icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katarina6
26. júl 2012

@mima1311 Ach!!! No opat mi behal mraz po chrbte....by si mohla napisat knihu! Neviem ani co napisat... Si obdivuhodna ze cez to vsetko mas optimizmus, si silna zena, nemas na vyber, kazda by asi musela byt silna... ale niektore to dost dostane a nie su take optimisticke, a z teba jednoducho ten usmev je citit.... Je fajn ze okolie si zvyklo na synove spravanie, to v tom obchode.... ze ta nijako nesudi atd.... to je tiez dost opora.... aj ked viem ze na zac. to urcite take nebolo....... Viem ze na epilept. zachvaty, teda aby neboli je treba brat nejaky liek..... no preco donho davaju dalsich 9 liekov to nepochopim...... neskusala si nejaku alternativu? ist za nejakymi cinskymi lekarmi, atd...... lebo ja v lieky fakt ze neverim... myslim tie vyrobene chemickou bazou........ ked som bola mala nazrala som sa ich strasne vela, raz na zapal. moc. ciest, potom na srdce, ladviny, potom ze mam alergie, tak mi davali claritine, a dodnes si pamatam ako som isla chodbou v skole a citila som sa ako keby to bol sen.... na ten pocit nikdy nezabudnem.... totalne silne drogy mi dali.... to uz som bola asi stvrtacka na ZS.....potom mi ich vysadili.... a raz mama isla za nejakym homeopatickym liecitelom povedala mu vsetko co mi je, a ten povedal ze staci jest rybi tuk 😀, nic ine som nebrala a mala som uz potom lepsiu imunitu..... nehovorim ze som bola uplne zdrava, no ale uz som tolko liekov nejedla.......

ja viem ze ty mas u syna vaznejsiu diagnozu, epilept.zach. nie je len tak, ja som mala byvaleho frajera co mu to zistili tiez na CTecku ze ma v hlave take nieco co mu to moze spustit a tiez musel brat nejaku tabletku kazdy den. Zistili mu to tak ze raz doma odpadol, buchol si hlavu o vanu, lezal asi 45 min. v bezvedomi.......

Ja fakt neviem, ale ked vravis ze oni mu stale lieky menia, tak ani sami nevedia co mu je vlastne, a takto si na decku testovat lieky...... to sa mi fakt nepaci........ vzdy musi existovat aj ina cesta........

Co sa tyka toho ze si zije vo svojom svete, raz sa mu to vyplati, mozno z neho bude umelec, urcite najde jednu z foriem ktora mu bude blizka..... ci to bude hudba, malba..... film..... hocico..... takyto ludia co si ziju vlastnym priestorom robia umelecke skvosty, prosto viem ze nieco bude mat velmi rad a bude v tom nadpriemerny! tomu ver!

mas pravdu, musime si vazit zdravie niekolko nasobne, je to dar! dakujeme za pripomenutie! si skvela! dakujeme ze si nam o svojom pribehu povedala, nie kazdy sa vie otvorit a byt s tym vyrovnany ako ty! 😉

tintus
27. júl 2012

@mima1311 Ja tiez dakujem za pripomenutie, ze mam byt stastna, ze mam zdrave dieta aj ked z nej rastie uz riadny sibal a nervy pracuju🙂
Inak o tych liekoch, co pisala katka6 ze ich doktori na nas skusaju, mozno by som tiez skusila nejaku alternativu aj ked ja som sa este tiez nenaucila odporovat doktorom🙂 Moja krstna zije v Nemecku a otvorila si teraz homeopaticku prax sa tym uz dlho zaobera tiez riesi taketo alterantivy. Co som pochopila od mamy tak ona proste ta uvedie do nejakeho stavu a tak zistuje co ti sposobuje problemy. Teda u dospelych su to neprijemne zazitky a traumy z minulosti a tak, u deti neviem ako to funguje. Ale moja sestra napriklad teraz ma 18 a obcas ma take psycho stavy, ze sa nenavidi, nic nevie a tak. Inak je to super vesela baba, kto nevie ani neuveri. No a ona vravela, ze to cakala lebo sestra bola take nieco ako nechcene dieta, uvazovalo sa o potrate a tak, vtedy bola kruta doba 😢 no a ze sa to teraz takto prejavuje. A tymito homeopatikami sa to da liecit.
Ale drzime vam silno palce 😅

