icon

Aké sú obliečky z bavlneného perkálu?

Dnes o 05:37

Pozerám nové posteľné obliečky a pri niektorých je uvedený ako materiál bavlnený perkál. Doteraz som mala klasickú bavlnu alebo satén. Sú príjemné? Nekrčia sa moc? Ďakujem.

anonym_629de5
Dnes o 05:42

@anonym_autor my mame len perkalove plachty a su prijemne, chladive, ale trochu tvrdsie ako saten. Ale raz sa vyspis a uz je to ok. Obliecky teda nemam, ale kedze je to bavlna, krcit sa to bude, a asi viac ako bavlneny saten. Ten saten je u mna topka, uz ani klasicku bavlnu nechcem, ale to tiez zavisi od kvality spracovania, lebo niektora bavlna je ok a ina menej - zvyknu sa akoby vlakna polamat a to uz ani nevyzehlis.

anonym_1d04da
Dnes o 06:16

Veľmi príjemné.

dennissa16
Dnes o 06:35

@anonym_autor ja jedine z perkalu. Milujem ich.

andreatytler
Dnes o 07:40

@anonym_autor Ta klasicka bavlna co si mala bol pravdepodobne perkal.
Perkal je jednoznacne drsnejsi na dotyk a ano krci sa viac ako saten. Ale saten posobi tak hutne a nepriedusne oproti perkalu takze nevyhovuje ludom co im je stale horuce. Ja preferujem saten, ale ten rozdiel je tak maly ze v pohode pouzivam oboje. Velky rozdiel robi aj hustota tkania a kvalita tej bavlny.

muchotrafka298
Dnes o 09:58

Ja mam niekolko z tohoto materialu od firmy Darre a su vyborne. Ale kvalitne zodpoveda aj ich cena. Je to bavlna, takze sa to krci tak primerane, ja to zehlim.