Recepty
peroli
30. máj 2012

Marcipánové torty 2 - fotopostupy, recepty

Všechny možné foto-postupy, recepty na krémy a dorty sem... 😉
peroliautor
30. máj 2012
začínám kytičkou..
peroliautor
30. máj 2012
vlčí mák..
jakelina
30. máj 2012
Super nápad, taky ráda něco přidám, až narazím na nějakou pěknou inspiraci.
peroliautor
30. máj 2012
pivoňka..
peroliautor
30. máj 2012
conversky..
peroliautor
30. máj 2012
botičky..
peroliautor
30. máj 2012
šablona na fotbalový míč..
peroliautor
30. máj 2012
Burák..
peroliautor
30. máj 2012
jak vyrobit dort číslo..
peroliautor
30. máj 2012
formule..
peroliautor
30. máj 2012
loď..
peroliautor
30. máj 2012
hrad nebo hradní věžička..
mamina1978
30. máj 2012
Slnecnica.....
peroliautor
30. máj 2012
mašlička..
mamina1978
30. máj 2012
Oblacik..........
peroliautor
30. máj 2012
pruhovaná 2-barevná mašlička..
peroliautor
30. máj 2012
růže..
peroliautor
30. máj 2012
obláčky / mráčky..
peroliautor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peroliautor
30. máj 2012
střevíček..
mamina1978
30. máj 2012
Motylik.....
peroliautor
30. máj 2012
peroliautor
30. máj 2012
medvídek plyšáček..
peroliautor
30. máj 2012
žirafa..
mamina1978
30. máj 2012
Kosicky na Muffiny.....
mamina1978
30. máj 2012
Podlozka potiahnuta hmotou s ozdobou.....
mishulle
30. máj 2012
Ozdobné pláty na boky dortů
od Heimerka » 20. říjen, 2009 21:33

Tento recept mám od Gabky Argmanové a dělají se jím ty krásné vzorované pláty na boky dortů - viz Poradna. Video by mělo být tady.
Jen ještě poznámka: Marcik.macek to do mrazáku nedávala ani to nepotírala želatinou a dělalo se jí to prý bezvadně. A použít by se klidně dala i plastová dečka od Vietnamců.

Dvoubarevné pláty
-----------------------------
•30g moučkového cukru,
•30g bílků,
•30g změklého másla,
•10g kakaa,
•20g hladké mouky.

Vše společně ušlehat do pěny.Hmotu rozetřít přes šablonu na plech vyložený pečícím papírem.Plech dát ztuhnout do mrazáku.Mezi tím si udělám světlé těsto.
•120g moučkového cukru,
•120g másla,
•120g bílků,a
•120g hladké mouky

vše ušlehat do pěny,a rozetřít na ten zmrzlý vzor.Hned dát do trouby upéct.Při 180 °C,musí to být upečené do bleda,nesmí zhnědnout,bylo by to vysušené,a lámalo by se to.Hned jak to vytáhneš z trouby,tak se to otočí,sloupneš papír,a potřeš agarovým želé,nebo želatinou.Pláty zůstanou pružnější a tak snadno neosychají.Pak už to jen nakrájíš rádýlkem na pizzu na pruhy jaké potřebuješ.
od Janato » 3. březen, 2010 15:24

obrázky jdou blbě popořadě, omlouvám se
mamina1978
30. máj 2012
Hortenzia torta......
mishulle
30. máj 2012
Stihla jsem fotky upravit dřív, než jsem psala, tak vkládám slíbený postup na globus Klasicky jsem potáhla kouli, polevou na perníčky jsem si do předem naznačených obrysů světadílů ( jedlou fixou ) nanesla vrstvu polevy.
Po mírném zaschnutí jsem vše dobarvila prachovkami rozmíchanými mandlovým aromatem
mamina1978
30. máj 2012
Exklusivny tvar korpusu....

Začni písať odpoveď...

Odošli