mima1311
27. júl 2012

@dadulajda no ja ti sama neviem , ved stale chodiome a rozpravame , uz sme boli hadam vsade aj u psychologicky ked potreboval koli skole , ta spozornelaked som opisovala to pohupovanie , aj ked bol v nemocnici , sa ma dr. na oddeleni pytala ci je taky stale , ze pozorovala na nom zmeny , ze bol ,, vypnuty ,, no aj som hromadu clankov pocitala ale nikto mi nedal jasnu odpoved , zrejme teda nie , mozno to ma aj dajake ze od - do kedy sa to tak povazuje ...no o mm by som radsej v tomto smere ani nehovorila , praveze je to vsetko iba na mne , on to dako nepolknul , bere ho ako normalneho a vytaca ho co robi , chvilu mu to aj dojde a zachvilku uz je zas ohen na streche , co sa tyka zdr. stavu a skoly nevie o tom zhola nic , az som uz aj niekedy rozmyslala , ze by bolo mozno lepsie samym , ja neviem - ked je to take tazke , zas v inych veciach sa snazi , ale v tonto smere 0 bodov 😖

@bejka82 dakujem ti moja , si zlata 🙂 a ako sa ma moja nevesticka 😀

mima1311
27. júl 2012

@katarina6 dakujem , no su na tom aj 100 x horsie i ked niekedy som fakt uz na konci zo silami ale co uz , keby sa len polepsilo , na spravanie sa sme si ako - tak zvykli my , ostatny to brali vselijako , ale fakt ze u nas na sidlisku uz bol znamy , tak to nikto neriesil , horsie to bolo ked ho to chytilo v meste alebo niekde inde , to vsetci hladeli na nas ako s prepacenim ,, teliatka,,
Co sa tyka liekov , on nikdy zachvat chvalabohu nemal , on ma zly EEG graf a preto mu aj nasadila liek , ten nepomohol , pridala druhy , boli sme to konzultovat aj v Martine u jedneho spickoveho dr. ktory je v tomto kapacita vyhladavana a on ked ho najskor len pozeral tak mi povedal ze je len nemotorny , ze treba ho vycvicit 😒 , ohybat - no moc sa mi to nepacilo , ma svojske vyjadrovanie , proste ze je v poriadfku , daval mu stacat papiere , jemu to asi 100 x spadlo aj tak to nezmotal , ked ide prikopne aj 5 x kym niekde dojde , po nom veci su vhodne do peca spalit , vsetko dotrhane , topanky az nad nimi placem , on mal v skolke na mesiac mini. 2 teplaky a pocas roka v skolek 4 papuce 😢 ja kde mozem tam zhanam aj take stare boty co iny by hned vyhodili , jemu by to aspon na cas posluzilo ...no som dako odbocila 🙂 no potom ho ten dr. predsa len zobral na EEg aj tam a ked sa vratil , tak sa mi ospravedlnoval , ze berie vsetko spät , ze on ma graf strasny , ze vyboj za vybojom , dokonca ho tam rozoberali aby im za tu chvilu nezaspal ...tak sme sa potom vratili k nasej dr. kde sme chodili , ani po 2 druhoch liekov . to su vlastne kombinacie ktore na seba nadväzuju mu nebolo lepsie , graf sa sice na chvilku upravil ale potom sa to zas zhorsilo , tak mu dala dalsi novy liek a po nom bol graf dobry , len kalamitne vedlajsie ucinky , total stratil pamät 😢 on sa ani podpisat nevedel , len sedel a pozeral , alebo sa obliekal vyzliekal dokola , nic nejedol , behom mesiaca schudol 8 kg , bol uz len ako vrabcek , chvilami bol sklesly a zachvilu agresivny , trvala som na tom ze sa mu to vysadi , tak ma dalsi liek no a len z tej neurologie ich ma rano 1,5 +0,5+1,5 a vecer to iste , cize 7 od nich + dalsie dva z nefrologie koli pomocovaniu a z urologie ktore s tym suvisia ...takze 10 a este ides na kontrolu a povedia ti ze zle a zle a zle ...bol aj na CT-cku aj ma MR mag. rezonancii a tam mu nasli proste oslabeny mozog , nieco na hemisfere ....takze ja ani nepocitam ze sa to zlepsi , uz je to zrejme natrvalo , len nech sa to nezhorsuje ...ono je to strasne , na plienky narok nemate , ked ides kupit tak cena jednej je zavratna a na kazdu noc 😲 to jednoducho neprichadza do uvahy , ani by sme na elektriku nemali a tak periem kazdy den plachtu , paplon , zahlavok , pyzamo , deku ...uz mi z toho zasibava popravde ...odpadol 2 x a tiez sa nezistilo ze preco , prislo mu len slabo a zviezol sa k zemi ...
No ma svoj svet , hlavou sa zivit isto nebude , aj s tymi rukami je to tazke , ked ho neposluchaju , ale snad na nieco prideme , bavia ho strasne stroje ,traktor , auta , soferovanie - kamiony ...nemam srdce mu povedat ze on to nikdy robit nebude moct , on by to nepochopil 🤐
@tintus ja som uz aj liecitelov vyhladala niekolkych , boli sme v CR , skusali pripravky kdejake , len strasne to ide do rozpoctu , je to blbe takto , jednoducho na to nemame , museli sme aj zo svojho ist prec a ist k mm rodicom , lebo sa to nedalo utiahnut , ono aj som videla zlepsenie , len zial nepusti penazenka ...ale stale verim ze dajako bude , mozno sa to casom dako da do stavu ze to bude aspon prijatelne , alebo vyhram milion 😀 alebo ...neviem teraz sama .Inac psychika vie narobit svoje , aj take podvedomie , tomu verim , tak isto aj na tom nieco bude , sestre nech sa to uz nevrati 😉

