icon

Aupair pre batoľa v Amerike

lnajse00
Včera o 22:04

Ja žijem v Kolorade a hľadáme operku (Au pair) zo Slovenska alebo z Česka. Je mi to jasné že sú agentúry ale keďže majú vysoké poplatky, rozmýšľame že by sem niekto mohol prísť na turistické víza a dostávať rovnaké benefity ako ísť cez agentúru. Mal by niekto záujem Prísť vo februári alebo marci 2026?

Strana
z2
martinmmartin
Včera o 22:13

@lnajse00 take nieco nepoistis.

autumn1
Včera o 22:19

Vieš o tom, že na turistické víza sa nemôže v USA legálne pracovať, rovnako, že nie je možná zmena účelu pobytu však? Navyše ak potrebuješ dlhodobo tak už vôbec nie sú riešením. Chudák dieťa ak každých 90dní sa bude pri ňom niekto iný striedať.

anonym_79e2cd
Včera o 22:24

Hádam Colorado, odkedy sa to píše s K

maca1984
Včera o 23:06

Že Kolorado 😂

anonym_45c22d
Včera o 23:37
@anonym_79e2cd

Hádam Colorado, odkedy sa to píše s K

@anonym_79e2cd Má byť Colorado, ale prečo ľudia píšu Kalifornia namiesto California?

klotildabazarik
Včera o 23:40

@lnajse00 dobry mala by som zaujem

lnajse00
autor
Dnes o 00:12
@autumn1

Vieš o tom, že na turistické víza sa nemôže v USA legálne pracovať, rovnako, že nie je možná zmena účelu pobytu však? Navyše ak potrebuješ dlhodobo tak už vôbec nie sú riešením. Chudák dieťa ak každých 90dní sa bude pri ňom niekto iný striedať.

@autumn1 Viem. Žijem v Amerike už 18 rokov a robila som immigration pre veľkú firmu. Takze viem že sa dá zajednat J-1 víza potom keď ten človek príde na “skúšku” na turistické. Ale díkes

autumn1
Dnes o 00:49
@lnajse00

@autumn1 Viem. Žijem v Amerike už 18 rokov a robila som immigration pre veľkú firmu. Takze viem že sa dá zajednat J-1 víza potom keď ten človek príde na “skúšku” na turistické. Ale díkes

@lnajse00 Ale na turistickych nesmie legalne pracovat ani den. A ty uvadzas, ze chces aby prisiel robit pestunku na turisticke viza nie J-1 a to je markantny rozdiel. Preco nechces aby rovno prisiel na J-1 ale takto komplikovat?

miadi
Dnes o 01:07

Nedavno som pocula o babe co sla takto do USA robit na cierno a dopadla bez organov . Ak Niekto tvrdi ze agentura je draha tak netreba ocakavat seriozne jednanie . Tie agenturi su od toho aby chranili tie mlade zeny . Idete k overenej rodine . Nie k hocikomu z netu. Na turisticke viza 90 dni sa nemoze pracovat .Toto povazujem za pofiderny prispevok . Tuto ked vam autorka odmietne zaplatit tak co? ( a to bude to najmensie zlo) Agentura ak je problem s rodinou vam vie zabezpecit inu rodinu a visa pracovane na rok od zaciatku. Ak Niekto nema na agenturu nema ani na aupair. 3 mesiace by ste robili nelegalne . Cize Tato osoba nemysli na vase dobro nie je to vobec ferova ponuka .

lnajse00
autor
Dnes o 03:41
@miadi

Nedavno som pocula o babe co sla takto do USA robit na cierno a dopadla bez organov . Ak Niekto tvrdi ze agentura je draha tak netreba ocakavat seriozne jednanie . Tie agenturi su od toho aby chranili tie mlade zeny . Idete k overenej rodine . Nie k hocikomu z netu. Na turisticke viza 90 dni sa nemoze pracovat .Toto povazujem za pofiderny prispevok . Tuto ked vam autorka odmietne zaplatit tak co? ( a to bude to najmensie zlo) Agentura ak je problem s rodinou vam vie zabezpecit inu rodinu a visa pracovane na rok od zaciatku. Ak Niekto nema na agenturu nema ani na aupair. 3 mesiace by ste robili nelegalne . Cize Tato osoba nemysli na vase dobro nie je to vobec ferova ponuka .

