah , boli aj problém no kde teraz problémy nie sú , vždy sme ich vyriešili ,
Nikdy ma neudrel no teraz mu je*lo

A ver mi nechceš to zažiť !!! A neprajem to nikomu , no žiaľ ak tomu neveríš vôbec tu písať nemusíš mám väčšie problémy ktoré riešiť musím , nie ti tu vysvetľovať aby si verila

autor
9. júl 2024

@sasa1310 netuším , musím sa poinformovať , a nejak sa proste už otriasť s tohto pekla

zuzanka.zuzu
9. júl 2024

silno držím palce ❤️ ODHODLAŤ SA je to najťažšie, už zostáva len urobiť ten prvý KROK 🙏 prajem aby ste obidve boli v živote šťastné

nominativ
9. júl 2024

Ono to je tak - ak to máš urobiť, tak keď začneš, už to nejako pojde. Najväčšia chyba, ktorú za mňa ženy robia je také to vyhrážanie sa odchodom, rozvodom a skutek utek. A ak máš aj odísť, ale potom sa k nemu vrátiť, lebo ti obalamutí hlavu, urobíš veľkú chybu. Mysli na to, že šanca, že sa zmení je menšia, ako výhra v lotérii - preto nestávkujem, lebo to nemá zmysel. Chvíľu sa držia, ale hrať nejakú rolu vydrží každý iba chvíľu a potom to celé praskne.

Takže ak ideš naozaj do toho teraz a tu, lebo nie je šanca ešte chvíľu počkať, nebude to ľahké, ale nenechaj sa zlomiť. Držím palce.

sasa1310
9. júl 2024

áno tuším 6 mesiacov iba. Držím palce. Treba asi aj jasle obvolať a hľadať prácu, lebo z rodičovského to neutiahneš

autor
9. júl 2024

@zuzanka.zuzu Ďakujeme krásne , taktiež prajem aj vám ženám a mamičkám aby vas nikdy nič zle nestretlo , pre to dieťa je to najhoršie 😔

kittykat22
9. júl 2024

ako zvladnut citovo pokial mas s muzom dobry vztah - zvladnes. Problem bude ked bude tvoj tyzden a dieta bude chore a ty nebudes moct ist do prace. Musis vymysliet co s nou. Niektore deti su v skole/skole casto chore + su takmer 3 mesiace prazdnin pocas roku a musis to nejako pokryt. Musis mat nejaky home office pracu. V dnesnej dobe vychovavat sama dieta ziadna hitparada. Co najskor by si si mala najst za partnera nejaku fajn nahradu. Super chlap pre teba ako opora a pre dieta niekoho koho si oblubi.

autor
9. júl 2024

@nominativ ďakujem , nie som typ ktorý by sa nejak nechal oklamať , žiaľ 6 rokov vzťahu je dlhá doba a človek ktorý je zamilovaný to zlo nevidí ,
Žiaľ ja keď sa raz rozhodnem tak sa tak stane už len kvôli dcérke , mňa raz keď človek sklame tak skončil na plnej čiare

zuzanka.zuzu
9. júl 2024

@kittykat22 akú náhradu preboha??? akože nového chlapa si ma nájsť čo najskôr? 😳😳😳

kittykat22
9. júl 2024

@zuzanka.zuzu jasne. Snad nechces aby została sama.

zuzanka.zuzu
9. júl 2024

@kittykat22 ty si tak blbá či si sem prišla len podrývať? 🤔

kittykat22
9. júl 2024

@zuzanka.zuzu a preco by som bola blba? Co sa ti nepaci na tom, ze by si autorka nasla noveho partnera a mala s nim fajn rodinu.

autor
9. júl 2024

@kittykat22 možno si to chcela napísať v dobrom , ale žena ktorá sa predchivlou odsťahovala od tyrana si ma nájsť hneď náhradu ? Bojím sa mužov kvôli jednému dementovi mi zničil život

kittykat22
9. júl 2024

to ze tvoj skoro ex je debil neznamena, ze su vsetci muzi rovnaki. Mam v okoli baby ktore su v novych vztahoch a su velmi velmi stastne. Muzi prijali deti, oni maju oporu. Baby ktore ostali same to maju tazke - financne, citovo. A myslim to v dobrom a uprimne. Nezanevieraj na vztahy a muzov. Pozri na konikovi kolko mamiciek ma doma fajn manžela alebo partrnera. Bola by skoda zostat pre jedneho krypla sama.