mima1311
27. júl 2012

No vcera sme boli konecne na tom ockovani ....zlaticko teda plackaaaal , ale nie dlho 😉 dr. ho chvalila aky je sikovny , ako chodi , chyta si uz do prstekov , vahovo uz dako nerastieme 🙂 mame 10,3 kg ..vecer ho ale nozky museli strasne boliet , plakal a nemohol chodit ☹ akoby ich mal stuhnute , boracik moj , aj trolinku sa mu dvihla teplotka , ale len cez 37 a do rana bolo dobre , tak snad sme to presli bez problemov ...dnes uz beha ako vichor po zahrade 😝 , dokonca sa vystveral na postel a behal po posteli 😲 😲 😲 😲 keby sa tak zrubal , treba ho stale strazit 😵

krhlicka
28. júl 2012

Caute baby, ale ste toho popisali, ani nestiham citat 🙂Pomaly prechadzame na jeden spanok denne. Mala vstava okolo 7dmej, co je pohoda. Okolo 10tej som ju ukladala na spanok, ale zacala vymyslat, tak ak do 11tej nezaspi, tak uz jej dam obed okolo 12tej a potom ide spinkat. Je to malicko o hubu, predsa len dobre padlo, ked pospala aj doobeda. Hned ako rano rozlepi ocka, pyta sa pa - pa. m ppéúúúúúúééééô
@mima1311 som rada, ze uz je ockovanie za vami a maly vytrznik lieta kade tade 🙂

mima1311
28. júl 2012

@krhlicka tusim ovladaju ti nasi podobne jazyky 😀 😀 😀 😀

krhlicka
28. júl 2012

@mima1311 to som si az teraz vsimla 😉 veruze mala mi tu tukala, aj mysku mi odpojila od kompu...no radost. Musela som pustit bebe tv na youtube, aby si dala ostrihat nechtiky 😀

