Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@misha8 ahoj,chcela som ta poprosit o radu, ci nevies ci je v Sc niekde nejaka dobra hydinaren alebo nejaky predajca kvalitneho maska,chcela som pre prcka kedze nemame domace a neviem tu o nicom, akurat ze som bola na trhu v sobotu na lichnerke, tak trosku domacej zeleninky mam🙂
inak aj aj som to tak robila pri dvojkach asi do roka sme davali kojenecku a este aj prevarenu vodu, teraz uz nie som taka stritna,ale zisla by sa mi ta vecicka na filtraciu vody, tvrda je veru...
skoda ze ta nepoznam, mozno sme sa v sobotu aj videli, tiez sme boli na otvoreni jazier🙂natresk riadny🙂
a ja som tiez pri dvojkach robila tak, ze som si ce vikedn sparila vselijaku zeleninu, namixovala, narobila rozne kombinacie dala do poharikov a namrazila a vytahovala..
akurat ma dnes simo ogabal, dnes sommu 1x uvarila, zatial mal len kupovanu mrkvu, rkva zemiak a spenat zemiak a dnes som cvarila mrkva zemiak kustik petrzlenu a cuketaa prd, nechcel velmi troska sa s tym pobabral a bolo:( aj som mu tam pridala v zufalstve kupovanu mrkvu a nic, zajtra varim zase ja sa nedaaam🙂
@janula13 no nam mimoriadne chuti domaca kasa, kombinacia mrkva,zemiak,hrasok,petrzlen a na zaver pri mixovani davam este petrzlenovu vnat, alebo namiesto petrzlenu cukina. Adam jedol zatial iba doma uvarene zeleniny,ziadne z poharika kupovane, takze nic ine nepozna a neostava mu nic ine ako to spapat 🙂
Este sme papali ceresnovu,mrkvovu stavu a dnes som mu dala jednu malinu.
Baby neviete ako je to, maliny sa odkedy mozu alebo je to alergen ako jahody?
dievcata, zajtra do tej nemocnice na CT.... ktore nam budu robit v stvrtok rano.... drzte palce... ak sa dlhsie neozvem tak nas uz asi aj budu operovat,, skusame to tak nejako zariadit nech to mame z krku ak to bude treba...ale obavam sa ze toto ak bude operacia tak bude planovana a tak sa v piatok vratime domov aj z ortielom... 😒
Tak my už asi 3 týdny zápasíme se zoubky,Miky má dost naběhlá dásinka,pořád si šíleně rve do pusiny ručičky,mažu mu to gelem a jsem zvědavá kdy se mu proklubou.Ze začátku každej tvrdil,že je brzy,ale není,chudák když usíná tak u toho kolikrát skučí nebo i ze spaní.Ale ten gel asi zabírá,protože se mu uleví.
Už aby to bylo za námi.
holky my jsme dneska spali od 20:30 do 8:00 !!! nechápu 🙂 jinak přijde mi že se vše děje strašně rychle 🙂 za 2 týdny vyrostl 3 cm, začal se otáčet na obě strany, pořád vydáva nějaké nové zvuky...kde se to zastaví ? 😀 jó a nejnovější záliba je závistivě koukat když rodiče jí a snažit se to od nich vyloudit - my už se s mužem u jídla schovávame jak nás hypnotizuje, zmetek jeden 😀 Dělají to vaše dětičky taky, nebo je Kvido nějaký ujetý na jídlo ?
@janula13
@misha8
baby, ja chodim ku masiarovi na koniec lichnerky, ked sa ide na bager tak je to po pravej ruke. zatial som bola spokojna, ale musim sa ho spytat, ci je to vlastne bio...no neviem
o tyzden bude mati šimi pol roka a chcem zacat s prikrmami. sklenicky su uz nakupene, s domacou stravou zacnem urcite o par dni neskor. len ma tak napada....ako ste zohrievali tie sklenicky? cele? alebo ste odobrali trosku a ohriali? asi nie v mikrovlnke, ze? 😅
@lolelole vy sa mate! my sme teda este celu noc neprespali nikdy 😒 vidim ze aj vas Kvido sa uz tesi na svoju prvu lyzicku 🙂 nas šimi nas takisto pozoruje a pocita kazdu lyzicku co si davam do pusy. minule som ho mala na rukach a jedla som pri tom obed a tak ho to zaujalo ze mi siahol rucickou-hrabalkou do taniera 😉 uz sa asi nemoze dockat 😀
@louisiana no jendou v noci papáme ale to probíha tak, že se malý ani úplně nevzbudí takže se jen nají a pokračuje dál takže to celá noc není ale téměř jakoby jo 🙂 My už se fakt začíname před malým schovávat když jíme - do všeho by nejraděj hrábnul - no jednou jsme to nevychytali a povedlo se mu ochutnat šlehačku - lump jeden ! Kdy budete začinat s příkrmy ?