@miadi Asi ste nikdy nepočuli o zmluve a interviach, FaceTime, baclground checks. Veď práca sa dá nájsť aj bez agentúru. Keď tu niekto už žije 18 rokov, a vie že sa cez agentúry nemusí chodiť a tá sa to aj o známosti vybaviť, tak neviem prečo by mal byť problem. Ak nemáte záujem o au pairku, tak neviem prečo vôbec komentujete. My sme rodina ktorá chce au pairku zo Slovenska alebo Česka a preto som sem napísala. Takze ak neviete o com hovoríte a vôbec nás nepoznáte, tak neviem čo blbosti o orgánoch píšete. Asi ste v Amerike ešte nikde neboli!

anonym_55679a
Dnes o 05:30
@lnajse00

@miadi Asi ste nikdy nepočuli o zmluve a interviach, FaceTime, baclground checks. Veď práca sa dá nájsť aj bez agentúru. Keď tu niekto už žije 18 rokov, a vie že sa cez agentúry nemusí chodiť a tá sa to aj o známosti vybaviť, tak neviem prečo by mal byť problem. Ak nemáte záujem o au pairku, tak neviem prečo vôbec komentujete. My sme rodina ktorá chce au pairku zo Slovenska alebo Česka a preto som sem napísala. Takze ak neviete o com hovoríte a vôbec nás nepoznáte, tak neviem čo blbosti o orgánoch píšete. Asi ste v Amerike ešte nikde neboli!

@lnajse00 upokojsa, niektoré prispievateľky v Amerike žijú. Je 31.12. ty chceš, aby nastúpila vo februári, marci. Myslíš, že je to len tak i mesiac odísť na turistické víza na 3 mesiace? Navyše napísať Kolorédo - to nevzbudzuje dôveryhodnosť ani náhodou

miadi
Dnes o 05:30
@lnajse00

@lnajse00 ty si asi nikdy nebola na MK ked nevies ze tu sa nevyka . V USA som na dovci 2x za rok .aj momentalne .Keby som chcela v USA robit tak si vybavim pracovne visa nerobila by som ilegalne ako turista. Ja vas poznat nemusim aby mi tento inzerat prisiel pofiderny. A o akych zmluvach to vobec tociš? Ked ten clovek bude u vas na turisticke viza . Nejaky kus papiera bez pravnej hodnoty , A netvar sa ze toto je nejaka socialna siet na ponuku prace kde sa moze ozvat len zaujemca o job . Toto je social network pre zeny a matky a moze ti tu napisat kto chce co chce . Tak ako Ja mam pravo ti tu napisat moj nazor Ozyvam sa preto lebo chcem chranit ludi. ( my mame zamestnancov ktori maju pracovne povolenie ) . Preco by mal Niekto riskovat ?? Lebo ty chces ušetrit . Ved vybav au pair visa nie toto šaškovanie ze zamestnas turistky . Nemusis mat agenturu ale pracovne povolenie ano. To je proste zaklad . Nemusim vediet nic o Vas ani v usa by som nemusela nikdy byt ten zaklad by mal vediet kazdy . Aj ty . Tak sa tu nerozculuj ked ti ludia hovoria ze tvoj plan nie je dobry . Ponukas ilegalnu pracu tak sa tu nehraj na urazenu blbosti pises ty. A radsej vymaz tuto temu lebo je to len tvoj trapas .

miadi
Dnes o 05:45

Vidim ze v Colorado su rocne poplatky agenture $11-12000 ,- Cize tolko by si usetrila ale aby ta osoba dostala J-1 a uz bude tam je casto potrebne aby vycestovala mimo usa aby dostala peciatku do pasu .A ak to do tych 90 dni nevybavis tak musi ist prec lebo vyprchaju turisticke visa . Minimalne spekulantka si .

