Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@ikusa11 @kvixa @krhlicka @jankaamartin @edita84 @lukinowa @romea @susanq @kosodrevina @schaja @1katkas @gabika84 @danielka2ko @katka121 @mima1311 @mimikett @solinkarka @katarina6 @vanilashot
Ahojte mamicky, oznacila som vas podla toho,ako som vas nasla ze mate tuto diskusiu v oblubenych a tie co si pamatam,ze sme spolu co-to pisali. Cakame druhe babo a tak si spominam na to prve tehu, lebo sme sa tu zisla peckova partia,ako sme vsetko rozoberali..ja prvykrat tehotna,ako vela z nas, tak sme mali vsetko tak za nove..a nejak nam deturence vyrastli a casu na kona neostava..ale ak si najdete, budem rada citat o prihodach s augustovcatami 2011 🙂 kludne napiste aj tym,co ste vy medzi sebou viac komunikovali..nebolo by zle keby tema zase ozila 😉
Ja mam maleho Patina, narodil sa hned 1.8. takze sme to nejak tak odstartovali 😅 A zatial sa mame dobre..boli sme uz zo 2x na pohotovosti,raz vaznejsie..ale bez nasledkov. 😝 Je to divoch, vecne ho treba niecim zaujat, papame samozrejme vsetko, najradsej cipsy, tycinky, lentilky a pod..dolezite veci 😉 Ale nepohrdne ani zeleninkou-to som mu nanutila pocas prveho prikrmovania a papa stale.Do skolky nechodi, lebo stale sa nechce zbavit plienociek, hanbi sa pred niekym vykakat,tak to sa este potrapime..a je na mne vsade a stale zaveseny 🙂 Rozprava plynule, aj take slova ze pusu otvaram, spieva a basnickuje, zboznuje Spievankovo, vlaciky a presli sme si aj Teletabbies obdobim.. 🙄 Na surodenca sa tesi asi tak,ze ked mu zacnem hovorit daco s bruskom,sadne si na mna a skace..takze bude zo surodenca uuuplne nadseny 🙂 🙂 🙂
@dadulajda pánabeka 🙂 on je už riadny chlapisko 🙂 a aký fešáčisko 🙂
my sme sa narodili síce v júli, ale pôvodný termín mal byť augustový....našťastie, že nebol, a cisársky sa spravil skôr, nakoľko guľka bombuľka mala už zelenú vodu v júli 😒 Máme sa tiež fajn, do škôlky nechodíme, ale už sme zapísané, takže od septembra začíname 🙂 Neplienkujeme od 19 mesiacov, a od 20 ani v noci 🙂 Rozprávame čo sa nám páči, sem tam aj tou jej hatlaninou 🙂 Nie je to ešte stopercentné 🙂 Ale už sa jej podarili také kúsky, že maminka je ťava 😝 Tiež sa nám páči spievankovo, ale naša srdcovka je krtko 🙂 už ho pozná hádam naspamäť 🙂 a Momentálne frčíme na pozeraní našej svadby 🙂 Malá tancuje ako drak 🙂 Stále sa rozplýva nad ockom ako ženíchom, a minule keď som jej povedala, že tá teta vedľa ocka je maminka, pozrela na mňa, hodila grimasu a že no fasa 😀 skoro ma vystrelo 🙂 Sme dosť žiarlivý na ocka, ocko sa nesmie maminke pritúliť, alebo mi dať pusu, to je už hneď pri nás, a oddeluje nás, že maminka je moja ocko. Papáme všetko, čo nespapá nás 🙂 Súrodenca zatiaľ neplánujeme, pri tomto mojom žihadle si to ani neviem predstaviť 😀 Denný spánok sme už dáááávno vylúčili, teda úplne ho malá odignorovala 😒 Spinkať chodíme okolo ôsmej 🙂 A máme zatiaľ 18 zúbkov 🙂
@vanilashot nema chybu bambulka 😎 jak zavidim to odplienkovanie..ja uz som to skusala vsetkymi smermi,ale ked nie tak nie 😔 Krasne cupiky a vidim ze pise a kresli super 😉 zo ziarlivosti uz nas otecko aj schytal..ze ku maminke sa priblizit nesmie! takze poznam poziciu ze sa na seba s drahym nemozme ani dlhsie pozriet lebo bitka 😀
@dadulajda Jeeeeeeej ahoj!!!!!!!! GRATULUJEEEEEEEEEEEEEM!!!! 🙂 To su skvele spravy!!! a vktorom si mes.? No uz sa to zasa tusim pekne rozbieha! 🙂 MOja sesternica caka v januari babatko tak sa tesim 🙂.
