icon

Život v Amerike

24. jún 2025

Ahojte dnes som si popri práci v kaviarni vypočula rozhovor dvoch žien, jedna prišla z Ameriky, dlhodobo tam býva, začala vravieť Slovenke, že ako sa Američanky o seba starajú, že tam niktora nemá gelove nechty, vôbec nechodia zmachlene, úplne ina móda, že tu je to všetko pravý opak. Tak som sa zamyslela, hneď mi napadol mk 🙂 je tu niektorá žienka, ktorá tam byva? Ako to teda je? Lebo aspoň ja som bola doteraz v tom, že veď všade na celom svete sa nájdu ženy, ktoré majú/nemaju napr. Gelove nechty, rovnako je to aj s kadernickou, no jednoducho je to tam až take iné?

svetlonos
24. jún 2025

Ja zbožňujem toto celoplošné hodnotenie obyvateľstva vo veľkých krajinách a kontinentoch. Keby aspom hovorila o okruho ludi okolo nej. Ale nieee, Američanky vsetky. A hlavne ako cudzinca aj ked tam viac rokov žije. Ja toto môžem povedať tak o dedine, kde žije 200 obyvateľov.

svetlonos
24. jún 2025

Inak moja sestra tam zila a bolo to rôzne.

ha_ha
24. jún 2025

Nebývam v Amerike, ale podľa tvojho opisu som asi Američanka. 😂

lol2219
24. jún 2025

Uplne normalne, maju aj nechty, aj chodia ku kadernickam.. ako vsade.. 🤷‍♀️ niektore ano, niektore nie..
moda je tam podobna, akurat vacsina ludi na teba nezazera, ak si oblecena inak/inak vyzeras 🙂

simsalabim
24. jún 2025

Jedina vec, ktora sa da o Americanoch povedat vo vseobecnosti je, ze polovica z nich trpi obezitou.

januska12323
24. jún 2025

Američanky majú tiež gélové nechty, chodia ku kaderníčke aj do solária ako všade inde na svete. Keby aspoň hovorila o svojich kolegyniach/susedách to by možno bola pravda.

annm81
24. jún 2025

Aby si videla, že počet žien s umelými nechtami, a silným make-upom môže byť aj nižší ako na Slovensku nemusíš ísť do Ameriky, stačí zájsť do Nemecka, Francúzska, alebo Holandska. Ženu z východnej Európy tam spoznáš na prvý pohľad. Dá sa povedať, že móda o ktorej hovoríš, je na západe doménou nižších sociálnych vrstiev (a tu mám na mysli nižšie triedy v ich pôvodnom význame, teda nielen ekonomicky ale aj kultúrne).

Pokiaľ ide o US, je to obrovská krajina s ďaleko väčšími rozdielni medzi obyvateľstvom ako u nás. Je tam menej zmachlených žien, ale nevyhnutne to neznamená, že sú upravenejšie - rovnako tam na ulici nájdeš viac žien v teplákoch, alebo rovno v pyžame a s mastnými vlasmi.

Samozrejme, toto všetko je zovšeobecňovanie, ale platí, že v Európe sa zovšeobecňuje omnoho ľahšie ako v Amerike.

dankanka
24. jún 2025
@simsalabim

Jedina vec, ktora sa da o Americanoch povedat vo vseobecnosti je, ze polovica z nich trpi obezitou.

@simsalabim u nás tiež možno aj polovica Slovákov..

simsalabim
24. jún 2025
@dankanka

@simsalabim u nás tiež možno aj polovica Slovákov..

@dankanka urcite nie, u nas to este nie je take tragicke (ale ano, cisla su dost vysoke). Ta obezita Americanov je prva vec, co si ako navstevnik vsimnes, hlavne tych morbidne obeznych je neskutocne vela, co sa presuvaju na vozitkach. Pozri statistiku - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries...

kiwi3
24. jún 2025
@simsalabim

@dankanka urcite nie, u nas to este nie je take tragicke (ale ano, cisla su dost vysoke). Ta obezita Americanov je prva vec, co si ako navstevnik vsimnes, hlavne tych morbidne obeznych je neskutocne vela, co sa presuvaju na vozitkach. Pozri statistiku - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries...