miadi
Dnes o 05:48

Ty usetris 12K ale ta baba z toho ma co? Stres z prace na cierno . Ked mohla ist cez agenturu. Legalne . Snad sa nenajde ziadna naivna co by sa na toto dala .

anonym_55679a
Dnes o 07:02
@miadi

Ty usetris 12K ale ta baba z toho ma co? Stres z prace na cierno . Ked mohla ist cez agenturu. Legalne . Snad sa nenajde ziadna naivna co by sa na toto dala .

@miadi tiež verím, že nikto normálny na toto neskočí

muchotrafka298
Dnes o 08:04
@anonym_45c22d

@anonym_79e2cd Má byť Colorado, ale prečo ľudia píšu Kalifornia namiesto California?

@anonym_45c22d to je nejaka vynimka v prepise zahranicnych nazvov krajin/statov do slovenciny, ze Kalifornia sa pise s K a Colorado s C.

lnajse00
autor
Dnes o 13:34
@anonym_55679a

@miadi tiež verím, že nikto normálny na toto neskočí

@anonym_55679a agentura im platí $195 na týždeň. A my sme im chceli platiť $250-300 na týždeň. Takto je to win-win. My usetrilme na agentúrnych poplatkoch, a tá aupairka zarobí o $200-400 viacej mesacne.

Vôbec nechápem čo sem vôbec vypisujete keď neviete že čo chceme ponúknuť a kto sme.

Jednoducho chceme nájsť Lniekoho po známosti “ a nie cez agentúru. Je to naozaj také ťažké pochopiť?!

lnajse00
autor
Dnes o 13:39
@autumn1

@lnajse00 Ale na turistickych nesmie legalne pracovat ani den. A ty uvadzas, ze chces aby prisiel robit pestunku na turisticke viza nie J-1 a to je markantny rozdiel. Preco nechces aby rovno prisiel na J-1 ale takto komplikovat?

@autumn1 lebo človek sem môže prísť ako turista, žspoznat nás osobne…uvidí či je to správny “fit” a potom sa požiadajú J-1. Je to oveľa jednuduhsie ako žiadať o j-1, človeku sa to tu nebude pozdávať a potom budeme zase začínať odznovu?! Veka ľudí tu je na turistických víz. Chápem že by sa to tak nemalo, alé dá sa. A to že VY by ste sem neprišli na turistické víza je úplne jedno, iný by to riskli. Je tu veka Čechov aj Slovákov. Pekný deň prajem!

anonym_949c8c
Dnes o 13:43

Príspevok s presne takou istou ponukou som videla pred pár dňami na FB a ľudia tam tiež autorke písali, nech nevymýšľa hlúposti. A najmä nech na to žiadna naivná žena neskoci, ak jej je život milý. Už bolo takých, čo šli za prácou a dopadli...

lnajse00
autor
Dnes o 13:45
@miadi

Vidim ze v Colorado su rocne poplatky agenture $11-12000 ,- Cize tolko by si usetrila ale aby ta osoba dostala J-1 a uz bude tam je casto potrebne aby vycestovala mimo usa aby dostala peciatku do pasu .A ak to do tych 90 dni nevybavis tak musi ist prec lebo vyprchaju turisticke visa . Minimalne spekulantka si .

@miadi Zas vôbec nechápem že prečo vy diskutujete že aké poplatky sú cez agentúru ktorá je v našom regióne. Vôbec neviete nič o tom že kde sa presne nachádzame, ktorá agentúra to vôbec poskytuje podporu pre au pairky a že koľko stoja. Ten AI ti toho veľa nepovie a nemáte správne informácie. Ja som sa rozprávala s veľa agentúrami a viem. Preto sme sa rozhodli že skúsime nájsť niekoho “po známosti” a keďže už na SR nie som 18 rokov tak som to napísala sem že možno sa niekto ozve.