Patko je prekrasny na tej predposl. fotke je uzasne nahodeny hotovy model, ma nadherne haro! 🙂 a teda je to vymyselnik! 🙂 U nas tiez TAlia dost vymysla, uz si aj rozbila bradu, ma tam taku jazvu malu :-/..... nejako ju neviem ovladat, a nic naucit, uz si pripadam neschopna..... bola som rada ked v 2r. uz som ju kludne odstavila, trocha mi nadavala 🙂, ale neplakala nijako zachvatovo, tak som bola rada ze je kludna a aj sa zlepsila viac zacala papat atd..... no stale je co riesit, s plienkami mame ten isty problem, vobec ju neviem odnaucit..... :-/, najskor aj oznamovala ze kaki na vsetko hovorila aj ked isla cikat aj kakat, ale nechcela si sadnut ani na nocnik ani na WC..... teraz uz asi mesiac som ju konecne namotivovala sadnut si na WC na sedatko, tak ze som jej kupila stupienok na ktory si vyjde a potom sadne a potom si dava nalepku ked tam sedi 🙂, problem je ze ale zasa nic tam nespravi len sedi, precitame knizky a nic neurobi........no a uz neoznamuje kaki.... takze jedno vedela a druhe sa naucila a to prve sa oducila :-////..... no a dalsi problem je ze kaka a cika len v stoji, a neviem ako ju naucit v sede to robit, lebo toto je teraz hlavny problem......inak sa vie aj utriet 😀DD, ale stale na sucho......vsetko ovlada teoreticky.....
Ach jaj.... a zima ide uz sa neda behat s holou ritou po byte.....
Neviem co vymyslim, vraj ju mam tak nechat a cakat... ale obavam sa ze ona spohodlnie a vobec nebude riesit ze ma kakat na wc......
ak mate nejake tipy, dajte vediet, lebo ja uz fakt neviem..... teraz chcem spravit to ze si moze dat nalepku iba ked tam nieco spravi..... no obavam sa ze mi na wc prestane chodit sediet ked nic nedostane :-/....
Talia ma straaasne rada zvierata, neboji sa ich, ale vie vycitit ak nejaky pes je zly tak ho nechce pohladkat, raz som ju tak nutila pohladkat maleho psa a ona nechcela apotom ju pokusal, tak vie lepsie vycitit aky je to pes nez ja..... Strasne ma rada koniky, stale by jazdila, to ma po mojej sestre 🙂, jazdi na koni 🙂, strasne je stastna a rozbehne sa aj za velkymi konmi, neboji sa ich, za to ja ano 😀, pohladka si ich, nakrmi ich.... macky tie pred nou utekaju, ale ak nejaka neutecie aj tu si pohladka....aj ked ju uz poskrabala, aj tak sa neboji.....
stale este spi s nami v spalni, postielka pri nasej prirazena, zatial neriesime ju dat do vlastnej izby, stale sme na to ani my ako rodicia nie pripraveni ze tam bude sama odstrcena od nas.... ale tak mozno pomaly niekedy asi na jar aj zacneme nieco take riesit.... neviem uvidime.....
vlasy ma dlhe, strapate, nechce nosit gumicku, sponky nic.... tak vyzera ako taka cacorka cely den :-P.... nohy ma dlhe, aj chodidla, jedno cislo topanok mame 3mes., strasne rychlo jej rastie noha teraz ma nejakych 16,5cm tusim......
