icon

Posteľ IKEA Hemnes: Ako zastaviť vŕzganie po roku?

13. máj 2026

Ahojte, mame postel IKEA Hemnes asi rok a zacala dost vrzgat pri kazdom pohybe, montaz bola podla navodu a vsetky sroby som dotiahla, neviete ci je to tym typom postele alebo treba nieco upravit aby prestala vrzgat, dakujem

anonym_91931d
13. máj 2026

Ano, je to typom postele. IKEA. Pomoze neprehadzovat sa pri spani.

patrike
13. máj 2026

Daj sem fotku spojov, ako je to robene.

anonym_a94997
13. máj 2026

mala som posteľ v detskej izbe z masívu, borovicu. Tiež vrzgala , dosť dlho. Nakoniec to bola jedna doska, ktorá držala váhu matraca, a tá sa rozštiepila po dlžke, posteľ bola dalej nepoužiteľná. museli sme ju vyhodiť

patrike
13. máj 2026

Pozrel som navod, tie spoje teda ziadna slava, par kolikov a jedna skrutka. Mozes tam skusit pridat do kazdeho rohu poriadne uholniky. Ale velku sancu tomu nedavam, to su lacne smejdy.

anonym_91931d
13. máj 2026

je to drevotrieska a na nej nalepeny papier. Jedine ist do kvalitnej a drahsej postele.

romino
13. máj 2026

@anonym_autor prepac, ale to je taka otazka ... ze nieco mi zacalo vrzgat na bicykli, poradte co treba upravit.

simca06022011
13. máj 2026

Stava sa... aj pri masivoch :D skus prist na to kde vrzga, zvycajne je to v spojoch, tiez nam to robila aj masivna postel ktoru ma dcera... poriesilo sa to u nej silikonom :D v strede (ide o manzelsku postel) postel podopierame este dodatocne aby ten stred sa neprehybal casom atd. NEvrzga nic. Ak cele sa to hybe, tie boky a tak to vrzga, tak aj spevnit L kami a lebo niecim podobnym.

anka2015
13. máj 2026

Máme posteľ z IKEA a po čase vždy začne vŕzgať. Pravidelne doťahujem všetko, čo sa dá a kontrolujem všetky spoje. To isté aj na posteli z Mobelixx, čo majú deti... občas treba niektoré "vykvrdlané" diery opraviť - vyberiem skrutku a otvor vyplním špáradlom a lepidlom na papier a do toho naspäť skrutku a zas je na nejaký čas pokoj.

autor
13. máj 2026
@patrike

Daj sem fotku spojov, ako je to robene.

@patrike Som v práci, fotku nemám :-/ Ak nezabudnem, doma odfotím.

autor
13. máj 2026
@romino

@anonym_autor prepac, ale to je taka otazka ... ze nieco mi zacalo vrzgat na bicykli, poradte co treba upravit.

@romino Tak hej, som len žena 🙂

madeincssr
13. máj 2026

@anonym_autor ak ma postel taky rost, ze len samostatne dosky rostu su spojene dvomi paskami na okrajoch a je to polozene drevo na dreve, mozno by som skusil na to odsadenie na posteli (na com su dosky rostu polozene) nalepit tenku filcovu pasku (kupis v predajniach typu Rempo, mozno aj vo velkych predajniach s nabytkovym kovanim, alebo v dobrom hobby markete). Je mozne, ze najviac to vrzga tam.
Filcovu pasku mozes aj pribit malymi klincekmi s vacsou hlavickou len na koncoch a ak to pomoze, potom dat klinceky kazdych cca 20cm, aby paska nesklzla.
A ak by ani to nepomohlo, potom uz len rozobrat a na kazdu sppjovanu plochu naniest vytlacnou pistolou tenky pasik (alebo dva 1cm od okraja) trvale pruzneho tmelu (napr. butyloveho, byva sedy a malokde ho maju v kartusiach (ako byva silikon)).
Keby si to nalepila niecim, co vyschne (Duvilax - lep na drevo, nejake polyuretanove/polymerove ci parketove tmely-lepidla..
), uz by sa postel stala nerozoberatelnou.

anonym_83b3e8
13. máj 2026

Tiež máme IKEA posteľ, manžel doťahuje spoje, vtedy prestane vrzgat na nejaký čas.

anonym_0442b8
Včera o 08:50

Ikea je taky istý smejd nábytok ako hociktorý lacný poľský, len to ma švédsku značku. Je to nábytok pre študentov a začínajúcich ludi v podnájme, nie na trvalé bývanie, ale na to si uz asi prišla aj sama. Treba kupit riadnu posteľ, ano, taku, za cenu ktorej kupis niekoľko Ikea posteli alebo si dat spraviť riadnu stolárom, co tiez nie je lacné. A potom kvalitne matrace, lebo na nich lezis kazdy vecer niekoľko rokov.
Mame v rodine stolára a vzdy sa smeje, ked ho zavolajú skladať Ikea nábytok. Keď vidi tie akože kovania, úchyty atd, tak si hlavu chytá.
Takze jedine našetriť a kupit si kvalitu, inak bude vrzgat vzdy. To je tym lacným materiálom.

anonym_c6aee7
Včera o 10:27

A robi to ram postele alebo rosty? Jedine dobre dotiajnut tu matku co je v bokoch. Inak proti pohybu su tam tie drevenne koliky. Mame postel IKEA hadam cez 20 rokov a nic nevrzga a nikdy som nic nedotahoval