mima1311
28. júl 2012

@krhlicka no s nechtikmi aj my bojujeme , pokial to trva viac ako minutku, ale strasne rad si cisti usi 😀 😀 😀 😀 😀to drzi ako hluchy dvere 😝 😀 😀

mima1311
28. júl 2012

Baby tak som ju dajako dobojovala 😉 hodim tu foto , zajtrajsi oslavenec uz spi a dokonca bez vecere , krupica ostala vo flasi , tak neviem co to , asi bude v noci vykrikovat od hladu o ratu 😝 , snad si nerobi miesto na zajtra 😀

krhlicka
28. júl 2012

@mima1311 idem ta trosku obtazovat tuto, nech nemas vo fotoalbume popisany roman 😀 ten havinko na torte je z marcipanu?je prekrasny, modelovala si ho podla nejakej predlohy, ci len tak z hlavy?proste parada 😎

mima1311
28. júl 2012

@krhlicka nikdy neobtazujes 😉 , robila som ho podla tohto postupu , je asi v strede stranky ....je tam spuuuuuusta postupov , urcite tam nieco najdes , aj pre princeznicky je tam toho kopec https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-2-fotopostupy-recepty/ ...je z mmf - z penovych cukrikov 😉 a dakujem velmi pekne za pochvalu ...robila som ho na poslednu chvilu ako asi vsetko , tak este celkom nevytvrdol ...na narodeninovu torticku by som uz mala zacat mysliet teraz , az ma potom zas nenahana 😀

mima1311
28. júl 2012

inac , normalne som vam este zabudla napisat , co urobil Jakubko na poradni 😅 posadila som ho na tu prebalovaciu skrinku , ze ho idem vyzliect a odvazit a sestricka k nemu prisla a tutu - tutu aky si krasny a on vytiahol z ust cumel a vyvalil na nu takyyyyy jazycisko 😝 ze az strach 😀 😀 😀 nikdy pred tym to nespravil , asi tusil ze ho zachvilu pichne 😨
No a uz to robi aj doma sem tam ....tak neviem ci je to robota starsich pubosov 😠alebo to robia aj vasi ? alebo z neho rastie riadny nevychovanec 😀 😀 😀

tintus
28. júl 2012

@mima1311 No ja som tiez zistila, ze to moje dieta je teraz nesmierne ucenlive. Segry ju naucili pistat, dneska mi predviedla ako sa natahuje plysovy somarik za chvost a potom jej zahra pesnicku na uspanie. To mi predviedla ked som jej spievala uspavanku a ona toto ze asi mama dost, ja si radsej pustim pesnicku 😀 No a najnovsie ma baviacku ked si uklada magnetky na chladnicke, sikovnica 😎 Jazyk sice este nevyplazila ale urcite by sa to rychlo naucila. Ona dava zase jazyckove pusinky a najradsej sebe do zrkadla.
Ta torta je uplne super, veeeelka pochavala sikovnej mamicke 😀

My sa teraz tiez snazime naucit spat zatial bez cucania, lebo uz to bolo trochu unavne. A tiez ked sa tak schuti napila a hned pritom zaspala tak sa zachvilu zobudila a bolelo ju brusko samozrejme. Tak teraz mame system napapat sa, odgrgnut chvilu sa pomota po posteli a potom ju polozim, co je riadny boj lebo lezat ju nedonutim ani pri prebalovani. No ale chytim ju tak aby si nemohla sadnut, chvilu sa porozculuje ale potom pomaly normalne zaspi bez prsa. A co je najlepsie uz sa nezobudi a spi az tak do 2 do rana. juchuuuu to uz mama moze rozmyslat nad nejakym vyjazdom pomaly 😀