@vanilashot som sa nasmiala 😀DD ake hlasky mala dava 😀DD haha.... tak moja tak pomenej rozprava, ale uz sa teraz rozrozpravala 🙂, tak snad uz to pojde lepsie..... inak si svoje hatlaniny moce 😀.....
no sikovne su tie vase deticky! 🙂
Tesim sa ako napisu dalsie mamicky, ako sa ma mala Bella od @gabika84? 🙂 a uz som aj mena pozabudala vsetkych deti aj mamiciek pomaly :-{ no snad sa tu ozvu aj dalsie.......
@dadulajda ale ste krasni 🙂
@katarina6
@vanilashot
Mam dve deti, Nikolaj dva roky, Sofia Anna mesiac
no moju mesacnu princeznu uspal zvuk fenu na internete, az sa to bojim vypnut, ze sa zobudi 😀
a k mojmu dvojrocakovi : 5.8. sme oslavili dva rocky.. plienocky uz nenosime.. len dudla sa nevieme zbavit, ale hadam si ho na zakladnu skolu nezoberie 🙂 teraz sa nam rozviazal jazycek, takze skoro vsetko opakuje.. uz som ho pocula nadavat ,,sakla vysavac de je?" (sakra vysávač kde je?) aj na mna zaloval manzelovi ked som vykotila vodu ,,tati, mami vyjal" (tati, mami vyliala) ...a ked som bola tehotna so Sofi, tak ukazoval na brusko a hovoril babo.. ked sa sofi narodila a dosli sme domov tak ju lubi, pusinkuje hladka, nosi jej hracky... a co ma tesi, ked v noci sofi zaplace tak jeho to nezobudi... a kojeny bol cca rok a pol, ked som otehotnela tak som ho odstavila..teraz sofi kojim tiez... a mala som dva cisarske rezy a druhy bol ovela lepsi ako prvy
tolko v skratke🙂
@katarina6 my mame dudel aj cez den.. manzel povedal, ze vsetky dudle ostriha aby ich nikolaj nechcel 😀 ale teraz ochorel ma teploty, tak nech ten dudlik ma ked chce.. skus jej povedat, ze plienocky date babikam.. alebo neviem kebyze si tehotna tak odlozite pre babatko napriklad... a moj sa vonku naucit cikat aj kakat..problem bol naucit ho to do nocnika alebo do wcka s redukciou, ale horko tazko sa podarilo
@vanilashot u nas je to naopak 😀 moj nikolaj je len tatiho
@1katkas plienky uz sme davali aj babikam aj hocikomu, uz vsetko mozne som skusala...... ona to vsetko chape, ale jednoducho nechce na ten zachod, nevie po sediacky kakat ani cikat, vzdy stoji..... aj s holou ritou behala v lete v dome, ocikala okakala vsetko mozne, akonahle som s nou isla na zachod, zastavila vsetko, na nocnik to iste......
myslim ze musim jej zmenit polohu cikania a kakania, mozno aby si cupla ked kaka a cika a potom snad lahsie sa jej bude kakat a cikat ked bude sediet na WC..... lebo myslim ze toto je hlavny problem teraz.
no ale neviem este ako to spravim....
