icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

mima595
2. okt 2010

@strapco13 - oni aj jedia, aj piju, len Baska vecer potom zvracia a cez den ju sem tam boli brusko.... ono to vyzera, že to bude Ok, ale večer zahlasi, že ju boli brusko a do hodiny zvracia... ☹

strapco13
2. okt 2010

@mima595 kolko dni to uz trva?
slepak?

mima595
3. okt 2010

@strapco13 - zacalo to vo stredu vecer, stvrtok, OK, v piatok vecer a vcera vecer zase... stazuje sa, že ju boli brusko trosku a vecer už velmi

strapco13
3. okt 2010

@mima595 ak to neprejde skoc k dr..nech vysetri krvny obraz, zapalovky a moc
nejedla nieco nezvycajne? nejaka zmena skolka, v domacnosti..ako psychicka reakcia na nieco?
stolicu ma normalnu?

mima595
3. okt 2010

@strapco13 - stolica normalna, do skolky nechodi, lebo sa doliecuje, mne to skor pride ako bacil, nieco podobne sme mali na jar... zvracanie 1x do dna, 2 dni klud, tym padom som zacala davat normalne jedlo a hned zase zvracanie....bol tam neinfekcny bacil

strapco13
3. okt 2010

@mima595 moze mat potom podrazdeny zaludok..nejaka viroza...alebo potom este Hepicobacter..ale to by mala problemy castejsie
dokladny pitny rezim..par dni dietnejsia strava...taky bezny postupo..ale keby sa nelepsilo..tak radsej k dr skocit

gabika7706
4. okt 2010

Ahojte, tak ja som sa dnes vybrala s Martinom do mesta tour de Obuv...kedze uz chodi, nech ma topanky. No des. Ma vysoky nart, na prve topanocky relativne velku nohu (12,5 cm)...nakoniec som kupila FARE papucky, ale uz som bola tak bezradna, ze keby som v tych zdrav.potrebach nekupila tie, asi by som mu aj na doma kupila tenisky, tie by urcite obul...

@mima595 nech vam tie bruskove problemy rychle skoncia.

jamajka31
4. okt 2010

cawte, no vidim ze sa vam to tu nahromadilo chorobami..nuz, od vcera ani my nie sme vynimka. keby som bola vedela, tak na tu svadbu mozno ani nejdeme. ale tak choroba odide, zazitky ostanu 😒
od vcera horucky 38,5, dnes dokonca 39,5, tak som robila zabaly, tak pomohlo a doktorka mi hned dala diazepam, ak by daco...a samozrejme antibiotika, tak som sa im chcela vyhnut a predsa prisli. ze ma hrdlo cervenene a bodecky a dala mi hvapkat kvapky do ucha, ze lieh s octanom(?)... tak Penbene su inak dobre hnusne, hned po podani pekne vsetke vygckal, mnam mnam...no to budu boje.
Prajem vsetkym skore uzdravenia, nech uz je ZIMAAAA...🙂 🙂 🙂

jamajka31
4. okt 2010

inak so spanim mometalne teda kazdu chvilu a hlavne nachvilu...no ale za bezneho zdraveho stavu, dvakrat....okolo 10 az 11, podla toho ako sa rano zobudi a potom okolo druhej tretej...a vere od siedmej do osmej. ale zacala som badat, ze uz mu 3,5 dohiny bdenia nestaci, ze horsie zaspava...tak asi pomaly aj my pojdeme na jeden spanok, inak by chodil spat asi po deviatej a to sa mi moc nepaci🙂....(ale teraz si zatial "uzijem" tie tri - styri....) ....

sakura77
5. okt 2010

@jamajka31 my veru sme uz len na jednom spani povacsine....

marika13
5. okt 2010

ahojte,aj my sme uz vacsinou na jednom spani...
dnes som nasla na nete recept na karfiolove placky a nakoplo ma to tak,ze som ich aj robila.zozali velky uspech,malemu chutili,tak dufam,ze aj vas to inspiruje

KARFIOLOVÉ PLACKY 12 mes
1 väčší karfiol, 5 vajíčok, 5 polievkových lyžíc (PL) hrubej múky, olej na vyprážanie
Umytý domäkka uvarený karfiol roztlačíme vidličkou, pridáme múku, žĺtka, jemne ochutíme posekanou petržlenovou vňaťou soľou a mletou rascou (podľa vlastného uváženia a veku dieťaťa). Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame ku karfiolu, múke a žĺtkom. Vzniknuté cesto kladieme lyžičkou na rozpálenú panvicu (môže byť lievancová panvica). Upražíme z oboch strán a chutné placky sú na svete. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu. Ak placky neprisolíme, môžeme ich podávať deťom od osem mesiacov.

strapco13
5. okt 2010

@marika13 super receptik ..ale detom do roka by som nedala kvoli bielkam 😉
a mozes pridat sem https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/recepty-novembroviek-2009/

jamajka31
5. okt 2010

ja by som ich vylepsila, aby neboli vyprazane, normalne na mastny papier rozotres trosinku oleja, supnes do rury na 175 na 20 min jedna strana a otocis a dopecies....su super...a hlavne lahke...

ivkamt
5. okt 2010

@jamajka31 faaajny receptík a najlepšie je, že sa najeme všetci a netreba variť osobitne pre malú..ja som tiež ešte bielka nedávala, ale tak raz treba začať 😉

marika13
5. okt 2010

@jamajka31 dobre vylepsenie,drobec zase tolko nezjedol a uz bude mat za chvilku rok,tak uz mu po troska davam nase obedy.... uz pomalicky s mm riesime narodeninovu oslavu 😎

ivkamt
5. okt 2010

@marika13 a čo ste vymysleli..aj ja som na to dnes myslela, že už najvyšší čas. pozerala som nejaké výzdobky a tak..a čo idete kupovať drobcom?

