Sťahovanie sa do Ameriky
Ahojte ženy. Dostala som šialený nápad 😂 niečo predávam a budem mať z toho pár tisícok.. a chcela som sa sťahovať z tade kde som no vôbec som nevedela kde. ( Nemám rodičov ) mám 24 rokov.. už asi od 17tky sa sťahujem kade tade po Slovensku. Tak ma napadlo čo tak si splniť sen a presťahovať sa do Ameriky ? 😄 Anoooooo vieeeeeem ma to veľa nevýhod preto som tam doteraz ešte nebola. Ale o čo je lepšie Slovensko ? Však tu sme v hajzli tak isto. Tak som si povedala že kurva rodičia mi umreli, kamošov nemám kvôli tomu sťahovaniu, frajera nemám, som sama ako kôl v plote a nemám zmysel života. Čo tak bez rozmyslu urobiť takéto rozhodnutie a nakoniec by to bolo najlepšie rozhodnutie v živote ? 🙂 Baby, nechcete ísť tiež ? Najlepšie keby sme išli hoci aj viaceré.
Moja povaha že skôr introvert ale viem sa prevrtat životom. A mám rada humor, som skôr taký retard :D nesom žiadna pipenka aj keď občas mám také sklony :D :D ale niesom , mala som dobru výchovu 🙂 takže baby, ktoré ste nešťastne a nemáte zmysel života a chcete urobiť nejaký veľký životný krik hláste sa a napíšeme si na FB alebo niekde inde.. 💫
@saska0707 no veď dobre ,ved píšem a prispievam skúsenosťou z rodiny .. mladá bez záväzkov ,Šla robiť aupair do rodiny ,študovala popri tom, a neskôr si našla dobre platenú prácu . Predtým tomu však predchádzalo množstvo problémov s vízami .na sk nemohla ísť ani na návštevu mami ,inak by ju nepustili naspäť do USA . Vrátiť na sk sa nechce , no keď ju tam chodí navštevovať rodina moje sesternice , tak vždy povedia ,že nikdy by tam nechceli žiť . O a je tam šťastná a darí sa jej . Mala určite zdravotné problémy,vyžadujúce si chemoterapiu ... Dostala špičkovú starostlivosť , ale zrejme kôli jej práci vo Pharma priemysle . Ak by mala ostať niekde v nizkokodlifikovanej práci ( robila aj čašníčku ,aj sestričku v nemocnici ,aj strážila deti ) tak je to zivorenie tam
@saska0707 Miliony ludi tam zije spokojne, mozem to potvrdit lebo som jedna z tych milionov. Za to ze jednemu sa nedari neznamena ze vsetci sa maju zle. Aj na Slovensku sa maju vsetci rovnako???? Len tak naokraj, narychlo, my mame napr cela rodina zdravotne poistenie uplne zadarmo, presne tak neplatime ani cent a tiez nam nic nestrhaju z platu. Kolko vam beru na vyplatnej paske na zdravotne a ostatne poistenie na Slovensku???? Zarobky mame tiez dost dobre a nasi znamy narozdiel od vasich sa maju tiez dostatocne dobre v USA. Nemame dokonca ani ziadne "vysoke" pozicie a mame sa dobre. Statnu skolku od 5 rokov maju vsetci uplne zadarmo, neplati sa ani len za stravu a deti si mozu nosit vlastnu. To iste aj skola az do 18 rokov. Pridavky na deti tiez dostavaju vsetci, nie mesacne ale rocne ak pracuju samozrejeme lebo lenivym co nechcu pracovat sa predsa nema davat aby boli este lenivsi. A mohla by som pokracovat dalej. Potraviny ked som pozerala a potom som sa pytala kolko stoja na Slovensku, tak mi skoro vsetko ukazovalo lacnejsie v USA (mozno iba hovadzie maso je drahsie v USA, ale je aj kvalitnejsie) Treba pochopit jednu vec, clovek sa stahuje do uplne novej krajiny kde nema rodinu a vacsinou nikoho nepozna co znamena ze si musi viac menej pomahat sam. Slovaci su neuveritelne zvyknuti na podporu druhymi, teda vsetko maju po znamosti. Nuz, samozrejme ze to sa neda vyuzit niekde kde nemamaju znamych a musia sa naucit byt viacej samostatni az dovtedy pokial si nenajdu nejakych kamaratov. Je to iny spodob zivota, ano, ale neznamena ze zly. A ak si clovek nedokaze zvyknut, chybaju me stale "znamy" a rodina, alebo ak sa mui proste nedari, tak staci odist naspat do milovaneho Slovenska ale netrepat hluposti ze sa tam neda zit lebo to nie je vlastne pravda, pravda je ze sa nedarilo a bolo smutno. Ale kto si v dnesnej dobe prizna uprimne pravdu, ze?

@zafir01 lenze tie víza nedostane hocikto a hovorím, ze tam. aj porod keď si ma človek zaplatiť sam.. ved sa jej opýtajte aké sa tam. platia zdrav. poistky, to su iné palky