@1katkas @vanilashot @dadulajda @katarina6 a este @krhlicka nam chyba 😊 ahojte kocky. krasne deticky veru vsetky mame. a vsetkym, co cakaju druhe, srdecne gratulujem ❤ aj v mojom okoli uz mam kamosky, co popri 2-rocnych uz zvladaju druhe babo 😊
my s Beli sa mame fajn, obcas trochu bojujeme, ako napr teraz, budi sa kazdych 15 min, jau jau, chyta si usko, tak neviem ci nie je zas chora. teraz mala take 2 tyzdne posledne: upistana, mama ruku, mama hopi, v noci sa budi s placom, 2x za den jej vystupi teplota na cca 38' C- neviem ci jej stolicky nejdu nahodou 😔
ale inak dobre. Bella je prava levica- teda ked sa vesmir toci okolo nej, je to najuzasnejsie dieta pod slnkom, ak jej nedate co chce, meni sa na toho leva 😃 a ked sa k tomu primiesa latino temperament- amen tma! takze doma mame o zabavu postarane 😉
Ja som nastupila do prace ked mala Bella 13 mesiacov.. stale pracujem tak, ze 2 dni robim, 2dni volno. az do nedavna mala na 2-3x tyzdenne opatrovatelku, od oktobra su z nas uz skolkari 😊 sukromnu skolku mame za rohom cca 2 min, takze super. tam tiez chodi 2-3x tyzdenne. nas prvy den v skolke fakt "strasny"- ucitelky, ze na kolko hodin ju tam chcem prvy den dat? ja ze: no na cely 😃 sa im to nezdalo, ake ze ok. Beli prisla, vyzula sa, hned vtrhla medzi deti, ktore zrovna tancovali, potom ze papat, sadla si k stolu, zjedla cely chleba (co ju doma po byte z lyzickou nahanam) a ze mama papa. ked som po nu prisla, ucitelky zvestovali, ze ako prva zaspala, zjedla cely obed, cikala aj kakala na zachode, sama si ruky umyla- no proste nechapacky- ze akoby tam chodila uz rok a nie prvy den 😃
inak kojili sme do 18 mesiacov, potom uz nechcela, takze sa sama odstavila, plienok sme sa nadobro zbavili v 20. mesiaci, (potom chodila na nocnik, teraz som kupila taku tu dvojitu dosku- pre dospelych a ked sa sklopi, je tam redukcia pre deti), mame cca 12 kg (necelych), oblecko 86 vacsinou, chybaju nam zatial tie posledne 4 stolicky...rozpravat zacala najviac teraz posledny mesiac (teda tak, ze jej uz aj vsetko rozumiem), no a dost toho vie uz aj po anglicky, kedze sa s nou snazim obcas rozpravat aj takto. napr. psycho je, ze dost dobre rozoznava farby (mna to skusali, ked som isla na zapis do skoly 😄) a zakladne farby vie po anglicky. az nedavno som zistila, ze po slovensky ich vlastne nevie... takze obcas hodi perlu ako napr: "mama kupi red zuvacky!" 😃 a pod...
no a ja sa uz tak viac zacinam citit ako "clovek". uz proste nemam doma mimino a verim, ze co chvila to nebude len kolotoc: dieta-praca-dieta-praca. snad sa mi po troch rokoch uz podari zajst aj do kina, nebodaj na nejake rande 😄 lebo ako mi ten chlap pri mimine nechybal, uz aj zacina obcas chybat... nechavame tomu teda volny priebeh...
tiez som chcela zacat sportovat. kedze som ale z casoveho hladiska nebola schopna sa v rovnake dni, v rovnaky cas dostavit na rovnake miesto, zacala som kazdy druhy den rano behavat. beh- predtym mnou tak nenavideny 😃 teraz milovany. teraz su to 4 mesiace. prvy den som bola schopna dat 60sec bez prestavky 😃 teraz mam rekord 13,5 km 😃 inak odporucam-urcite najlepsi sposob spalovania tukov! hoci mne islo o kondiciu, nie o chudnutie. ale stale mam cca o 3 kg menej ako pred tehu.
ale kocky vsak to strasne rychlo leti! akoby sme tot nedavno riesili komu odchadza hlienova zatka 😄 niekedy tak pozeram na to moje sidlo a nemozem uverit, ze som matkou uz takeho velkeho dietata! 😃 skolkarky...
ked nie som v praci, snazim sa co najviac casu stravit s nou. a tak stale chodime do materskeho centra, raz na hry, potom na cvicenie, na ihriska, zaplavat si, minule som ju dokonca vzala prvykrat do kina 😃 cuduj sa svete, vydrzala celych 90 min 😄 Belu skratka musim zabavat, doma sa s nou moc vydrzat neda 😊
este skusim prihodit nejake to foto 😉 a budem rada ked budete/me pisat, ja na konika obcas mrknem, hoc nie vzdy mam cas sa zapojit..