@louisiana ahoj, jaodoberiem do umeleho poharika a ohrejem v ohrievacke na mlieko a prikrmy, tj vo vodnom kupeli, v mikrovlnke by sa nemalo, ale zase priznam sa ze pri dvojkach som ohrievala aj tam, co uz je to rychle🙂 ale nezabudni premiesat🙂ja som zacala kupovanymi tiez, vcera mal 1x domace a poslal ma s tym niekam🙂 ale bojujem, dnes som mu zase navarila tak sa ma na co tesit ked sa zobbudi, nevie co ho caka🙂hlboko urazil moje kucharske umenie, to mu nedarujem🙂inak som pozerala tvoje foto a na niektorych sa mi tvoj na mojho aj dost podobal🙂
ozaj myslis to masiarstvo ked ides horepo lichnerke smerom k MU a odbocis nalavo, nie napravo ku kinu?tam vzdy planujem ist len vzdy mam krpcov so sebou, ved kde by som ich dala a kocik bez dozoru ja vonku nenecham..
inak zajtra ideme na druhu davku ockovania, nejdes nahodou aj ty?🙂zeby sme sa videli...
@misha8 neva dakujem aj tak, ja nie som sencanka, len sme sa sem nastahovali byvame tu sice aj tak uz 3 roky ale stale nemam sajn kde co je poznam len lichnerku jazera a basta a esteze domov trafim, my byvame na "salamke" ci ako to tu volaju, taka novostavba..ty kde?
ja chodim von len s mm, bola som aj sama ale za tie nervy to nestoji doobeda nestiham a poobede kym sa vyspia najedia tak akurat dojde mma zeniem ich von alebo ideme vsetci...
@sesilia hi no vidis ja som zacal takto a takto dopadla labuznik jeden, ved ja sa nedam to by tak bolo aby sme boli na kupovanom, kvoli nemu som sa v sobotu trepala rano na trh a on mi da kosom?dnes varim dvojickam brokolicovu kremovu tak som mu v tom uvarila zemiacikuy aj mrkvu aj brokolicu tak bude zemiak mrkva zase a uvidim co spravi a brokolicu so zemiakom dam do mrazaka..
potom skusim aj tvoju kombinaciu ved take mal vcera mrkva zemiak cukina petrzlen a nic:( az ho striaslo 😀
maliny..neviem ale ked si to zoberies ze co vsetko davaju do kupenych prikrmov co by tam byt nemalo cez rajcny ryby, sol, lepok v cestovinach, med v kasiach citrusove plody atd...hmmm..je to na zvazeni kazdej z nas🙂 ale tiez si myslim ze ho to nezabije🙂
co som prave objavila, rozmyslam ze kupim a skusim skor ako kasu ci pospime dlhsie🙂
http://www.detskavyziva.cz/produkty/sunar-susen...
@janula13 aha, to asi myslis belzara, ci ako sa pise, tam tiez chodime, ale tie schody mi tiez vadia, s dvojickovym kocikom sa tam veru asi nedostane 😒
a neboj, na domace si zvykne. nakupujes bio zeleninu? kde? na trznici na lichnerke maju aj bio?
skoda ze nemam ohrievacku na mlieko ☹ ved uz to nejako vymyslim...asi odoberiem do stamperlika a polozim do vriacej vody, no uvidime, este mam tyzden na rozmyslanie 🙂
a neboj, na domace si zvykne 😉
n adruhej davke sme uz boli, minuly tyzden dostal aj treti rotateq, na poradnu ideme az 6.7. ked idete na poradnu, to chodis so vsetkymi tromi tam? alebo len so šimim?
@louisiana hej tak nejak sa to vola, ty si myslela ine?no dufam ze sa da ukecat na domace🙂bola som si slofnut na pol hodku, simo spi od 13.30, sice sa uz 2x zobudil ale dam caj dudel a spi dalej
vies je to setrnejsie a zdravsie ohrievat vo vodnom kupeli a zase az taka obota to neni🙂
@janula13 no ved ta, aj ja myslim ze mikrovlnka znici co je zdrave 😒
nie belzara som povodne nemyslela, na lichnerke je este jeden masiar. pojdes po lichnerke, popri dm, popri tatrabanke a na tej strane dalej je este jeden masiar 🙂
sa mas, ze si si slofla, ja tiez niekedy spim, ale simi dnes spinkal len kym som navarila obed a potom sa zobudil, ani kavu som nestihla 🙄
@cara.m no u nas je zaspavanie take iste,ale u nas je namiesto tulenia prsko,kocik som uz vynechala,vanicku vyniesla na poval 😀 niekedy zaspi aj sama v postielke,niekedy dame prsko,potom ju prelozim a zaspi bud hned,alebo si tam este vyklada 😅 ale mame aj take,ze ked presvihneme zaspavanie tak dlllllho placeme ☹
zuzanka mala na 5mesiacov a 1tyzden 7700gr a 70cm
papala zemiak a mrkvu,vcera som jej pridala aj kalerab,krasne po nom prdi 😀 a velmi jej chutilo,usmievala sa jak diva 😅 neska mala to iste,este zajtra a potom rozmyslim,co k tomu pridam
noci mame asi tak jak vy,akurat ze niekedy mame prestavku v spani s hod a z dvojhod recnenim 🙄 😅 vstavame tak kolo piatej niekedy a niekedy aj o pol siedmej
a varim doma v hankinom kastroli 😀

@markysek2 ja som kúpila nestlé kašu kukuričnú,nevarí sa len sa dá napr.nutrilon 6 odmeriek na 180ml prevarenej vody a do toho dám 3,5 odmerky kukuričnej krupice tá je bezlepková a len sa to zo 3x prehrká a je hotovo,chutí dobre a spí na nej celú noc
😀 😀 😀