mima1311
28. júl 2012

@tintus jeeeeej tak magnetky aj my radi ukladame 😀 😀 😀 moj zas ma take dve kravicky co visia nad sebou a ked potiahne tu spodnu , tak hra melodia , ma to na postielke a tiez si nikdy neodpusti , aby si sam zahral ,pistat zatial nepisti ....dufam ze ani nezacne 😀 ..........ale sa vie nahlas strasne vadit a kricat , taaak nahlas sa rozprava ,, rozumej vydava slabiky ,, ze mam obavu ci nieje hluchy 😝 😀 no ale vsak musi ten cirkus dajako u nas prekricat , pubosi su ako z retaze urvaty ...
Inac viem co bude nas maly , bude isto vratnikom , lebo nerobi ine len zatvara dvere , uz mam niekedy take nervy na neho , nemozeme vobec balkonove dvere otvorit , hned ich zatvori , to iste vsetky dvere a este povie taaaaaak 😀 a uz ich dokonca nezatvara tak ze ich tlaci pred sebou a pribuchne , ale aj opacne , ze sa zachyti listy co je na dverach na skle a cuvka a dvere pritahuje ...jazyckove sa zatial nenaucil 😀 ale pusy akurat posiela , ze si prilozi rucku k puse a fukne a este robi indiana , robi aaaaa a dava ruku na usta ...
Tak to je super ze sa ti takto pomaly oduca , zachvilu uz zaspi aj sama v postielke a nad poslednou tvojou vetou ma tak hned napadlo ze ,, juchuuuuuuuuto uz mama moze rozmyslat nad nejakym surodencom ,, 😝 😀

1katkas
28. júl 2012

ahojte chcem sa vas spytat, moj drobec byva v noci casto hore.. tuto noc som si dala tu namahu, ze som to spocitala.. 8krat sa zobudil.. dala som mu jest, troska sa nacecal a zaspal dalej.. nebyva nervozny ani uplakany, len sa casto budi robia to aj vase deturence?

krhlicka
28. júl 2012

@1katkas 🙂 ano, nasa sa budi tiez vselijako, raz ma noc, ze sa zobudi 2-3x a inokedy kludne aj 8x 🙄
@mima1311 diky pokladik, mrknem si to 😉
@tintus to mi hovor s tym ukladanim v postielke, mala si stale sada, ci vstava a mam co robit, aby som ju stale ukladala lezmo opicu. Pyta sa na ruky, robi mi opicky vselijake alebo sa len tak prituli na ruku, ked ju pridrzam...no riadna sibalka. A magnetky su tiez nasa oblubena zabavka 🙂

mima1311
28. júl 2012

@1katkas
@krhlicka jeeejdanenky baby ako sa vyspite 😲 , vsak by som uz ani chodit nevladala ...nas tak zle spal ked mal sopliky a teplotu ...mne ked sa raz zobudi , tak si rano poviem ze no , moc som sa nevyspala ...obdivujem vas ako to potom cez den zvladate ...

krhlicka
28. júl 2012

@mima1311 skoro rocny trening, pohoda 😀 nastastie vytasim didu a spi sa dalej. Rano vstavam sice tazsie, ale malej ranny rehot, capkanie po tvary ma preberie spolahlivo 🙂

mojdend
29. júl 2012

Prosim vas, ma tu este niekto dieta, co strasne skoro vstava? nas maly chodil stale spat o 8, najneskor o pol 9, ale zacal sa mi budit asi pred mesiacom o pol6 rano, najprv som myslela, ze je to prechodne, ale je to kazdy den, maximalne vydrzi do 5,45. tak som ho skusila dat spat neskor, vcera dokonca o 10 vecer,ale dnes rano 5,40 hore. a to nie je take preberanie pomale, on hned strela hore a uz plny energie keca a chce sa hrat a lozit. samozrejme, ze to potom dospi cez den, len ja som uz hotova, lebo potom som aj v praci vymleta a vecer total k.o.

