Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@chelonka no ja by som rada, aby malo svoju postielku. Ked bude malinke, urcite v spalni a postielka pri posteli, lae je dobre ked bude mat svoje miestecko a my svoje. Uvidime aka bude realita, ale nerada by som ho naucila na nasu postel. No samozrejme zalezi ake bude babatko. Ja sa len bojim, aby si nezvyklo na elku postel a potom nebude chciet ist do postielky
@chelonka no tak vtedy som sa polohovala skor ja xixi pretoze ked som kojila napr. z laveho prsnika tak bola na jednom boku (dcera) a ked sa zobudila na dalsie kojenie tak som sla na druhu stranu aby som nakojila z praveho prsnika a ju som si tiez takto otocila 😀 trocha zlozitejsie ale lepsie ako vstavat 🙂 no alebo som to robila tak ze som nakojila a otocila ju na druhy bok a podobrela vankusom lebo bola v zavinovacke a ked som kojila z druheho prsnika tak som sa tak otocila teda skor vytocila tak aby mohla pit z druheho prsnika 😀 uf pochopila si 😅
@chelonka jaj moja tak psik bude musiet ist z postele prec aj kvoli hygiene 🙂 bude dobre ked si prv skusit takto dat postielku mne sa nedala odobrat jedna strana tak preto som to tak riesila no a urcite si najdes sposob sama ktory ti bude vyhovovat ja budem po cisaraku tak uz teraz viem ze male bude zrejme pri mne spat 😅 a nie nepouzivala som monitor dychu ale teraz nad nim rozmyslam je to urcite dobra vec a si kludnejsia 🙂
Ahojte babenky, myslíte, že ešte je skoro si kúpiť kočiar pre bábatko? Čo vy nato? Včera som obehala predajne u nás v Ke a som si už aj vybrala. Je v akcii a neviem dokedy tá akcia bude trvať .. tak aj preto rozmýšľam si ho už teraz kúpiť ... ďakujeeeeeeeeem 😉
@milacik0106 , akcie su stale v jendom kuse, ja by som povedala ze kocik staci kupit az ked je dieta doma,,,staci vajicko, aby mohlo odist z porodnice autom, kocikov je milion v obchodoch, to nie je ako pred 15 rokmi ked nebolo nicoho nikde a veci sa kupovali pomaly rok dopredu lebo sa ludia bali ze ktovie ci budu potom este mat 😉
kto bude rodit zaciatkom juna v NR ? je mozne tam zaplatit porodnu asistentku, aby bola pocas porodu celu dobu pri mne? ak ste tu nitranky poradte. diky 🙂
@milacik0106 ja si myslím, že nie je skoro. každý sa zariadi podľa vlastnej peňaženky. ja by som už najradšej tiež kúpila, ale včera mi to drahý zatrhol. asi je poverčivý, alebo čo. no keď nebude kočík, bude skriňa pre bábo. lebo mi doniesli malé vecičky a teraz mi stoja v mechu. už by som ich poprala a požehlila.
@silvia0201 ja mam tiez nieco v mechu a strasne sa tesim na to pranie a zehlenie 🙂 ale tiez este nemam ziadnu skrinu pre babo ....neviem ci by nestacila aj komoda taka vacsia lebo moja spalna je dost mala 😖 kazdopadne cakam uz len na 1.2 kedy koncim v praci a zacinam chystat pre drobca aspon co to 🙂
@alicia28 a @silvia0201 My sme si nakoniec vybrali kočiar zn. Brio .. a tie vraj nezvyknú mať akciu celý rok ... som na vážkach či áno teraz alebo nie .... možno pôjdem do obchodu dať len zálohu a kúpim ho neskôr.. teda ak sa takto bude dať ... čo vy nato? 🙂 Aj tak ak by som ho aj kúpila doma by som ho určite nemala. Ale u rodičov 😉
@slavka1212 ty ešte pracuješ??
ja ešte raz preberem mech, čo m i dali, lebo sú tam väčšinou dievčenské veci. po utroku určite 😀
@milacik0106 moja, je to len tvoja vec ako sa rozhodneš.
Ahojte tehulky ako sa dnes mate? 🙂
@marianax Ahoj .. celkom to újde .. a ty ako?
