icon

Príležitosti a výzvy pri sťahovaní do Ameriky

7. okt 2024

Mám 22 rokov.. už asi od 15 rokov obdivujem Ameriku a rada by som sa tam dostala.. ono paradoxne ja na Miami mám rodinu.. ale nie úplne blízku býva tam brat môjho dedka akože stretávame sa, ale ma už veľa rokov.. neviem ako by mi pomohol
Máte nejaké rady čo môžem spraviť? Anglicky jazyk nieje problém chodila som na jazykovú školu celú základnú a polovicu strednej školy.. vyštudovala som v odbore zdravotníctvo .. ale to mi asi v Amerike nič nepomôže
Som ochotná hocičo spraviť.. viem čo obnáša Amerika a netreba mať len ružové okuliare

Strana
z2
laurita285
9. okt 2024

@sisaka j, funkčné zdravotníctvo :D

sisaka
9. okt 2024

@laurita285 americké zdravotnictvo by som rozhodne nenazvala funkčným
Majú tam tiež svoje problémy, akurát možno iného druhu ako máte na Slovensku

kiwi3
9. okt 2024

a kam konkretne by si sla? akoze miami- velmi pekne more a plaze, ale to je tak vsetko, inak je citit, ze to bolo vzdy kulturne zaostalejsie. (so slovenskom radsej neporovnavam... :D)

sisaka
9. okt 2024

@kiwi3 to je tak, keď niekto nemá reálnu predstavu, bol tam nanajvýš prstom na mape a videl akurát tak na TikToku nejaké videá

luccija
9. okt 2024

@laurita285 to povie človek, ktorý nemá zdravotné problémy a je mladý.

kiwi3
9. okt 2024

@sisaka akoze kto? ja som nahodou bola v 10tich mestach v usa (nepocitam prechadzanie), tak to viem dost porovnat.

sisaka
9. okt 2024

@kiwi3 akože autorka 😉, tiež som bola okrem iných miest aj v Miami, rozhodne nie miesto, kde by som chcela žiť

judar
9. okt 2024

Amerika je uprimne pre teba dobra akurat len na dovolenku...tam sa stym co mas v zdravotnictve neuplatnis kedze to je iny svet ine pravidla ...a na zaciatok uz len aby si tam nasla nejaku pracu tak to bude boj...kolko uz bolo aj kvazy celebrit co tam isli snazili sa uplatnit a museli sa vratit

dorottka
9. okt 2024

Ja pracujem v oblasti ich zdravotneho poistenia, aj ked na dialku a vela vela dat mi prejde rukami denne… ten US system je nesmierne komplikovany a vidim, ze kazdy rok sa aj drahe poistne plany riadne okliestuju. Co sa preplacalo 2 roky dozadu, uz sa dnes nepreplaca, plany su ofc podstatne drahsie a copays narastli neumerne. Dlhodoba hospitalizacia najma, ak mas uz nejake preexisting chronic conditions (co sa prehodnocuje kazdy rok), je v podstate financna samovrazda. Trochu lepsie podmienky su potom pre ludi cez 65 rokov (zatial).
U nas je to katastrofa, ale aspon mas aku taku nadej, ze nemusis brat dalsiu hypoteku len na zaplatenie transportu.

ovaaa
9. okt 2024

Ja som pracovala na výletných lodiach pre spoločnosť Carnival Cruise lines v USA. Získala by si tam kopec kontaktov od turistov a cez spoločnosť sa dajú potom vybaviť ešte turistické víza a môžeš cestovať po USA. Viem, že sa tam chceš usadiť ale aj toto je cesta na začiatok.Ak si zdravotná sestra tak tam fungoval lekár so zdravotnou sestrou, spoločnosť má cca 23 lodí.

kulumulu123
9. okt 2024

@ovaaa jeeej toto som robila aj ja to boli super časy aj keď to bolo daaaaavnooo rada na to spomínam 🩵

p01
15. okt 2024

@tundra ja som zaplatil jeden nájom dopredu a platil som tyzdenne

p01
15. okt 2024

Našiel som si hispansku pracovnu agenturu,dal som 120 $ a dali mi tri ponuky.vrealitke som zaplatil 200 a nasli mi izbu

tundra
15. okt 2024

@p01 to je super👍,nie kazdy ma take stastie...

elen_s87
16. okt 2024

A čo ťa na USA tak láka? Ľudia, príroda, práca? Skúsila si tu apsoň mesiac žiť a spoznať? Ak máš dobrú angličtinu, vies sa uchytiť aj hocikde v EU, co by ti dala Amerika, a nie napr. niektorí iný stat v EU? Je to veľmi vela otazok, na ktoré by si si mala odpovedať, navyše kapitolou samou o sebe sú VÍZA

pbra40
16. okt 2024

Vyskusaj Green card lottery 😃

ivannna28
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2