autor
9. júl 2024

@kittykat22 to chápem , lenže určite si nebudem hľadať nový vzťah ak sa nedám citovo a psychicky dokopy ja sama , len preto aby som sa nejako dostala do pohody a aby som mala oporu , nejdem sa hrať na hrdinku no zvládnem to radšej aj sama aspoň nejaký čas , čo poviem chlapovi a „vieš čo potrebujem oporu , nedávno som sa odsťahovala od tyrana tak to môžme skúsiť” ?
Nie , samozrejme že sa aj žena musí najprv zotaviť , nejako nájsť tu svoju sebadôveru , svoje sebavedomie až potom sa možno pustiť to nové vzťahu 🙂

kittykat22
9. júl 2024

drzim ti palce! NEDAJ SA!!! 🙂 vsetko dobre dopadne -uvidis. Zatial sa obklop kamaratkami. Potrebujes ich nielen pre pohodu a pokec ale ked budes potrebovat tak ti pomozu s dietatom - vyzdvihnut zo skolky/skoly, poradit ked bude chore. Najdsi si par mamiciek na ktore sa mozes pocas potreby obratit. Velmi sa ti ulavi.
A inak pokial je tvoj muz nejaky fakt marny tak sa ti chlap bude hodit. Ono ked pride na lamanie chleba a tvoj partner sa postavi do dveri a zastane sa ta, ze si jeho partnerka a nikto sa k tebe nebude skaredo spravat, tak sa frajer skludni.

autor
9. júl 2024

@kittykat22 ďakujem 🫶

kittykat22
9. júl 2024

ooooj keby si bola blizsie tak by som ti pomohla 🙂 moja mati bola sama :D tak viem, ze to moze byt vesele :D:D

martul
9. júl 2024

@stanulienkat a nie je to jedno... 4 alebo 6? proste sa zmenil a všetka česť tejto babe, že sa snaží od neho dostať preč.
Mimochodom, ako si jej poradila? Lebo tieto tvoje reči jej nič nepomôžu, takže sa nenamáhaj.

autor
9. júl 2024

@martul Dalujem ti že stojíš pri mne
Ono nevieš čo od človeka čakať , a ľudia sa menia rokmi , časom ? No môj priateľ sa zmenil , nemôžem za to , sú ľudia ktorým sa vzťah , život rúca aj po 20tich rokoch …. Je to ťažké , a zároveň ľahké pre tých ktorý to nezažili len aby mudrovali nápisu aj poslednú bodku aby ublížili ešte viac 🙂

autor
9. júl 2024

@kittykat22 ty si zlatá , ďakujem , už len to že chceš pomôcť je niečo veľké a krásne , kiež by bolo takých ľudí viac 🥰

kittykat22
9. júl 2024

je vela fajn ludi. Ono ked budes sama a budes mat cas a citovy priestor si vybrat ludi bez pocitu stresu a nátlaku tak to pojde. Ked si v zlom vztahu a trapis sa tak je tazke prirozene pozitivne k sebe pritahovat ludi. Ale to sa spravi - neboj 🙂
Napis do skupiny tvojho mesta tu na konikovi ze si nova single mamicka a hladas fajn kamaratky 🙂 niekto sa urcite ozve. Vela mamiciek sa citi osamotene na materskej a radi by k sebe fajn spolocnost. A ty vypadas velmi fajn - nevidim dovod aby ta niekto nemal rad.

autor
9. júl 2024

@kittykat22 Ďakujem veľmi pekne , určite to skúsim

caramellka
9. júl 2024

Je tu mamička, ktorá pracuje v krízovom centre v Martine, možno by vedela aspoň poradiť... https://www.modrykonik.sk/blog/felinda/

egonsk
9. júl 2024

nikto ta tu zrejme osobne nepozna, aby ti mohol dat fundovanu odpoved.
Su baby ktore to zvladaju s usmevom i prstom v nose a su zeny, ktore si hladaju rozpis prejazdu vlakov pod nadchodom. Vsetko sa da zvladnut, chce to len mysliet pozitivne a neutapat sa a nevzdavat po prvom probleme.

jurka2907
9. júl 2024

Veľmi držím palce ,mam naj kamošku domovacku,tiež silná žena s veľkým a dobrým srdcom ako máš aj ty 😉

autor
9. júl 2024

@egonsk ďakujem za odpoved , skôr tu hľadám nejaké typy , a možno skôr povzbudenie , nakoľko žena aká si pomôžu už len tým že sa podporia je to dosť dávka energie a potom človek aj pozitívne rozmýšľa , nevzdám sa pri prvom probléme , nikdy som to nerobila 🙂 ďakujem

autor
9. júl 2024

@jurka2907 ďakujem ti krásne 🫶 myslela som že tu budem zdratá z kože , no dáva mi to dosť veľkú energiu a silu 🫶

anketkarka
9. júl 2024

Viac ako chlapa by som si skúsila nájsť ,,starých rodičov" pre malú. Možno je pár, ktorému nebolo dopriate mať dieťa a potešil by sa ,,dcére a vnučke". Robila by si im spoločnosť a mali by ste kde byvať zdarma. Viem si predstaviť, že niekde na dedine majú prázdny veľký dom a "jeden a pol" hladného krku by vďačne uživili za pomoc v domácnosti. Pokiaľ ide o prácu, neviem ako je to napríklad s profesionálnym materstvom. Sama máš skúsenosti z druhej strany, tak by si také deti možno vedela pochopiť. To je len nápad, neviem ako to u nás funguje a aké sú kritériá na profesionálneho rodiča. Ale je to jedna možnosť ako si zarobiť a venovať sa aj svojmu dieťaťu. Skúsila by som si zistiť, či by si mohla byť profesionálnym rodičom a čo k tomu potrebuješ. Držím palce a želám veľa síl a šťastia.