Mimotelové oplodnenie - termín pôrodu november 2014
Ahojte tehuľky, zakladám novú diskusiu pre tie, ktoré otehotneli prostredníctvom IVF a majú termín v novembri. Keďže čakam svoje 1 babetko, rada by som si vymenila pár informácii s tehuľkami, ktoré tiež museli postúpiť IVF.
@mayama jj tehulky su nachylnejsie na mykozu, treba sa vyhybat sladkym jedlam (cukor, biela muka, a plesnive syry)... Pracujem ale len 2 krat za tyzden, strazim deticky... Odstahovali sme sa do cudziny takze sa hlavne ucim jazyk a potom budem hladat kvalifikovanu pracu, zatial kvoli jazykovej bariere to nie je mozne, tak aspon tie deturence. To mi robi radost a nestresuje ma to 🙂... Sak treba co najviac kojit, potom usetris na mlieku ;)... Si chuducka tak ti hned vykuklo, ale mne je tiez vidiet a hlavne vecer 🙂 a pachy, no myslim ze som citlivejsia, cigarety citim na 100 metrov 🙂 a chladnicka mi doma smrdela, ze manzel vyumyval (ked som si stazovala) ale aj tak :D posielam jeho do nej, vadi mi... Nezdrziavam sa v hluku ale ten mi vadil vzdy 🙂
@ivec16 Ahoj tak bola som na sone, male babo je ok, ma cca 5cm. mykoza neprešla, mam streptococa, ale vraj ten nie je v teh. nebezpečny a nelieči sa v tehotenstve, iba pri porode mi pichnu penicilin, ale dal mi na to svrbenie, vraj to už zaberie. Tak ty si v zahr. a rodiť budeš tam??? moja sestra je tiež v zah. už 13 rok. a v piatok, sobotu ma termin porodu, tak som zvedava ako to zvládne, lebo ona je trocha z toho vylakaná. Paapaa pekny den prajem 🙂
@mayama juj tak to mas neprijemnosti, no hlavne ze je babatko v poriadku... dnes si bola na tom sone? ty si mala ten vklad rovnako ako ja? toho 10.3, nie som si ista ci si to dobre pamatam 🙂... jj v zahranici som a aj budem rodit v zahranici, si neviem predstavit zeby som sla rodit na slovensko, je to daleko, bez manzela by som nesla a on nema tolko dovolenky aby bol so mnou na slovensku, a ani si neviem predstavit zeby som v 9. mesiaci letela lietadlom na slovensko... a zatial som tu so zdravotnou starostlivostou a hlavne s pristupom lekarov spokojna, verim, ze porod tu bude podla mojich predstav a ziadosti, mnohe veci o ktore treba na slovensku poziadat alebo priam za ne bojovat su tu prirodzene, takze verim ze porod tu bude v poriadku a podla predstav (mam aj samozrejme obavy, ale snazim mysliet pozitivne) 🙂... my mame sono az buduci tyzden tak som nedockava...
@ivec16 Ahoj no ja pojdem rodiť do Žiliny, ale každy mi odporuča Martin, ale však ja si myslim že je to jedno, a čo ked nestihnem dojsť do Martina, však pod Strečnom su neustale zápchy. ja mam dalšie sono az v 5. mesiaci, ale vraj sem tam pozru na akciu srdiečka, zaleži od doktora. Poradne mam každý mesiac. Tak ahoj a nech ti to dobre vyjde....

@ivec16 i ja veľa jem, zjem všetko, hlavne nech je to z masa. Mne nevadia ani pachy, len niekedy nemam rada hluk, ked je niečo nahlas a reve to...Mne je už vidno bruško a to som 12tt. kamaratka je v 20 a vraj ho ma len večer ked sa napuči jedlom. Zajtra idem ku gynegol. mam vag. mykozu, vraj to mavaju tehulky, cez den v pohode, ale v noci je to ako ohen. a ty pracuješ??? ja som doma/manžel chce aby som si našla robotu, lenže pochybujem že ked sa im tam ukažem s bruchom tak ma zoberu, už 3 roky si nemôžem najsť robotu a zrovna teraz ako teh. si najdem, on je cely pomyleny, viem že to ma ťažke, ale nech je rad že mame babo/som zvedava ako to finančne zvládneme...našťastie veci mam od sestry ale plienky a mlieko, no fuha....od pol roka už bude musieť papať stravu