Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@blackrose urcite si kup mineralku Sulinka a neochutene burizony tie biele. Ja mam problemy uz od detstva a nic lepsie nepoznam 😉 navyse nemusim brat lieky na zaludok ked pijem tu mineralku, velmi mi pomohla a stale ju pijem ked ma potrapi kyselina a to som sa bala, ze tehotenstvo to este zhorsi.
No dvojicky ale ani sa necudujem lebo ja som z dvojiciek a z manzelovej strany su tiez dvojicky...
juj nech uz je piatok mam poradnu tak som zvedava co sa deje v brusku.Uff pojdem asi na chvilku von lebo ma krpci tlacia na chrbticu...
@veronika1417 musim si zapisat ten nazov, lebo ja zabudnem do 10 minut 😀
jeeeeej, aj burizony pomahaju??? no nakupim veeela pukancov, burizonov a mandli a budem tlacit 😀 😀
@luci66 ja beriem kys. listovu aj CALIBRUM MAMIaj magnéziové tablety čo som vysadila Detralex na kŕčové žily to mi dal jednu krabičku Dr.
@dadka_11 treba veľa piť ak nepomôže tak kávičku ak ani to kludne paralen môžeš
@kaciatko81 jasne vitaj 😉
@blackrose moje urcite si to zapis a kup 🙂 nie je chutovo prilis super moja segra sa mi smeje ako to mozem pit ale ja som uz po tych rokoch zvyknuta a pripada mi ako bezna mineralka. Na 100% zabera a velke plus je, ze nemusis lieky papat. Burizony su super ked citis, ze mas v zaludku plno kyseliny, ktora Ti tam robi sarapatu staci ak si das tri-styri polievkove lyzice cistych burizonov a mas pokoj lebo ju hned scucnu 😉 v tomto mi kludne ver som profik na kyselinu 😀
@veronika1417 tak som si ich objednala ale v tmavej farbe lebo nebolo číslo v bledej ale nevadí pri mojom malom lepšie tmavé , sú bohové no uvidíme či sadnu 🙂
baby ja mavam nizky tlak a bojim sa jest magnezium aj ked mi ho gyna dala lebo raz mi z neho bolo brutal zle ☹ tak mi stiahlo tlak. Kavu nepijem odkedy som tehotna ale uz mavam v noci aj krce v lytkach tak to budem musiet risknut ale ked k tomu pripocitam toto pocasie 😖 tak budem mat tlak pri podlahe.
@stellamiapiccola juuuj ale Ti zavidim 🙂 inak predavali ich aj baby na bazari teda az jedny som videla 😀 a predavala ich za 23 eur co je blbost ked nove stali tusim 30eur, tak som Ti to ani nenapisala radsej si nove kup v zaruke 😉 ale su uzasne nemaju chybu!
lenica81, stefie: nebojte zas tolko sudnosti mi snad ostalo ze sa nebudem trepat kam nemam .....aj ked pri mojej pamati momentalne uz uvazujem ci mi mozog funguje spravne 🙂 .....strasne zabudam....len keby sa dali tie stresy eliminovat....
@eviiinka myslim ze zatial to mam okolo 20.septembra, tak uz len nejake tri mesiace a budem mat mamickovske volno 😀 pocuj, uz ta poslal doktor k "internistovi" ? mne moj gynekolog dal taky vymenny listok k internistovi, ze nech mi spravi bezne vysetrenia pre tehotne, a ja nemam ani sajnu co to ma byt aky doktor, niekto mi hovoril ze to je bezny vseobecny lekar a iny mi zas povedal ze do je doktor co vysetruje srdce...nachapem, ani neviem kam mam ist a naco to vobec moj doktor potrebuje... 😒 nevies poradit?
@veronika1417 dakujem 🙂 ja som mavala kyselinu obcas a vtedy som si dala mineralku Fatra a tu vraj tehotne nemozu... urcite vyskusam tvoje rady 🙂 som rada, ze nieco ozaj funguje, dufam, ze bude aj u mna 😀
ja mam tiez velmi nizky tlak a beriem 2x denne magnezium a mam pocit, ze mi ho neznizuje, v prvom trimestri som mala strasne tocaky, ale teraz nic... snaz sa vela pit... ja som tiez prestala pit kavu od kedy som tehu
@denis006 hej, uz aj popkorn mi radili, tak budeme robit popkorn, treba nakupit zasoby vsetkeho 😀
@stellamiapiccola a co si kupila? som nejako mimo 😕
@mojong inak ja tiez posledne dni pozorujem, ze nejako zabudam... 😕 este ze nestatnicujem teraz, ale pred mesiacom 😀
@lolinkamaminka ja idem vo stvrtok internistovi na ekg, vraj je to potrebne, kvoli tvojmu zdravotnemu stavu
internista robi aj bezne predoperacne vysetrenie apod.