tintus
29. júl 2012

@mima1311 No uz sa ma vsetci pytaju, ze kedy dalsie bude 😀 Asi to nechame na nahodu 😵

tintus
29. júl 2012

Nas prvy uces 🙂

mima1311
29. júl 2012

@tintus krasna je bambulka 😵 a tie dlhe chvostyyyyyyy 😀 aj nasa prva take nosila , alebo fontanku 😉 no a tie okuliare by mal maly na hlave pol sekundy 😝

bejka82
29. júl 2012

@mima1311 ahojky, no vidím že náš fešák stále dáva svoju formu 😀 😉 aspoň sa nenudíte 😎 😉
no my sme sa dnes vrátili od mojich rodičov, boli sme síce len na víkend môj mm nestíha, tak na dlhšie to bohužial nevychádza. ale nevadí, + riešime ten byt, zariaďujeme tka je toho až-až.
no herečka naša 😉 je zlatučká, živá je až moc ale už som si aj zvykla takže je to ok 🙂 po dlhom čase sa nám rozbehli zäbky ale rad-radom, teraz vyzerá ako malý upírček pretože jej tie vrchné 1(či ako sa volajú) ešte nevyšli ale tie vedľa toho, tak máme šou 😀 cez deň spinkáme stááááále vonku, no ale už aj to sa dá 😅 kecá jedna radosť, opakuje ako malá opica, a až som prekvapená ako všetkému rozumie, keď jej niečo poviem. no proste zlatá je. ani neviem čo by som ešte popísala toľko toho je 🙂 a už pomaly ale iste sa chystáme na oslavu, dúfam že to stihneme a už to bude v novom bytíku 🙂

natalitimk
29. júl 2012

ahojte holky nestiham to všetko počitať,dnes sme sa vratili z takej mini dovolenky tak len tak v skratke. Počasie bolo super Bojnice krasne len syn sa nam včera zrubal na asfaltke ved načo počuvať maminu že nema behať 😠 tak bolo kopec plaču ešte aj dnes kedže ma poriadnu ranu rovno na kolene 😢 ,ale tak aspon si to na chviľu zapamätá.A čo mame nové?Nelka sa nam konečne rozchodila sice su to ešte len take 1-2m. ale tak veľmi sa jej to pači tak som rada. 🙂 🙂

susanq
29. júl 2012

ahojte maminky. straaasne vela ste toho popisali za ten tyzden, co sme boli v Chorvatsku. A hrozne silne veci, hlavne ty mimuska. Drzim palce, vela trpezlivosti. Obdivujem kazdu jednu z vas, ktora uz teraz mate viac ako dve deti. Ja koncim uz po prvom. Mozno si to niekedy rozmyslim, ale myslim, ze Danielko bude nase prve a aj posledne, a to je pri tom neskutocne dobre dieta uz od malicka. Mame uz 5 zubkov, absolutne dobre to znasa, neplacka, nehnackuje, papa vsetko, nie je nic, co by mu nechutilo. Teraz bol skoro tyzden na takej Hippkovej a Hami strave, zjedol vzdy vsetko, este si aj duplu pytal, zajedal vsetko melonom, to je hit tyzdna :D

Rastie ako z vody, nozicky tiez, topanky ale nemozeme mat ani snurkove, ani na suchac, lebo bud odsnurovava alebo odlepuje, tak beha v ponozkach, alebo bosi. CHodit este nechodime, stale nema odvahu, ale na gauc sa liepat, to ano. Uz sa naucil zliezat, chvalabohu, takze uz clovek nemusi pri nom stat non stop. Inak uz velmi dobre chape, co sa smie a nesmie, uz pri kazdom nono sa zhaci a uz to povacsine ani neurobi, hlavne, ked ocino zakrici "Danko, nono" :D

