icon

Zvládnem vychovávať dcérku po rozchode?

9. júl 2024

Ahojte , moja prvá otázka na modrom koniku , mám prvé dieťa , dcérku no s priateľom sa chcem rozísť , príbeh medzi ním a mnou je dlhy , ide však o to že sa bojím či to sama zvládnem len ja a dcérka ? Nemám rodičov , nikdy som ich nemala od malička som bola vychovávaná v náhradnej rodine kde žiaľ už medzi nami nie sú moji náhradný rodičia , takže som sama s dcérkou , vlastný domov nemám žila som s priateľom v podnájme kde to je všetko prepísanie na neho.
Mám iba materskú , tu nižšiu , dcéra bude mať rok.

Pýtam sa mamičiek ktoré skúsenosť mali alebo skôr niečo podobne zažili , ste hrinky veľmi vas obdivujem preto sa vas chcem spýtať nejaké rady či už nejakú podporu na chuť žiť . 🙂

Strana
z3
lilli110
9. júl 2024

Máš moj obdiv za odvahu a za to ako si sa postavila za svoju dcerku. Ze necakas, ze sa on zmeni. A ze zajtra odchadzas. Ja tiez budem musiet ist cca po roku materskej do prace. Podla mna podnajom, ked mas nasetrene a praca, ak sa mas kam vratit. Prip.hladat novu. Rodicovsky ti bude chodit a z toho jasle zaplatis v pohode. Ked urobis tento krok, moze sa vela veci zmenit k lepsiemu. Ono sa to vysklada, uvidis. Ozaj to chce odvahu a konat. A ty tu odvahu mas, si silna zena a dobra mama.

limoncino
9. júl 2024

Niekto Ti tu radil nový vzťah, za mňa určite nie. Ako si správne podotkla, musíš sa najprv ty dať dokopy, najmä po psychickej stránke. Ako sa vraví, nájsť samu seba, spraviť zo seba ženu, ktorá vie čo chce a najmä čo nechce. Dúfam, že nám budeš podávať "správy" mňa osobne bude veľmi zaujímať, ako sa vám a dcérkou darí.

sashka22
9. júl 2024

Jasle Ti asi takto na začiatok nevyjdú finančne. Pozerala by som krizove centrá, tam máš aj psychologickú podporu i keď žiť s veľa ľuďmi tiež nie je ľahké. Vyriešilo by Ti to situáciu na rok. Za ten rok by si si mohla nájsť prácu, ak by to bolo v meste, mala by si nárok na mestský byt. Mne malú vzali do škôlky už ako 2,5 ročnú a boli za to radi, lebo za ňu im platil štát ako keby majú 2 malé deti. Bola už samozrejme odplienkovana ale v kroku si nebola istá, čiže stále chodila s pani učiteľkou za ruku. Zatiaľ by som už písala po okolitých dedinách na obecné byty, pre istotu, minimálne rok sa na ne čaká, aj viac ale otvorí Ti to dvere na osamostatnenie sa. Mne pomohli cudzí ľudia, ktorí vôbec nemuseli. Strážili mi bábätko,kým som pracovala, bolo to veeeelmi ťažké lebo pol roka som nevidela či sa už malej zmenila farba očí,lebo som ju zažila len spať. Môžeš mi kľudne napísať, u nás sa miesto na spanie nájde.

svetlonos
9. júl 2024

@stanulienkat
tak bud rada, že takýmto veciam neveríš. Tzn, ze si nikdy nič takého nezažila!
Kamaratkin otec bol dlhé roky milujuci muz aj otec. Zrazu mu to preplo a stal sa z neho psychopat. Zistili mu nádor na mozgu, no vyskedok je stále ten istý. Ovplyvnil kompletne jeho osobnosť.
Autorka píše, že rodicia ho nemali moc radi. No a co čakáš potom? Vacsinou tieto psychoobraty spustí aj narodenie dieťaťa, vsoti ich to do ich detstva, podvedome. A už idú tie naučené zle vzorce chovania, ktoré si zažívali- nie všetci ale mnohí.
Ďalší známy, dlho dobrý muz, stresy v robote, zrazu bola žena všetkému na vine, začal pit a sprosty bol ako poleno. Do vtedy fakt milujuci muz, flegmos a fajn otec, chodil s detmi von atd. Žena chora, doma nestíhala, nevadi on urobil a poslal ju do postele. Proste neuviedol stres a namiesto priznania si chyby a riešenia sa zmenil na kretena!
Všetky svoje zásady zvalcoval svojim konaním a hláška mi.
Tie zeny nie sú veštice, oni nešli do vzťahu s ohlasom, tyranom ci psychopatom. To bolo k☆☆va nečakaný úder pod pás. Tak niekedy si radsrj premysli kým niečo napíšeš takéto 😉

