Aké sú náklady na cestu do Ameriky?
Ahojte žienky moja otázka je smerovaná na tie ktoré v nedávnej dobe boli v Amerike. Koľko vás to celé vyšlo? Ja viem že to závisí od milión vecí kde idete/na ako dlho/koľko vás je/ čo všetko navštívite. Preto by som bola rada ak by ste sa aj trošku rozpísali. Je to môj veľký sen sa tam raz dostať a chcela by som mať aspoň približnú predstavu od-do ako sa to pohybuje cenovo aby som vedela ako dlho budem sporiť. Celé je to také len na priblíženie tak mi nemusíte písať komentáre že to je individuálne
5.000
A staci ti ist na jedno miesto a byt cely cas tam alebo chces cestovat na viac miest?
@radkaradix co mna vzdy udivuje, na nemeckych portaloch je castokrat napisane, ze to nie je konecna cena, kedze v amerike vela robi dan (ktora nie je vzdy v cene), ako aj sprepitne (ktore nikdy v cene nie je), treba mat extra peniaze na zalohy (niektore spolocnosti na prenajom auta a hotela potrebuju). Takze to naozaj nie je take jednoduche.
Autorka, velmi zavazi aj odkial a kam chces ist. To ti vie u jednej osoby urobit rozdiel aj 2000e...
@vevesh daň v Amerike nikdy nie je v cene🤫
bola som posledne dva roky trikrat. vzdy 4-5 miest aj s preletmi.
vsetko zalezi od toho, aky standart ocakavas.
letenky treba ratat min 550-600 eur/ osoba.
ubytko, take ze nespis so svabami - cca 120 na noc pre dve osoby. zalezi od mesta. new york, boston, los angeles urcite aspon 150.
vnutrostatne letenky stoja zhruba ako u nas v ramci eu, od 40 do 150. ak to nie nadstandard.
strava je drahsia ako u nas. jedno teple jedlo treba ratat aspon 15-20 a viac dolarov.
nepises na kolko ani kam, tak to je tak zhruba, co k tomu viem napisat.
@sulavikova ja som tam este nebola, ale studovala som si ceny a potom som to zavrhla, ze taky vylet je neisty zrac penazi, ked clovek ani nevie, kolko poriadne potrebuje🫣🫣🫣🫣
@sulavikova v niektorych statoch ano
Kľudne mi napíš správu. Bola som pred rokom.
6000 /2 osoby/ 2 týždne.
Rok 2023
@kiwi3 colorado
Nas vysla minuly rok Amerika do 1500 na osobu. Boli sme ale v jednom meste, byvali sme v byte cez airbnb, mali sme prenajate auto. Varili sme si sami z potravin zo supermarketu, parkrat sme sa najedli vonku
Dobrovoľníčke odpratávať trosky v LA to bude momentálne veľmi výhodné pre väčšinu turistov. No to už nebude dovolenka😆.
Posledny krat asi 3.500
@sulavikova vobec nie je vtipne ze tisicky ludi prislo o domov. Dost odveci koment .smiley face k cudziemu nestastiu 🤦♀️
@miadi akože môj koment bol myslený úplne iným smerom. Ale to je tá čitateľská gramotnosť na MK🤦🏻♀️
@sulavikova ja som cit.gramotna a tiez som tvoj koment nepochopila.
@sulavikova skor pisatelska gramotnost. Dobrovolnictvo a turizmus su dve rozne veci.
@sulavikova tvoj komentar bol nevhodny az trapny a a argument o cit gramotnosti je prazdny
Toto je ale vazne individualne, kam, ako dlho, trip alebo iba jedno mesto….. u nas letenka, auto, ubytko, strava, dalsia letenka, poistenie 30 dni 10.000€ na hlavu. Mna celkom prekvapili drahe sluzby, drahe vstupenky vsade. Rentnutie auta na den bolo z toho asi najlacnejšie.
Kam do USA? New York? Las Vegas? Alebo chceš prejsť celé východné či celé západné pobrežie? Chceš priamy let bez prestupovania alebo najlacnejší? Chceš bývať v centre alebo blízko centra aby si nemusela vyše hodiny každý deň dochádzať za atrakciami? Chceš lepší hotel s raňajkami alebo ti stačí lacný motel či malá kutica cez airbnb? Môže to byť 2000 eur ale aj 10000 a viac na osobu. Takže ak chceš aspoň približne, musíš napísať viac.
Zacni radsej nejakym “blizsim” vyletom, lebo ked si ani nevies vyzistit cenu letenky do Ameriky (co je tiez absolutne mimo, lebo ina cena je New york, ina Florida, LA…) a cenu ubytovania, resp spravit si nejaky priblizny rozpocet podla standardu na aky si zvyknuta, tak by som teda do toho vobec nesla 🙈
3tyzdne, tyzden na lodi, 3 staty cca 3000 osoba ale cast byvania sme neplatili.
V USA som bola vela krat lebo s nimi susedim . Co to stalo ti je na nic ale dovolenka na Svk ma stoji viac uz len tym ze letenky od nas k vam su drahe rovnako ako ist na Easter Island 🗿.ale zas chodim na dlhsie.Teraz sme boli na floride pred 2 tyzdnami. Vela restik ma tips uz v cene 20% alebo kolko chcu. ( Cize donesu ti ucet a tringelt je tam uz pridany v konecne cene ale to ti povedia ) Ak pojdes do NY nema zmysel prenajimat auto pouzijes taxi alebo pesibus ak si najdes hotel v centre manhattan. Hoteli lepsie su okolo 200-350 na noc ale ak je vas viac alebo budget je nizky najdes za menej. Pozri Airbnb . Najprv si vyber konkretne kam chces ist. Potom si vyrataj na kolko dni a potom budes vediet kolko $ to bude . Plus v akom rocnom obdobi. Na vianoce novy rok je vsetko drahsie. Aj cez letne prazdniny takze idealne planuj v inom case.
Minuly rok, cela rodina (2+2) 2 tyzdne Kostarika, 2 tyzdne Florida, se vsim vsudy okolo 12-14 tisic (vratane leteniek). Ale nesli sme extra na budget.. hotely minimalne 4*, 5 dni v zabavnych parkoch, vodnych parkoch, atd.
Ck ma ponuku 5 dni NY za 2ooo e na osobu. Ale tak isto si to vies najst aj bez ck
Teraz mal pelikan akciu 900e na 5 dni v new yorku, letenka plus ubytko
Ďakujem babyyyy ste super.
Malo ked je v akcii letenka tak aj 300€ spiatocka z EU. Prenajom ee auta je tam lacny. Ubytko je tam drahsie ale ak vam stacia motely nieje ocom. Naj cena je ked idete 4 osoby ( 2 pary).
Bola som vo februári s dcérou, letenky 600€ na os., Viedeň - Miami (samozrejme s prestupom), Key West - Budapest (s dvomi prestupmi). Doplatis batožinu cca 80€ na jednu cestu a jeden veľký kufor.
Ceny dosť porastli oproti minulosti. Hlavne potraviny. Taxík v Miami cca 40$ neviem koľko sme šli km ale cca 15 min jazdy k Downtown. Záleží kam samozrejme chceš cestovať. My sme minuli cca kompletne cez 3000 ta dva týždne a ubytované sme boli iba jednu noc v hoteli inak u rodiny.

ved si hod na pelikan.sk lety, otvor airbnb najdi si lokalitu, kam chces ist a mas to zistene za par minut.. prirataj si vstupy, kam chces ist, prenajom auta a pod. Zaberie to vsetko naozaj par minut..