@gabika84 nam chybaju posledne 3 stolicky.. a teplotu dnes mal vysoku, esteze pije vela tekutin.. s tym casom suhlasim strasne to leti🙂 pozeravam fotky mojho nikolaja ked bol babatko a take iste babatko mam na rukach..strasne sa podobaju..
s tou skolkou zavidim, som zvedava ako to bude znasat moj.. a bella ma krasne vlasky kucerave
@1katkas to ti verim katuska, tebe to musi teraz prist neskutocne dvojnasobne 😃 vela stastia a pevnych nervov prajem 😘 inak som si vsimla, ze surodenci-mimina sa hroooozne podobaju 😊
Beli ked sa niekto opyta, ako sa vola, najprv sklopi oci, potom nahodi ten sibalsky usmev (to uz viem, ze povie nejaku sprostost 😃) a nakoniec dotycnemu zahlasi: "Brčo!" (tak ju totiz obcas volam) 😄
@gabika84 gabi malá je nááááádhernáááá 🙂 tie vlásky....kukuč....snedá pokožka....hmmm, fakt kočka 🙂 budeš mať čo robiť, aby si od nej stihla odháňať chlapov 🙂
@vanilashot @gabika84 @1katkas @dadulajda @katarina6 Caute kocky, pekne nam vyrastli tie babatka 😀 ja mam Dorotu - 2.8. 2011. Je z nej poriadne cislo, porozprava, zaspieva, zatancuje. Farby rozoznava vsetky...aj odtiene, povie svetla fialova, tmava fialova. Fialova je u nas top farba. Momentalne zuri obdobie vzdoru, teda ziaden lahky odvar. Ked sa jej nedajboze prihovori niekto, kto sa jej nepaci...vacsinou tetusky vonku, tak po nich nakrici. Levia povaha sa v nej mele a mele. Vie byt kuzelna, ale aj protivna. Rada sa mojka a presne vie, ako si omotat ludi okolo prsta. Na druhej strane je aj netrpezliva a zlostna, ked sa jej nieco nedari. Zaroven, ked ju nieco bavi, tak ma skvelu vydrz. Chodime na motessori kurz, tak to je v siedmom nebi. Dokola preliavame, presypame vselico, ukladame, prevliekame....ani neviem, ako ta hodina ubehne. Na ihrisku fungujeme este stale stylom, mami na hojdacku, mami sem, mami tam. Ked je obsadena oblubena hojdacka, tak spusti krik....dolu chlapcek, alebo dievcatko. To je len jeden priklad, aby ste boli v obraze. Dokola vysvetlujeme, uz si pripadam jak papagaj. Sa utesujem, ze vsak zdrave dieta v obdobi vzdoru, raz to prejde 😕
@gabika84 Ahoj Gabika! 🙂 Super ze si sa ozvala 🙂. Krasne sa to vsetko cita 🙂....
S tou skolkou si urcite spravila to najlepsie, ja to vidim na mojej TAlii je uplne ina ked je v kolektive deti, je kludna, tesi sa z deti, ma stale co sledovat a robit, a uplne si viem predstavit ze by urobila to iste co Bella, keby som ju nechala na cely den v skolke tiez by vela jedla, co doma tiez vymysla a nahanam ju s jedlom, so spanim urcite tiez by zaspala aj bezo mna, a viem ze by nam to pomohlo aj odplienkovat, lebo by tam mala vela prikladov a opakovala by to po detoch.... akurat ze do skolky beru len bez plienok, takze to uz sa nam do bud. roka musi podarit nejako skoncit :-/.
Deti sa v skolke spravaju uplne inak ako doma, lebo tam platia pravidla akejsi svorky, robia to co zaveli veduci svorky, a vsetky deti to opakuju....
len my teda do skolky az o rok, teraz este nie, boli by to dalsie velke vydaje.....
Co sa tyka chlapa, napis mi do spravy tvoje poziadavky 🙂, aj mam nejakych chlapov co by chceli babu, akurat ani jeden nie je z TN a ty by si asi chcela z TN a okolia ze? Skus si dat niekde do zoznamky profil, pozriet, teraz je vela schopnych ludi co maju na nete profily, nie su tam len uchylaci 🙂.... uz je to o inom..... a myslim ze tak by si si mozno aj lahko nasla niekoho kto ti vyhovuje..... samozrejme priamy kontakt je najdolezitejsi, najlepsi, ale niekedy je najskor si dlho trebars pisat, spoznavat sa, potom sa stretnut na zivo.... uz vela parov sa tak zobralo.... a ber to ako kedysi to bolo ze si ludia vela pisali listy a potom sa spoznavali osobne 🙂, teraz su maily tak dostanes spravu hned 🙂....