Asi je táto stránka/fórum aby si ľudia len pokecali o tom že ako niekto čo kto robí zle. My malme dobré úmysly. Majte sa pekne!

skolara
Dnes o 13:46

No 1200 za nelegalne straženie decka nič moc teda. 🙈 Aká štedrosť. Win win situation. 🙃 Toľko zarabajú ľudia bežne na Slovensku a sú doma a legálne.

anonym_c32381
Dnes o 13:46

@lnajse00 Kolko deti, ake stare? Kde chodia do skoly? Fajcite? Su v rodine zvierata? Preco od vas odisli predosle opatrovatelky?

lnajse00
autor
Dnes o 13:49
@anonym_949c8c

Príspevok s presne takou istou ponukou som videla pred pár dňami na FB a ľudia tam tiež autorke písali, nech nevymýšľa hlúposti. A najmä nech na to žiadna naivná žena neskoci, ak jej je život milý. Už bolo takých, čo šli za prácou a dopadli...

@anonym_949c8c veď ja chalpě že sú kadejaké spamy a podfuky ale keď si človek zavolá, pozrie všetky siete či tá rodina je leginitná na FB, LinkedIn a tak. A pred 20-tímu rokmi sme chodili ľudia ako? Aj Po známosti a nie cez agentúry.

lnajse00
autor
Dnes o 13:53
@anonym_c32381

@lnajse00 Kolko deti, ake stare? Kde chodia do skoly? Fajcite? Su v rodine zvierata? Preco od vas odisli predosle opatrovatelky?

@anonym_c32381 Prvé dieťa. 5-mesačné takze nechodí do skoky a žiadne au pairky sme ešte nemali. Nikto tu nefajčí a mame dvoch psov.

lnajse00
autor
Dnes o 13:57
@skolara

No 1200 za nelegalne straženie decka nič moc teda. 🙈 Aká štedrosť. Win win situation. 🙃 Toľko zarabajú ľudia bežne na Slovensku a sú doma a legálne.

@skolara A prečo by potom niekto išiel robiť au pair do zahraničia za $195 týždenne keď môže ostať doma?! Ty hovoríš o 1200 na SR kto mal školu a tak. Veď aupairky sú väčšinou mladé (aj 18-ročne) a pochybujem že tie zarábajú na SR 1200€…?!

Predsa preto aby sa naučil jazyk a vyšli zo sveta, zistili či Amerika je naozaj “zem široká”.

skolara
Dnes o 14:05
@lnajse00

@skolara A prečo by potom niekto išiel robiť au pair do zahraničia za $195 týždenne keď môže ostať doma?! Ty hovoríš o 1200 na SR kto mal školu a tak. Veď aupairky sú väčšinou mladé (aj 18-ročne) a pochybujem že tie zarábajú na SR 1200€…?!

Predsa preto aby sa naučil jazyk a vyšli zo sveta, zistili či Amerika je naozaj “zem široká”.

@lnajse00 17tka zarobila za 2 mesiace este viac a to sa nenaťahovala s cudzím dieťaťom za pofidérnych podmienok, čiže áno. A viem si predstaviť tú širokú Ameriku, keď si tam nelegalne pracujúca u cudzích ľudí. Ledva by jej ten plat stačil na jedlo a kávu tam. A v Usa som žila 10 rokov ( legálne) , čiže viem ako ta široká Amerika funguje bez papierov.

miadi
Dnes o 15:23
@lnajse00

@miadi Zas vôbec nechápem že prečo vy diskutujete že aké poplatky sú cez agentúru ktorá je v našom regióne. Vôbec neviete nič o tom že kde sa presne nachádzame, ktorá agentúra to vôbec poskytuje podporu pre au pairky a že koľko stoja. Ten AI ti toho veľa nepovie a nemáte správne informácie. Ja som sa rozprávala s veľa agentúrami a viem. Preto sme sa rozhodli že skúsime nájsť niekoho “po známosti” a keďže už na SR nie som 18 rokov tak som to napísala sem že možno sa niekto ozve.

