Sú tu tehuľky z Poľnohospodárske Univerzity v Nitre?
Su tu tehulky ( byvale studentky, studentky ) z SPU Nitra??? 😀
@lenuska20 , tak mrv, to som aj ja končila, ale ja som mala prvé tri roky všeobecné a potom som presedlala na mrv. V pohode, až na niektoré predmety, ktoré si myslím, že sú nevyužiteľné...Juliana, je Juliana... 😀 , ja som s ňou celkom dobre vychádzala. Žembery je super človek, to je pravda, mala som s nim predmet na inžinierskom.
@anulienkaf no moja, obdivujem ťa, aj ja by som možno robila niečo, čo je podobné s mojim odborom, ale skôr niečo v labákoch a tak, výskumaky...to ma bavilo. Nuž...nemám známosti.... 😒 Ja som dnes bola tiež v poradni, tak zatiaľ je všetko ok. 😅
@miroslava44 v podstate som zhanala kontakty do praxe este pocas skoly a dost to pomohlo, lebo ked sa niekde nieco uvolni po druzstvach a farmach, siri sa to skôr ustnym podanim 🙂 a kto vie da vediet. inzeraty velmi malo.
to je fajn ze ok, my budeme mat asi predsa mata, dnes sme boli na sone, tak pokial to nebol kusok snury alebo zdurena vulva je to chlop! 😀 som veeeelmi zvedava
@lenuska20 no az do porodu, robievala som dvanastky pri kravach, aj ked som v podstate velmi fyzicky nepracovala, bolo to unavne, hlavne ako zacala zima na vsetkych nasich strediskach sa hrozne smykalo, osvetlenie tam az take super nie je a predsa sa zacalo skôr stmievat. a ludia su v tomto odbore tiez rôzni, s niektorymi su ozaj debaty tazke a uz ma dost vytacali 😀 . raz som bola na pohotovosti, lebo nam vozili pre kravy vypalky a prudko sa zmenilo pocasie tak sme ich museli rychlo pozakryvat, bola to veeelka kopa, bol so mnou akurat krmic a jedna dojicka, a musela som sa natahovat s pneumatikami, co boli na zatazenie a na druhy den som zacala spinit, tak som si povedala ze uz sa s nicim natahovat nebudem a budem radsej len davat pokyny 🙂 kolko mas este skusok?
@anulienkaf hihi, čo som ti hovorila 😀 , ja som to vedela
@miroslava44 😀 ma okolo 300 g a zatial je hlavkou dole tak dufam ze vydrzi
@miroslava44 ja som si to s inžinierskym na mrv rozmyslela, kvôli manažmentu ochrany rastlín, ten predmet je pre mňa hotový zabijak, v pondelok mám z neho skúšku a určite ju neurobím a ešte k tomu, gestor vyzerá byť dosť tvrďas, som zvedavá, lebo niektorí sa vraj kvôli nemu nedostali na štátnice a museli opakovať, s čím sa nám aj sám pochválil...na julku som zvedavá aká bude na štátniciach, lebo som s ňou bola v styku, iba ked som si k nej šla nahradiť cviko, našťastie som s ňou zatial inú česť nemala..a všeobecné bolo aké? ja som rozmýšlala, že by som šla na inžinierske bud na agroekologiu alebo trvalo udržatelné..len neviem, či by som potom mohla pokračovať aj s diplomovkou u žemberyho.
@anulienkaf no zostali mi ešte dve skúšky, a s mojím šťastím ich budem robiť až do februára 😀 tak to si múdro spravila, že si sa rozhodla s ničím takým ťažkým nezaťažovať, predsa aby sa niečo neprihodilo. tak vyzerá to na chlapčeka? gratulujem 🙂
@lenuska20 no manažment ochrany...našťastie už potom tam nie je nič také hrozné, až na tých štátniciach...ale dá sa to zvládnuť. Neviem ako to majú externisti, aké tam majú odbory na pokračovanie. Ale ak máš diplomovku u Žemberyho...neviem, či to nebude problém, na udržateľné určite, tam nechceli nikoho z denných preradiť a aj na tú agroeko...no neviem.Skús šťastie, ak nie oni ťa sami zaradia ďalej na mrv.