@krhlicka no ja som v nemom uzase ze vie teda Dorotka farby rozoznat aj odtiene farieb! no my sme vo vsetkom pozadu :-/.... nevie ani obyc. farby povedat, zaradit... ale moja chyba, malo s nou pracujem.....
Fakt klobuk dole ake mate sikovne deticky, musim aj ja nieco robit! ste nasou inspiraciou a motivaciou! 🙂
@katarina6 Kati pohoda, o nejakom uceni sa neda vela hovorit, islo to postupne. V knihe o maciatku furt pozerala dvojstranu s farebnymi bavlnami. Tak sme zacali, som jej vzdy pomenovala farbu podla toho na ktore klbko ukazala. Tak isto sme pokracovali pri lego kockach, autach, bicykoch vonku. Potom uz sama zacala pomenovavat, ze modre auto a toto je cervene. Odtiene svetlej a tmavej bol dalsi level😉Uvidis, Talia sa chyti, az sama bude chciet. Ona je zas pohybovo super, co si spominam - maly kamzik 😀 Inak vam dievcence trosku zavidim, ze uz su drobci samostatnejsi. U nas je furt mama obdobie. Stale kojim, takze prespatej noci sa tak skoro nedockam. Klobuk dolu maminy, co uz mate dva kusy drobcov doma, alebo cakate druhe. Vsetkym srdecne gratulujem a zelam vela zdravia.
@krhlicka no hej na pohyb talia nema nudzu.... stale vylieza vsade mozne a skace..... a asi pred tyzdnom za zamkla na balkone, boze to bol adrenalin! :-O Bola som s nou u segry, a vesala som pradlo a ona z vnutra zabuchla dvere a otocila klucku nadol.... ja som si to nevsimla, az ked zacala buchat na dvere a kricat mami, ze chce ist za mnou... ja ze ved pod... a potom tlacim do dveri a nic..... No najskor som mala vybuch smiechu, strasne som sa smiala, talia tiez..... boli sme same doma ale sestra mala prist z vychadzky so psom tak o polhodinu, mozno hodinu.... tak som mozno nepanikarila.... tak aj talia sa na mna zgerila a rehotala..... okno pri dverach bolo otvorene, problem bol ze segra tam mala nainstalovane siete proti komarom, zvnutra to bolo takymi patentmi osmimi pootocene takymi hacikmi zvnutra, a z vonkajsej strany sa to nedalo dat prec...... tak som si vesala pradlo..... talia sa rehotala... no preslo asi 5 min. a zacala byt nervozna..... ze chce ist za mnou..... nevedela som co roibt.... prave zvonil tel. tak jej vravim nech mi donesie mobil, no priniesla hovorim jej stlac štik - ukazala mi displej volala akurat sestra.... no kym talia nieco stlacila tak tel. dozvonil..... moje nervy! 😀DD tak hovorim no nic musime cakat kym pride segra...... no talia nezahalala a zacala vyslobodzovaciu akciu..... odisla z izby a za chvilu prisla s velkym dazdnikom a rozbehla sa s nim proti sieti na okne 😀DDD, boze ja som nechapala! Ako ju len napadlo zobrat prave dazdnik, ano bol spicaty a mohlo by sa to dat prepichnut, no uplne som nechapala ako ju to samej napadlo! ale samozrejme neprepichla, ja som sa strasne smiala!
