Výlev matky na MD
Ahojte, som mamička na MD hľadám si nejakú činnosť, koníček, ktorý by má bavil. Bývam v SNV pričom pochazdám s dediny, nemám žiadnu kamošku.
Môj celý deň sa točí okolo deti už 5 rokov, no žiaľ niekedy mám pocit že nič nerobím pre seba.
Vždy poskakujem okolo mojej rodiny ( čo je v poriadku) ale zabúdam tak na seba na svoje potreby.
Tak som sa rozhodla konečne niečo spraviť pre seba a troska zmeniť svoj život.
Ak my niekto poradí, budem rada.
Ďakujem
Musíš sa vypnúť, venovať niečomu čo máš rada a relaxovať. No to vieš len ty sama, čo je pre teba dobre. Pre niekoho je to záhradka, pre mňa je to rovnako len práca 😃 pre niekoho maľovanie, písanie, k čomu ja nemám vzťah / fantáziu 😃 ja si dám horúcu vaňu s vínom, dám si masku všade kde sa len dá 😂 pustím si dobrú hudbu pritom a pod.
@miska1492 ja som si urobila väčší nákup knižiek v angličtine, nech ju kus oprášim, väčšina romantika a večer si čítam, keď malý zaspí. Potom z toho je aj romantika s manželom, keď už som na vlne 😂
Do toho sme sa spolu s mužom začali učiť taliančinu (uvidíme, do kedy nám to vydrží).
S babami sme boli párkrát na babsku jazdu na filmových alebo vedomostných kvizoch, aj keď z posledného som musela utekať k malému.
Máme kúpené lístky na festival obľúbenej kapely (len nám padla babka ako babysitting,tak ešte uvidíme).
Áno, si matka, ale netreba zabúdať, že si aj manželka (rande s mužom alebo nejakú spoločnú aktivitu pravidelne) a že si žena, osobnosť mimo detí a manžela. Takže podľa záľub, to čo máš rada, si niečo nájsť 😊
Ja citam. Cvicim. Behat som zacala (aj a detmi idem). Relax pre mna aj upratovat,ked som sama. Radio/hudba/podcast. Stretka mamiek. Male vyletiky (aj nakupne cestrum,Zoo,botanicka a pod). Ucim sa novy jazyk. Ja som skor na take mentalne prace. ;D Ine mamky zas su viac tvorive a maju relax pri malovani,peceni,hackovani,foteni,programovani... ;D Radim najst aspon jednu vec a drzat sa jej. Neskor pridu napady aj same. Vdama tomu oddychu pri tej jednej veci.
@miska1492 ahoj
Píšeš presne ako o mne, ešte si aj rovnako dlho doma 🤣🤣
@miska1492 ja pracujem 12h vo fabrike. 15dni v mesiaci. Zdalo sa mi, že nemám čas na seba. ..iba doma a v robote.
V prvom rade:
Od 1.1 začala som cvičiť ( cieľ schudnúť okolo 15 kíl) doma s aplikáciou denne 20 minút. Cítim sa skvelo.
Robotu zbožňujem takže sa teším do nej ( možno nájdi nejaký pol.uvazok.)
Upratuj ked deti opustia dom/byt napr.manzel ich vezme zapni hudbu na plné pecky zaspievaš karaoke aj potancuješ. ( Uvoľní sa endorfín)
Riešim len svoju rodinu tzn. stretávam sa len s ľuďmi s ktorými chcem. A nie často. Nevesiam im môj život na krk ale srandujeme......
Min.raz do mesiaca treba zrelaxovať telo a okupat sa vo vani..... uvoľní sa zase dobrý hormón.
Financie neriešim. Pokiaľ ste všetci zdraví a šťastný zajdi ku kamoske na kávu, vylej srdce a vráť sa domov - psychohygiena raz za čas. Nepi alkohol a bude ti super 😃
@miska1492 a najdôležitejšie:
Zrušila som soc.siete. Toľko mám času, že sa môžem venovať tomu čomu chcem. ♥️
Soc.siete sú pre firmy, celebrity a ľudí v zahraničí ok. Na Sk ich netreba pokiaľ má človek rád komunikáciu.
Nepotrebujem siete na pozeranie života druhého človeka. Nesledujem influencerov, nesledujem celebrity. Iba to čo reálne chcem. 😃
Bývam neďaleko ak toto dokážeš kľudne ťa pozývam na kávu a môžeme debatovať. ......aj s deťmi. 😉

tazko poradit ..ty musis vediet co ta bavi- mne pomahalo mat jeden podvecer pre seba ..vana nechty vlasy .. proste okolie neexistovala a porobila som si svoje veci .. niekoho bavi zahradka,zvierata, sitie knizky , vyroba veci .... tiez som dost prerabala malovala a renovovala nabytok stary ... s tym som zabila vela casu, mozes sa naucit sit veci ... urobit si neaky kurz rekvalifikacny .. mozno v obci mate skupinove cvicenia