Kto sa pridá na stretnutie vonku?
Ahojte 🫣 je mi smutno veľmi nechcem byť sám furt neviem čo mám robiť neporozpráva sa dakto ? Aj na Vianoce som sám zase.
Chod do kostola. Stane sa zazrak.
Zajdi zafararom, organizuju roznu pomoc tym, co to potrebuju. Opytaj sa kedy, kde a ako mozes prilozit ruku k dielu. Ten pocit, ze niekomu pomozes, bude na nezaplatenie 🙂
Okrem toho, budes vonku, aj sa porozpravas. Mozno tam najdes priatelov.
@tobias123321 a už nebývas v BA?
@bielasovicka prečo by som mal
@bielasovicka nikdy som nebýval v ba keď to mám dakde uvedené tak to len tak
@tobias123321 áno, máš to dakde uvedené. A potom sa prezradís sam. Načo to je dobre?
Ináč mne je to úplne jedno.
@ina2405 presne tak najlepšie si človek pomôže, ak ide pomáhať tým, ktorí to ešte viac potrebujú , v útulkoch je toľko lásky, ktorú by chceli psíkovia odovzdať, ale bohužiaľ nemajú komu - vyvenčiť psíkov, prípadne pomôcť s upratovaním, malou údržbou aj s ľuďmi sa spozná - každý máme niečo čo nás trápi, ale bolo by od nás sebecké zaťažovať tým svoje okolie
@eva8 áno aj to je jedna z možností ako pomôcť iným a tým zároveň sebe
@tobias123321 Máte u vás katolícku charitu. Môžeš sa s nimi skontaktovať a ver mi, dobrovoľníkov nikdy nie je dosť.
Môžeš pomáhať s programom pre deti, čo asi teraz nebude aktuálne. Ale chodia napríklad do hospicov, kde pomáhajú nie len rozhovorom, ale napríklad prácami okolo objektu, v kuchyni, pomocnými prácami.. Možno práve tu by si videl, že nemá zmysel bedákať nad svojim životom, keďže tí ľudia zažívajú svoje posledné obdobie a často sa neopúšťajú tak, ako ty.
Videla som možnosť robenia doprovodu cez sviatky do kostola. Niekde môžeš ísť maľovať, alebo sa len prejsť s prijímateľmi sociálnej služby.
Prípadne máte aj mestský útulok pre psy.
Takže.. ak nie si príliš zahľadený do seba, tak to skús. 🙂
Pomôžeš, budeš mať program, nebudeš sám a ako bonus budeš mať dobrý pocit.
@zanaz bože to je trápna odpoveď zase ľutujem že som tu písal
@tobias123321 Trápnejšie než moja odpoveď je fakt, že mladý chalan sa opúšťa na portáli primárne určeného pre ženy. 🙂
A samozrejme ak nedostane vlnu ľútosti, tak kope okolo seba.
S takýmto prístupom ti želám veľa šťastia.
@zanaz 🤦😂
@tobias123321 Možno by bolo lepšie skúsiť niečo aktívne zmeniť na svojom živote, než len čakať na ľútosť a akýkoľvek návrh zamietnuť, alebo vysmiať.
Uvedom si, že už teraz sa prezentuješ istým spôsobom.
Každopádne ti želám veľa šťastia a snáď nájdeš spôsob ako sa cítiť lepšie.
@zanaz vy nechápete jednu vec že som AUTISTA !! Rok a pol som bol na psychiatrii furt som rovnaký to sa NEDA ZMENIT furt rozmýšľam inak ako ostatný nerozumiem si z nikým ale kto nechce pochopiť tak nechce
@janka_23 ani tí tomu nechapes
@tobias123321 autizmus nie je výhovorka. Ano, je to ( trochu ) iné, ale všetko sa dá. Pretože aj autista môže mať ako tak normálny život. Môj muž a aj jeho dcéry majú tiež autizmus. Len ty musis najprv chcieť niečo zmeniť vo svojom živote.
@tobias123321 preco je trapna odpoved, ked sa navrhne sposob, ako nebyt sam?
Neboj sa sam seba ❤️
@tobias123321 to nevadi, ze si nerozumies s nikym. Dovol, aby ti porozumeli druhi ❤️
@tobias123321 samozrejme, nikto tomu nerozumie. Neviem co ocakavas od toho ze s tebou pôjde niekto von. Aj s autizmom sa dá fungovať, existujú rôzne spôsoby ako s tým pracovať ale to by si najskôr musel chcieť
Želám ti an sviatky všetko dobre..skus sa venovať napr športu alebo nejakej zalube,pritom rychlo niekoho spoznas..v spišskej novej vsi je napr Telo Cvicna..alebo si pozri ranc kralova lehota sú tam terapeutické vikendovky,na ktore sa da prihalsit,aj v januari jw jedna o tom ako mat rad sama seba..keď ti je smutno skus niečo pre niekoho spraviť nejaký dobrý skutok..alebo sa pomodli,ked sa modlis nie si sám ,vždy ej pri tebe Boh..
Skúšal si volať na krízovú linku pomoci? Porozprávať sa s niekým kto by ta vedel vypočuť a je to odborník?
Chápem že sa cítiš osamotene, na Vianoce to človek pociťuje ešte viac ako inokedy.. máš diagnózu vtedy je to ešte náročnejšie, pretože možno je pre teba ešte ťažšie pochopiť okolie.. mrzí ma že sa stretávas s takym nepochopením.. ale mnoho musíš zobrať do vlastných rúk.. už byvas sám, musís si uvedomiť že ty sám pre seba si najviac dôležitý.. skús sa poobzerať po dobrovoľníctve, kde budeš pomáhať ty a tým pomôžeš aj sebe.. počúvaj podcasty, čítaj knihy.. zozen si psa, bude tvoj verný spoločník..
@tobias123321 smutno mi je strašne

@tobias123321 pytala som sa, ze mozno niekto z MJ sa nachadza v SNV, alebo v okoli a stretli by ste sa na trhoch.
Popis si zatial na koniku, citaj, sem-tam prispej a nebudes sam, ale s tymi, ktori su na modrom koniku