potom zasa odisla a doniesla stolicku z kuchyne, normalne dotlacila si stolicku az ku oknu a vyliezla na nu. Ja som sa snazila tu sietku nejako otvorit..... potom tam dole som to natiahla a bol tam maly otvor, tak kricim talia daj mi sem telefon, tak vzala mobil, a podarilo sa jej ho pretlacit cez ten otvor, tak som hned volala segre nech ide domov, ze ma talia zabuchla na balkone..... inak mala 2x obsadene, tak to trvalo kym som sa jej dovolala 😀DD.... Medzitym sa ale talia vystverala zo stolicky na parapetnu dosku, klakla si na kolena a dlanami sa drzala sietky, stolicku si uplne nejako blbo pri tom odsunula daleko, tzn. zostala na kolenach a len opreta dlanami o sietku aby ako tak udrzala rovnovahu a nespadla, zacala strasne kricat a plakat mamiiii, bala sa ze spadne, a ja volam so segrou a kricim dojdi, talia sa drzi len sietky, boze ked spadne dole si aj hlavu rozbije!!! Tak mala kricala, ja som kricala, segra chudera zacala utekat domov, hovori mi ukludni nejako taliu, tak som ju zacala bozkavat cez tu sietku, a ukludnovat.... ale nepomahalo.... polozila som tel. a snazila sa nejako dat dole tu sietku.... no a v takom strese a fakt uz totalnej beznadeji, vobec neviem ako, nejako som tu sietku konecne dala dole a malu hned schytila aby nespadla!
o minutu prisla zadychana sestra - ze preboha vy ste mi teda dali! 😀DDD
Ja som inak este pocas toho ako som bola na tom balkone dole kricala na take dievcatka a hovorila im nech idu hladat moju sestru s takym ciernobielym psikom, aj isli hladat ale nenasli ju, ona bola dost daleko......
No fakt katastrofa, som mala taky nalev adrenalinu ze ani na bungee jumping nemusim ist!
Akoze my mame vsetky kluce povyberane od WC aj kupelne, aby sa mala nahodou zvnutra nezamkla, ale teda na ten balkon som nejako nepomyslela ze sa take nieco moze stat :-OOOO
Tak ak mate balkony, vzdy tam chodte len s klucami a mobilom 😀, alebo si otvorte okno vedla balkonu aby sa cez to dali otvorit dvere, a sietku na komare dolu!!! :-P
Kojenie ak sa citis, tak ukonci, daj naplaste na bradavky, a povedz ze maminka ma bocko, mne to pomohlo, a vobec vela neprotestovala ani neplakala.... potom sa dost zmenila k lepsiemu..... ale musis to sama chciet...... ja som presne toto chcela uz odstranit to ze bola upistana a stale mama a cecek... uz je velka slecna, a uz to nebolo o mlieku ale o tom prsniku a bolo z toho viac negativneho nez pozitivneho... takze som to razne ukoncila......
inak ale v noci moja talia sa dost budi, a prituli sa ku mne, hlavu si da na moje brucho a spi dalej, takze tiez uplne nie 100% spi samostatne a ja sa tiez budim tak trochu na to.... ale tak to nechavam zatial tak......
@katarina6 s tou prihodou na balkone by ti moja mamina vedela povedat 😀
bola som mala asi 3-4roky som mala, mladsia sestra babatko.. mamina sla na balkon asi tiez vesat saty a ja som ju zavrela..klucku som uz naspat dat nevedela a plakala som... mamina to vyriesila tak, ze popolnikom rozbila sklo aby si mohla otvorit
@1katkas 😀DD ale u sestry nikto nefajci, nebol tam popolnik 😀, ani nic ostre cim by som mohla tu sietku prerezat.... ale tak nejako som to dala dole... horsie keby to okno nebolo otvorene.....
ale asi by som kricala z balkona o pomoc, a mamine tel.c. viem naspamat, tak by niekto jej zavolal, ona sestre..... ale inak segrine tel.c. neviem naspamat ma nove....
no mam dobru lekciu! :-P.
@katarina6 sikovne dieta, som sa nasmiala 😀 tomu sa hovori adrenalin jak svina..cize hovoris s mobilom ani na krok, najlepsie s nabitym mobilom 😝 Ten moj je caaaasto vybity, popripade neviem, kde ho mam. Vselijake situacie sa pritrafia s tymito krpcami. Dnes na pobavenie, Dori beha po mlake, kuka a kuka, cupne si. Mrmle: Kde je? Pytam sa, co hladas Dorotka? Dori:Prsiplavku. Ja:,,Myslis dazdovku? 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahojte kočky, boli sme sa fotiť, tak dávam link ako sme podrástli.....
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/katka121/alb...