@silvia0201 máš pravdu ... som akási nerozhodná hehe
@silvia0201 do konca januara robim ...od 1.2 som ofiacialne doma ... 😵 a tak fajne ze dievcenske veci mas aspon nebudes musiet kupovat ...zidu sa ti 🙂
@chelonka ja som monitor dychu používala, a budem aj pri druhom bábätku, určite. Mne to dodáva pocit istoty🙂 Čo sa týka spania - s nami spal len na začiatku, potom vo svojej postieľke ale tesne pri našej posteli (bez bočnej strany postieľky), neskôr trocha ďalej od našej postele, a teraz, odkedy má vlastnú izbičku (od novembra) spinká vo vlasnej už veľkej postieľke vo vlastnej izbičke. Ale všetko závisí od dieťatka, a hocijako sa to dieťa správa teraz, o týždeň to už nemusí byť tak🙂
@milacik0106 no to som rada ja som si dnes zamakala pri vareni ale dufam ze uz mam klud 😀
Ja nie som veľmi poverčivá, ale veci kupovať začnem asi až v 7. alebo 8. mesiaci - ak vydržím. Aj pri prvom som kupovala tesne pred pôrodom, no vtedy som do 36. týždňa robila🙂)) Nebola som normálna🙂))) Takže vtedy som čas ani nemala. Teraz budem mať, tak možno to dovtedy nevydržím. Nejaké vecičky mám po malom, tak netreba toho veľa. No samozrejme, akonáhle sa dozviem pohlavie, to bude prvé, že si nejakú maličkosť kúpim🙂)))
@marianax aj ja som varila, dokonca aj piekla slané aj sladké, pretože onedlho čakáme návštevu, tak po nej ešte poupratovať, a možno večer už budem mať kľud aj ja - myslím tým taký kľud, že si môžem sadnúť k malému a hrať sa sním, pretože sám si ešte stále nezahrá ani chvíľku, musí pri ňom stále niekto byť🙂))) Takže kľud budem mať asi len po 9-tej, keď zaspí🙂))
@milacik0106 tak sa na to teraz vytoto a nechaj si to na poslednú chvíľu. vtedy už nerozhodná nebudeš 😀
@slavka1212 ty si si nejak istá 😝 😝 😝 😝
@silvia0201 uz teba hej neviem preco ....horsie to je uz u mna ...ten test ma doplietol ....ale uvidis ze budes mat krasnu copaňu 😵
@silvia0201 haha to si mi teraz dala 🙂 Ja mám nejaké zdrav. problémy, o kt. nechcem písať a neviem dokedy budem normálne chodiť a nie ležať len v posteli ... ja verím, že to potiahnem čo najdlhšie ... a určite na poslednú chvíľku sa mi nebude chcieť behať po obchodoch .. som strašná ja viem hehe
@sandy80 si ma inšpirovala .. idem upiecť nejaký rýchly koláčik 😉
@slavka1212 no ak budeš mať pravdu, pošlem ti na UK pravú domácu zo SK. a dáš si na jej, alebo naše zdravie 🙂 do tretice to aj tebe víde. uvidíš. a nie stále klame ten test, čo si si robila. tu baby čo si robili, im vyšiel pravdivo. tak nestresuj. budeš mať princezničku-modrookú-ha a teraz ste obidvaja hnedooký, tak sa pototo 😀
@silvia0201 😀 no tak ja uz sa vidim jak si popijam domacu z SK .....ok moja dohodko ... 😵 . ja poslem tiez nieco na odvetu 😉
@milacik0106 noooooooooo. tak to máš už aj vyriešené. kúp ho teraz a ,máš pokoj.

@chelonka v tej tensej trochu horsie na nocny spanok som daval klasicku zavinovacku v noci uz byvalo chladnejsie takze to bolo ok.....s tym spanim ja som to mala tak ze prvy mesiac maly spal pri nas a ked zacal lepsie spavat tak isiel do postielky vsetko zavisi od babetka ci budes mat spachtosa a mozes si dovolit aj postielku alebo je dobry napad dat dole bocnicu ja som to neskusala....monitor dychu som nemala odporuca sa predcasne narodenym detickam a je to podla mna hlupost pouzivat aj pri zdravych babetkach potom sa rodicia cuduju ze pipa a robia plane poplachy ked nieje treba....