@blackrose mne bola Fatra vzdy slaba 😖 inak Sulinka tiez nie je odporucana v prvom trimestri ale potom sa uz moze tak nech Ti pomoze 😉
@lolinkamaminka fuuuha, tak o tomto som este ani nepočula 😒 mne nič také nespomínal a ani mi nedal papier, no popýtam sa, anpíšem zajtra kamarátke, ona ma teraz čerstve bábetko doma 😀 tak sa jej opýtam či niečo také absolvovala ... ale ja si myslim, že to bude asi tvoj všeobecný lekár, len neviem načo by to bolo jemu, kedže si zdravá ... hmmm...uvidime zisti me 🙂
@kaciatko81 preco myslis,ze to bude skor?ako prvacka sa priprav skor na to,ze budes prenasat 😉
@vevericka23 neboj.Babatko je este veeelmi malicke a ma kopu placu.KP nic neznamena.Do 34tt sa uz vatsina deti otoci dole hlavickou a ostanu tak az do porodu.No niektore su KP az do porodu a otocia sa pocas neho.Nestresuj sa 🙂
@laura112 ahoj,aj ja mam termin 13-ho 😉 No ako ,,tretiacka,, to bude dufam skor.
@blackrose ......to je tehotenska skleroza......v praci ja mam vsade polepene paieriky a co nenapisem to zabudne a o 5 min zabudnem ze sme sa o tom vobec s kolegynou bavili......ako keby sa babo bavilo tym ze mi gumuje v mozgu zapisky 🙂 ......doma....no to je uz na zasmiatie.....nasi psy zacali priberat na vahe celkom dost lebo ....akosi zabudam ze som im uz dala raz granule,....a ked odchadzam do prace aspon 3x sa musim ist pozriet ci som zamkla branku.....a pripomienky v telefone mam narvate 😀 .....hrozne ale kym nejde o zivot da sa 😉
@veronika1417 ak ťa bolia lýtka nemáš sklon ku kŕčovým žilám ? môžu byť aj vnútorné ! ja mám aj vonkajšie a ked mi začali kŕče tak mi dal lekár Detralex 1 krabičku, radšej sa poraď s lekárom
@stellamiapiccola vies co, kedysi ma velmi bolievali nohy nejaky rok dozadu ale preslo to a po operacii slepaku sa mi spravila taka mala krcova zilka pod kolenom vzadu to je cca 5 rokov dozadu. Teraz sa mi stavalo ale v prvom trimestri, ze ma boleli nohy tak som si ich vzdy ked som sa sprchovala potom sprchovala striedavo teplou a studenou vodou a to mi velmi pomohlo. Sem tam sa mi stane, ze dostnem v spanku krc ale magnezko mi doktorka dala kvoli tomu, ze ma pobolievalo brucho. Ja som si aj myslela, ze mam nabeh na krcove zily tak som si kupila aj tie specialne pancusky ale nenosim ich lebo som nemala problemy.Snazim sa ich vykladat a sledujem ci nahodou neopuchaju ale momentalne mam obdobie kedy sa zdravotne citim najlespie tak si to konecne uzivam 🙂 si zlata a dakujem za radu asi to budem musiet poriesit keby sa to zhorsovalo 😒
@blackrose som si objednala šatičky http://www.mojamoda.sk/product/sukna-na-traky-s...
@karap si ale šikulka pekné 🙂
@veronika1417 ja mam tieš tie pančuchy a bola som aj na sklerotizácií žíl pred otehotnením to moc pomohlo,ale bohužial sa to teraz zhoršuje a stale bude zastaviť sa to neda len znížiť vyskyt tak čím skôr sa poraď . to bohužial mi tehotne mame na to ešte vačší nábeh. studená teplá sprcha je dobrá aj nohy hore , len u mna sa to nedá sadnem si najskôr tak o 23.00. mne odporučil lekár aj tie pančuchy nosiť čo viem že je dobre , ale daj si to v teple šak skapem 😒
@stellamiapiccola jaaaj veru je v tom strasne teplo ☹ ja som si kupila take samodrziace su pekne ale co z toho ked ten pocit v teple je brutal 😒 ja som na rizikovom takze lehnim doma a tak ked som citila, ze bolia tak som si pocvicila, dvihla ich hore, vecer sprchovala no a az raz som si vyskusala tie pancusky 😀 momentalne mam pokoj teda az na ten krc v noci 😖 ked sa to bude zhorsovat urcite teda skocim k doktorke. Dakujem 🙂
@veronika1417 prosíííííííím tak oddychuj čo najviac môžeš 🙂
@stellamiapiccola si zmenila foto 😉 oki ved len lehnim 🙂

Hi ano? Tak to som nevedela, Dakujem. Budem rada ze mozem byt tu a pisat si.
Otazka vseobecne:
Chcela som sa opytat ci uz ste pocitili prve pohyby.....