@simsalabim ja som bola za posledne tri roky vo viac ako 10 mestach v usa a vobec to nie je take hrozne v porovnani s nami. slovaci totiz riadne priberaju posledne desatrocia. mozno v nejakom zapadakove v usa je to inak... v ny su dokonca ludia stihlejsi ako tu. inde pomer obezni/stihli rovnaky ako na slovensku. rozdiel je akurat v morbidne obeznych ludoch, tych je tam naozaj viac ako tu.

inak suhlasim, ze ludia su tam vacsinou volnomyslienkarski a oblecu si, co uznaju za vhodne. vobec sa neda generalizovat. a co sa tyka make-upu a umelych nechtov, na to su tam hlavne afroamericanky. tie nosia casto aj take umele mihalnice, ze to krici na desiatky metrov.

btus
24. jún 2025
@ha_ha

Nebývam v Amerike, ale podľa tvojho opisu som asi Američanka. 😂

@ha_ha nápodobne. Gelove nechty som mala len raz - 20 hodín - na svojej svadbe. Ani si len nemaľujem nechty, skechlená nechodím 🙂

ha_ha
24. jún 2025
@btus

@ha_ha nápodobne. Gelove nechty som mala len raz - 20 hodín - na svojej svadbe. Ani si len nemaľujem nechty, skechlená nechodím 🙂

@btus Ja som gélové, či iné umelé nemala ešte nikdy v živote. Aj lak používam len veľmi výnimočne, príležitostne a hneď po tej udalosti ide dole.

simsalabim
24. jún 2025
@kiwi3

@simsalabim ja som bola za posledne tri roky vo viac ako 10 mestach v usa a vobec to nie je take hrozne v porovnani s nami. slovaci totiz riadne priberaju posledne desatrocia. mozno v nejakom zapadakove v usa je to inak... v ny su dokonca ludia stihlejsi ako tu. inde pomer obezni/stihli rovnaky ako na slovensku. rozdiel je akurat v morbidne obeznych ludoch, tych je tam naozaj viac ako tu.

inak suhlasim, ze ludia su tam vacsinou volnomyslienkarski a oblecu si, co uznaju za vhodne. vobec sa neda generalizovat. a co sa tyka make-upu a umelych nechtov, na to su tam hlavne afroamericanky. tie nosia casto aj take umele mihalnice, ze to krici na desiatky metrov.

@kiwi3 tak je pravda, ze som tam v poslednych rokoch nebola.

lauriik
24. jún 2025

Ja v zahranici vzdy spoznam slovenku - umele nechty, mihlanice, predlzene vlasy, napichane pery. To sa mi uz vela krat stalo, ze z dialky vidim taku zenu a pridem blizsie a pocujem, ze slovenka 🤷🏼‍♀️ Ale samozrejme, ze tak nevyzeraju vsetky Slovenky. Ale toto je normalne poznavaci znak. U inych narodov som toto nevidela v takej miere ako na slovensku.

alica110
24. jún 2025

Tento, ako to slušne nazvať 🙄 kurev**y look majú hlavne ženy z krajín bývalého sovietskeho bloku. Umelé, napichané.

dankanka
24. jún 2025
@simsalabim

@simsalabim vďaka za ten link. Prekvapivé niektoré štáty. Takže u nás "len" každý tretí. Ideme zlým smerom ale

heln
24. jún 2025

k tomuto sa neviem vyjadrit, ale napriklad som si vsimla u nas v BB, ze ked vidim cernosky, jednu poznam osobne, ktore tu ziju, tak su vzdy nahodene, vlasy vycesane do copikov, vyobliekane v znackovych veciach alebo satach, ovesane zlatom, deti tiez vyobliekane v znackovych veciach, tylovych satach alebo trblietavych satach.... este som nevidela cernosku oblecenu cojaviem v rifliach a tricku a deti v obycajnych teplakoch.