icon

Oplatí sa investovať do masívnej postele?

20. jún 2026

Ahojte, pozeráme novú manželskú posteľ a rozdiel v cene medzi drevotrieskou a masívom je dosť veľký. Ak ste kupovali masív, bolo to podľa vás cítiť na kvalite?

patrike
20. jún 2026

Kvalita (ak pod tym myslis vydrz pri "skakani"), tak na to material az taky vplyv nema, ak je dostatocne dimenzovany a rohove spoje nie su odflakane.
Skor ide o celkovy dojem, masiv vie mat oble hrany a posobi prirodne. Dolad si to s celym interierom, zbytocne kupit postel z masivu, ked to zabijes lacnou plavackou z Merkury marketu alebo smejdovou skrinou zo 16mm drevotriesky.
Ak masiv, tak vsade : nocne stoliky, skrine, komody.

zafir01
20. jún 2026

@anonym_autor mame masiv od stolara jaseň . Mame ju 18 rokov a nevrzga , ziadne poskode ie .stale ako nova .my sme povedali ,ze postel kupime ,resp dame vyrobit len raz a zostarne s nami

patrike
20. jún 2026
@zafir01

@anonym_autor mame masiv od stolara jaseň . Mame ju 18 rokov a nevrzga , ziadne poskode ie .stale ako nova .my sme povedali ,ze postel kupime ,resp dame vyrobit len raz a zostarne s nami

@zafir01 Teraz neviem predat na bazosi asi 100 rocnu krasnu postel z masivu, lebo vtedy boli ludia kratsi a ma to tusim 180 cm 🙂 Aj to par ludi chcelo na chatu, ale rozmery su zle.

anonym_f6beb0
20. jún 2026

@anonym_autor
Ked skacete do postele zo skrine a muz ma 100kg tak ano.

gribka1
20. jún 2026

Ide čisto len o preferencie a ostatného nábytku v domácnosti, ako to ladí. Mne sa páči masív, alebo ešte dýha, iné nekupujem.

michaela329
20. jún 2026

@anonym_autor samozrejme, moja komplet spálňa z masívu (dub) má 20 rokov 😀 A je ako nová, len pantytsme menili na jedinej skrinke. Posteľ je bez chyby - dotiahnuta pri zmene matracov.

marci9
20. jún 2026

V celom dome nemám ani jediný kúsok nábytku z drevotriesky. Takže za mňa áno, jedine masív a nielen posteľ, ale všetko.

kacena4
20. jún 2026

ano je tam "vidiet" vyrazny rozdiel, drevotriedka vrza po case rozchadza sa, masivnu postel mame takmer 30 rokov menime len madrace a nic jej nie je

anonym_6f0d50
20. jún 2026

Ja by som investovala skor do kovovej postele😁, len z toho dovodu, že som videla vyhodenú masívnu posteľ plnú ploštíc, to drevo sa im veľmi páči na bývanie😱
Ale ja bývam v paneláku..

tilly
20. jún 2026

Máme masív asi 20 rokov. Prežila aj sťahovanie aj malé deti, nič jej nie je. Je ako nová. Ešte ďalších 20 rokov slúžiť bude. Drevotrieskové by už boli dávno na smetisku

arek00
20. jún 2026

V spálni mam posteľ z masívu, kartacovany dub. Podlaha z Merkúru a drevotriesková skriňa a aj nočné stolíky. Neľutujem, posteľ je kvalitná, pevná a krásna. Odporučím JS stolárstvo. Tá posteľ so mnou zostane a vôbec nerozbyja celkový vzhľad miestnosti, kde je z masívu len posteľ.

anonym_775678
20. jún 2026

@anonym_autor
My sme mali v investičnom byte rôzne postele, pred tuším 2 rokmi sme kúpili masívnu posteľ Sofi od gregorynabytok.
Fakt neporovnateľné, sme veľmi spokojní, cena perfektná, ale samozrejme dôležité je, či by sa vám niečo také hodilo do interiéru.