marika13
5. okt 2010

baby tu su zvysne recepty pre deti,len som ich neskusala,pozerala som to tak letecky 😀 ...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15742

marika13
5. okt 2010

@ivkamt maly ma najradsej takeho velkeho macka.je vacsi nez on a stale sa po nom gula,len neni nas,tak rozmyslame,ze mu kupime podobneho.bude mat 3D torticku macka a auticka mnam 😵 😵
s vyzdobami to nebudeme nejako prehanat....

jamajka31
5. okt 2010

@marika13 jasne, ale ja to napriklad rada riesila takto "nemastne" hlavne pre nas, a malemu som taketo fajnotky este nevymyslala..ale tak nacase aj pomaly zacat🙂 ja vyprazane moc nemusim, este speceny olej, dakedy sa neda, ale je to velmi chutna alternativa, tak preco nie? a hlavne, nemas s tym roboty, nakladies a pecie sa same(a ani nesmrdi kuchyna) ... ja ked som si tento recept rpecitala, uz fasirky zasadne nevyprazam🙂
no a vy ste starsi, tak uz treba riesit narodky, to hej...my este mame cas🙂 ale tak 3D torta, good idea, necham sa inspirovat...

jamajka31
10. okt 2010

pocujte, myslite ze take male desatmesacne moze taky slaby odvar z dubovej kory? neviem sa k tomu dopatrat, ci je to ok...

marika13
10. okt 2010

@jamajka31 a k comu by mal byt taky odvar,je to na nieco dobre?este som o tom nepocula
ja som prave rozmyslala,ci take male dieta moze pit meltu...?

jamajka31
11. okt 2010

dnes sme dobrali antibiotika, a odvar z kory je dobry na vyplavenie tych sajratov z nich, kura trva 6 dni, po nej by organizmus mal byt ako predtym. ja som ho pijavala, ale neviem ako je to s malymi detmi.

zaba2707
Odpoveď bola odstránená
jamajka31
18. okt 2010

cawte..no aky ti co boli chori su zdravi? my uz ano, i ked teda tie sople..to je pliaga...🙂

gabika7706
18. okt 2010

Ahojte, no my sme opat (alebo este stale s malymi prestavkami) chori, Katka ma dalsie atb, Martin ma len Pamycon do nosa, ale ten kasel u obidvoch je hroznyyy. Inak uz vylezie sam na gauc, aj zlezie, v sobotu sme na Katku nakricali, naco ho vyklada na gauc, ked si potom odide do detskej izby a on tu zostal sam (my sme boli v kuchyni), no ta sa rozplakala, ze ona ho nikam nevykladala...Tu mlady pan rukami a hlavou vopred such z gauca (ako ked sa robi "furik") a hned aj vyliezol naspat, neverila som vlastnym ociam 😕 mam len take kratucke video

https://www.youtube.com/watch?v=lt7BcvuQg2k

mima595
18. okt 2010

@gabika7706 - a co davas na kasel?? mne u matusa minule celkom zabral Stodal, som bola velmi milo prekvapena

gabika7706
18. okt 2010

@mima595 nam Stodal nezabera, vcera som mu urobila cibulovy sirup, zajtra mu dam zas a Dr nam predpisala Fenorin P.

lucida
18. okt 2010

ahojte mamicky,
ako sa mate?nasa mala teraz zacala lozit po styroch a je uzasna!!!hned sa zacala aj stavat a chodit za ruky,takze je to teraz tazke co sa domacnosti tyka🙂
gabika mas kraaasne deticky...maly je riadny sinter 😉
ozaj uz riesite Vianoce?Ja sa na tieto nenormalne tesim,okrem toho mala ma narodky a o 2 týzdne aj meniny,tak len vymyslam co jej kupit,lebo aj krsna a mamina moja sa pytaju ze co.....
momentalne je mala zdrava.... ako vase deticky?

mima595
18. okt 2010

@gabika7706 - ten cibulovy sirup je fajn, s tym mam aj ja dobre skusenosti....
este naparovanie ... ale to vsetko samozrejme myslim u katky...
som myslela, že vam to vyberanie mandle pomože ☹
my zatial tahame na novy rekord - matus bol už 11 dni v skolke... rekord mame 13... tiež je to vecny kolotoc chorob... prave baska mala minuly tyzden zapal mocovych ciest, tak bola doma

Vladko je jedno male sidlo - lozi o106, chodit sam sa boji - smerom ku mne sparvi par krokov - nastastie, este len vie zliezat z gauca, nanho este nevyliezol
a mame iba 1 zub

gabika7706
18. okt 2010

@lucida Vianoce mi ani nespominaj...Katka tu kresli Jeziskovi take veci, ze dovidenia 😀 samozrejme, ze nemoze mat vsetko, ani byt nemozeme nafuknut kvoli dalsim hrackam, tak nejaky kompromis musime zvolit, no za chvilu musim aj babkam, aj krstnemu povedat, ze co...Martin bude mat meniny (aj Katka), potom zas Martin narodeniny...pre nu uz nieco mame, ale pre Martina zatial len jednu taku hudobnu hracku http://www.dracik.sk/produkt-detail.aspx?jkpov=... jeho bavi velmi nieco stlacat a este ked to vydava zvuk...

@mima595 Katku neprehovorim na naparovanie ani po dobrom ani po zlom, ani pred soluxom mi neposedi... 😠 Prave dnes som na to myslela, ze aj mandlu ma vonku a tolko problemov, ale tak ako teraz kasle kaslala naposledy pred dvoma rokmi hadam...sopel sa len pridruzil.