no a co by som vam este... na dovolenke bolo super, ale more mu nic nehovorilo, mal z nejako nejaku paniku, az na posledny den vystruhal v mori usmev. Nevadi, snad o rok. Bol neskutocne spokojny, stale sme boli vonku, dovolila som mu lozit po zemi, trave, po hoteli, no proste totalka volno. Spime stale dvakrat denne, ako hodinky, vecer zaspavame medzi 20:15 - 20:45, spac to nie je velky, standardne sme medzi 06:00-06:30 hore. V noci sa tiez budime v primere 2krat, na dovolenke to bolo len raz. A stale zaspavame na prsniku. CItala som, ze uz oducate, ha na to kaslem, ja som rada, ze vobec zaspi. Hoci mi bez problemov zaspi aj v kociku, ale vecer dame didku, napije sa a do 10 minut je mrtvy. Odnaucat zatial nebudem, este tomu dam nejaky ten cas. Myslite, ze robim chybu?

Tak sa vsetky drzte a oslavte prvy rocik vasich ratolesti!

1katkas
29. júl 2012

@krhlicka a dokedy spinkava kedy rano vstavas s malinkou?

@mima1311 ja sa vyspim aj ked tolko vstavam v noci este stastie, ze kojim a nemusim zakazdym zarabat umele mlieko 🙂