Asi je táto stránka/fórum aby si ľudia len pokecali o tom že ako niekto čo kto robí zle. My malme dobré úmysly. Majte sa pekne!

@lnajse00 nepytala som. Sa AI normalne som si nasla agenturu v Colorado a ich fee . Ponukas nelegalnu pracu .Nikto by to nemal riskovat a od teba je neeticke to ziadat . Za to ze je vela illegals v usa este neznamena ze je to ok nahovarat druhych na ilegalne aktivity.

miadi
Dnes o 16:10
@lnajse00

@anonym_55679a agentura im platí $195 na týždeň. A my sme im chceli platiť $250-300 na týždeň. Takto je to win-win. My usetrilme na agentúrnych poplatkoch, a tá aupairka zarobí o $200-400 viacej mesacne.

Vôbec nechápem čo sem vôbec vypisujete keď neviete že čo chceme ponúknuť a kto sme.

Jednoducho chceme nájsť Lniekoho po známosti “ a nie cez agentúru. Je to naozaj také ťažké pochopiť?!

@lnajse00 nikto nehlada “ po znamosti “ cez internet . Ty nie si normalna . Po znamosti by bola nejaka osoba co pozna tvoju rodinu na Svk . Niekto kto vas pozna. Ty hladas uplne neznamu osobu .$300 tyzdenne je biedne vackove za ilegalmu pracu. Co je tak tazke pochopit? Ze takto sa to nerobi . Aspon nie slusna osoba by ma toto ani vo sne nenapadlo Keby som chcela au pair zo Svk tak urcite nje na turisticke viza . Mam niekolko zamestnancov a mam za nich pocit zodpovednosti . Zaklad slusnosti . To co chces ty je hnus . Taku sluzku do domu za stravu a postel s biednym vackovym co ti bude 24h k dispoziicii uprace navari o dieta sa postara a dostane za tyzden co casnicka v bare za jeden den v tips a este k tomu tam bude robit na cierno tak stazovat sa moze na lamparni . A to je este len ten lepsi pripad ak ste naozaj rodina co hlada au pair a nie nieco ine.

anonym_55679a
Dnes o 16:12
@lnajse00

@lnajse00 toto je diskusné fórum, tak tu môže písať ktokolvek.

anonym_a32758
Dnes o 18:35
@miadi

@lnajse00 nikto nehlada “ po znamosti “ cez internet . Ty nie si normalna . Po znamosti by bola nejaka osoba co pozna tvoju rodinu na Svk . Niekto kto vas pozna. Ty hladas uplne neznamu osobu .$300 tyzdenne je biedne vackove za ilegalmu pracu. Co je tak tazke pochopit? Ze takto sa to nerobi . Aspon nie slusna osoba by ma toto ani vo sne nenapadlo Keby som chcela au pair zo Svk tak urcite nje na turisticke viza . Mam niekolko zamestnancov a mam za nich pocit zodpovednosti . Zaklad slusnosti . To co chces ty je hnus . Taku sluzku do domu za stravu a postel s biednym vackovym co ti bude 24h k dispoziicii uprace navari o dieta sa postara a dostane za tyzden co casnicka v bare za jeden den v tips a este k tomu tam bude robit na cierno tak stazovat sa moze na lamparni . A to je este len ten lepsi pripad ak ste naozaj rodina co hlada au pair a nie nieco ine.

@miadi mne tá pani príde ako tí ,,americkí,, vojaci čo vypisujú vdovam... Moja kamoška tak bola pred 17 rokmi U Kanade u Slovenskej rodiny.. Tiež to pnímali podobne ako autorka. Kamoška tam bola na nektarinkach...Nedávali jej jesť, nemala na spiatočnú letenku. Jediné šťastie mala, že na SK mala frajera, ktorý sa nakontaktoval na kresťanskú SK komunitu v Tom meste a oni jej pomohli. Odsťahovala sa ku nim , frajer kúpil spiatočnú letenku na SK a prešla ju chuť robiť Au pair v Amerike... Vlastne úplne...

Strana
z2