svetlonos
9. júl 2024

Ahoj,
skus napísať soldi tu na mk, ona odisla so 4 detmi od muza, tiez nebol žiadna výhra- jemne povedané... Možno by ti ona vedela dat nejaké do re rady.
Ja ti veľmi drzim palce. Mala som na ss spolužiačku, slobodnú matku. Nasla si prácu u jednej rodiny v Nemecku a ze môže vziať aj svoju dcérku so sebou. Opatrovala u nich deti. To bolo také super, ze jej to vyšlo. Mala psychopata, ktorý ju zamykanie doma a zakázal kontakt s rodinou. Keď sa dlho neozvala, prišiel po ňu a malú jej brat. Inak nemala šancu sa od kretena dostať.
Ja ti veľmi drzim palce a prajem všetko šťastie sveta a dobrých ľudí, ktorí ti nezištne pomozu.
Isto to bude náročné. Ale radšej jesť suchý chleba s vodou a zit s tyranom, ktorý by bil rocne dieta! Tam neviem veru ci by by to rozdychal kamarát...
Prajem vam do zivota veľa radosti a spojoknosti, zdravia a harmónie ❤️. Držte sa.

ahhola
10. júl 2024

Patrala si niekedy po svojej bio rodine? Mozno je ten pravy cas🤔

autor
10. júl 2024

@ahhola Nie nepátrala a nikdy ani nebudem , kvôli čomu by som aj mala ? Preto že som bola ako dieťa tyrana vlastnou mamou a je s nej alkoholička ? Nemusím po nej pátrať ja ona pátra po mne a pýta odomna pomoc , skončila na ulici droguje , pije.
Asi je nejaký dôvod prečo som v tom detskom domove , väčšinou je to tým že deti týrajú , nestarajú sa a ešte ja mám pátrať po mojej mame ?

autor
10. júl 2024

@svetlonos ahoj , ďakujeme krásne ❤️

nelka93
10. júl 2024

Neviem ti žiaľ pomôcť, ale držím ti silno palce. Robíš dobre, že od neho odchádzaš. Moja mamina odišla od alkoholika keď som mala 10 a sestra 6. Radšej žiť skromne ako sa báť o život a zdravie.

autor
10. júl 2024

@nelka93 Ahoj , ďakujem ti za podporu ❤️ aj tvoja mamina spravila veľmi dobre 🥰 a napísala si to krásne 🙏

slavka1988
10. júl 2024

Ja som bola sama ma dve deti ale pomáhali mi rodičia bez nich by to nebolo možné nezaplatila by som najom energie a výdavky na stravu ,keďže máš situáciu akú máš pockala by som kým mala pôjde do škôlky a ty do prace lebo naozaj financie nepustia

autor
10. júl 2024

@slavka1988 akože mám počkať pri tyranovi kým dcérka nepôjde do škôlky ?

sashka22
10. júl 2024

A podarilo sa Ti zatiaľ vyriešiť niečo?

slavka1988
10. júl 2024

Prepáč ale v diskusii som si nevšimla že si tyrana ,potom jedine vyhľadať azylový dom

slavka1988
10. júl 2024

Ušetrí aspoň mesiac dva na zaplatenie ubytovne dovtedy požiadaš súd o výživné na dieťa a na seba plus materská zvladla by si to 🙂 oblečenie veľa zienok daruje ja mám tiež veľmi pekne kúsky po dcérke môžem darovat a určite keby napíšeš ss by som pomohla aj inak

Strana
z3