1katkas
29. júl 2012

@tintus krasne male vrkocky🙂

gabika84
29. júl 2012

caute kocice, tiez nejak nestiham odpisovat, ale len piste, bo sa snazim aspon vas citat 🙂 vidim, ze kazda z vas uz zistila "ze byt matkou je uzasne", to si vravim vzdy, ked si davam na upokojenie stamperlik repaku 😀 Belinka je dieta, ktore je krasne, mile, uzasne, spolocenske, rozkosne, sama sa zahra, az by som ju laskou zjedla a niekedy by som ju z tej lasky najradsej roztrhla jak zabu 😅 zacina sa prejavovat povaha, ktoru predpovedali vsetky vestice, numerologicky a pod. a teda ze okrem toho, aka je skvela, bude mat nabeh na rozmaznanie (niezeby som ju rozmaznavala), ked nieco bude chciet, buchne si pastou, aby to ziskala. ked je vsetko ok, je to najmilsie dieta pod slnkom, jakmile sa jej nieco nepaci, vie sa premenit na peknu priserku 😨 teda, nie zeby mala hysaky, ale aj tak to stoji za to. a takmer po roku uz obcas stracam trpezlivost (a to neratam, kolko rokov je este pred nami 😝 ).
teraz sme doma, planujeme oslavu 1. narodenin, resp. dve oslavy. jednu doma s dedkovcami a druhu s kamoskami, bo mame 4 mimina (vsetko kocky) narodene v jeden tyzden, tak budeme oslavovat aj spolu. to uz bude na styl velka torta, balony, klobuciky, fotograf a pod. 🙂
inak suhrn o Bele:
vaha: cca 8kg
topanky: nosime stale 18 (ma taku mininozku stale)
zuby: 6ks
chodenie: stale nechodi, napriek tomu, ako skoro zacala stvornozkovat. trochu sa boji a po 4 to ide rychlejsie. ale uz zvlada aj za jednu ruku, tak sa snad coskoro dockame...
papa: stale moje mliecko (rano a vecer), na desiatu obilnu kasu s ovocim, na obed som zacala uz aj polievocky kremove (bez mlieka, zahustene zemiakom), druhe vacsinou zeleninove s ryzou, cestovinami, kuskusom (vsetko davam celozrnne), masko mozno 2x tyzdenne iba, na olovrant ovocne pyre, alebo biely jogurt s ovocim, alebo do poharika so slamkou koktail s ovseneho mlieka a ovocia, na veceru bud kasa, alebo zase nieco so zeleninkou. denne spapa okrem mlieka cca 800g. (ta neviem, kam to do nej ide 😀 )
spanok: oproti tomu, co to bolo, ked mala cca 8 mesiacov, je toto uz veget. spava stale 2x denne, ten druhy spanok sa ale zacal akosi na neskoro posuvat, tak uvidime, ci neprejdem aj my na 1x denne. vecer ide spat cca o 8mej-9tej. vacsinou sa budi po 40 minutach. ked je dorby vecer, dam len dudu a spi dalej, ked je zly vecer, musim ju uspavat znovu cca 10 minut. potom spi az dovtedy, kym nevojdem do izby, na to sa hned zobudi, aj ked chodim ako duch 😕 ale to je tak okolo 1dnej v noci. postavi sa v tej tme v postielke, skonstatuje: "ma-ma!" a mama pride, vyberie ju z postielky, da si ju vedla seba a spokojne spinka dalej. spi cca do 6tej rana, to ju prvykrat kojim (takze uz ziadne take, ze 8x za noc) nacuca sa a spi este tak do pol 8mej, ked je skaredo, tak aj do 8:15 🙂
predtym sa budievala aj 8x za noc, stale som kojila, bolo to strasne vycerpavajuce. az som si precitala knizku, kde pisali, ze dieta starsie ako 6 mesiacov uz bez problemov moze prespat celu noc bez toho, aby bolo hladne (ako dospely). tez pisali, ze ak sa stale budi velakrat za noc, mozem si byt ista, ze to bude robit min. do dvoch rokov. niektori rodicia si totiz myslia, ze trebars po magickej hranici 1. roka sa to zmeni.. ked sa zobudila, proste som jej nedala. privinula som si ju k sebe, davala jej dudel. ked bola mensia, tak zacala plakat a plakala az kym nedostala. v tych 8mich mesiacoch to uz ale taky problem nebol. mozno dve noci to bolo take, ze plakala, ale dudlom som ju vzdy utisila a do 5 minut zaspala. po 2 nociach asi pochopila, ze ked sa zobudi, mlieko aj tak nedostane a zacala spavat 🙂 od 8mej do rana sa teda budi zvycajne 2x, ale to len tak, ze dam dudel a spi dalej. to sa da... tiez som jej nedavala namiesto mlieka trebars pit caj. deti sa na to vraj tiez vedia rychlo naucit a potom pytaju v noci caj aj v troch rokoch...
co ma velmi mrzi je, ze po prichode z Kanady Beli prestala pouzivat nocnik ☹ neviem, co sa stalo... ale velmi ma to mrzi (niezeby som to vzdavala). este pred mesiacom, ked sme boli v Kanade kakavala pravidelne 4x denne, zasadne do nocnika (pokial sme teda boli doma). vzdy rano po zobudeni, po ranajkach, po obede a po veceri. teraz takmer nic. iba rano sa tam vycika. ☹ nechce tam sediet, ked ju pri tom zabavam a sedi tam, aj tak nic neurobi.. neviem, kde je problem. kedysi boli dni, ked som jej dala rano latkovu plienky a do poobedia, niekedy az do vecera bola sucha (lebo vzdy cikala aj kakala do nocnika).
poradnu mame este pred sebou, teda aj ockovanie (ak sa bude dat, bude asi posledne, ktore jej dam pichnut).
to by bolo asi tak vsetko o nas, pripajame fotecky spred mesiaca a jednu sucasnu 🙂

gabika84
29. júl 2012

ta na tej poslednej vyzera, jak keby sa prave vratila z tenisoveho turnaju 😀

e este pripajam fotku odrazadla pre ktore som sa rozhodla. chceli ho kupit dedkovci, ja som navrhla, nech ho zaplatime vsetci spolu, jednak preto, ze dost stoji a druhy dovod je ten, ze som pre nu nechcela vela darcekov. naco, je to aj tak zbytocne. uz ma plnu krabicu, a aj tak sa najradsej hra s krabicami od hraciek, klucami, mobilom, pet flaskami, magnetkami, vareskami a inymi somarinkami... skoda penazi na hracky. ved za chvilu su tu aj tak vianoce 🙂 som sa rozhodla, ze k sviatku jej namiesto milion darcekov, vzdy kupime len jeden velky (peknu babiku, sanky, bicykel, domcek pre babiky, milujem tie kuchynky pre deti atd...) no a knizky- to je jasne 😉