@anulienkaf no to ešte malinké, ja idem 10.2. na sono, tak uvidíme koľko vážime, počítam že teraz už máme okolo 1,5 kg 😀 a do 40 cm
@desmodka tak sa tu našla ešte jedna FEM-kárka🙂
@miroslava44 no ved uvidím ako to bude, skúsim si podať aj tak aj tak a žemberyho sa ešte popýtam 🙂 a ty sa mala u koho bakalárku a diplomovku?
ja som mala na pedológii aj bakalárku aj diplomovku u Szombathovej, teraz už Pollakovej. Ja som chcela ísť s kamoškou so všeobecného na špec. chovateľstvo, ale keďže sme mali tam bc. tak nam nedovolili a ani druhý odbor-agroekológiu a šupli nás na mrv...
@lenuska20 no zatial ano, ale neva ani ked bude baba 🙂
videla som co si pisala mirke44(teda miroslava44) -pozname sa zo skoly,.prve 3 roky sme boli jeden odbor. ale na tvojom mieste by som radsej ostala na mrv. teraz naozaj veeeeeeeeeelmi zjednodusu statnice a naroky vôbec, dekan povie isto na zaciatku statnic ze bude bezstratový zber , tak vieme ako to dopadne, uz daju naozaj titul kazdemu, tak ziadny stres. u nas tak tiez par ludi vymyslalo, ked bol bakalar, ze ma mzv ani mrv nie, lebo su tam take a take predmety, ale pokracuju v tom co si sa ucila a vseeetky sa daju zvladnut, mozno niekde trochu potrapia ale to mas vsade. a po bakalarovi uz aj vyucujuci su trosku ustretovejsi a priatelskejsi ako prve 3. roky. myslim ze aj na agroekolog. mali ochranu rast. alebo nieco podobne a myslim ze aspon od nas tam preslo dost ludi. a zase nas bolo na mzv aj mrv asi najmenej zo vsetkych odborov na fapz, a ked zoberies ze to su najzakladnejsie polnohos. odbory tak 15 ludom daju naozaj ing 😀
@miroslava44 no ved je to este krpce ten moj mato, pohyby citim len tak zbezne, som zvedava kedy zacne davat rany 😀 dnes spm chcela ist po kocik ale nikto tam nebol, tak az buduci tyzzden ☹ vy ste uz ale pekne vyrastli, to mas za par 😉
@anulienkaf ten svet je dnes taký malý 😀 ved hej, na niektorých predmetoch robia komedie z toho, aké to bude strašne ťažké a čo ja viem čo a nakoniec to aj tak dajú, len si budujú rešpekt, síce vždy sa nájdu nejaký, ktorý to nerobia z toho dôvodu, ale že si potrebujú niečo dokazovať a že na nich nikto nemá...no ved do apríla mám ešte trocha času, tak si to ešte premyslím, ale poviem vám, že obe s mirkou ste mi teraz nasadili chrobáka do hlavy a možno nakoniec naozaj ostanem na rastlinke 😀
@miroslava44 szombatová-polláková je už dokonca docentka, sme boli aj na jej habilitačnej prednáške, ona je tiež úplne v pohode, dobre si vychádzame 🙂
@lenuska20 ano, viem že je docentka, chodievam na katedru ešte aj teraz, ale za kamoškou a doc. Chlpíkom, no musím niekedy už aj za ňou zabehnúť 🙂
@anulienkaf narástli, to ale len podľa infošiek z netu mám, ale v takej nejakej miere by sa mal pohybovať, uvidím o tri týždne na sone 😀
@miroslava44 🙂
ako víkendujete baby?
@lenuska20 víkendujeme celkom dobre...taký viac - menej oddych. Upratovania nie je veľa, tak hádam len vyperiem 🙂 a vy ako?
@fatulda jéééj ty máš dvojičky? ahoj, vitaj medzi nami, to je krásne. My sme mali tiež predispozície na dvojičky, keďže svokor je z dvojčiat a nič. Len jedno bude, ja som stále chcela mať dvojčatá, no môj drahý keď sa dozvedel že som tehotná, tak sa len modlil, aby bolo iba jedno. No potom keď náhodou naplánujem aj druhé bábo aby potom neboli dve 😀
@miroslava44 my tak pol na pol, mm sa dnes vrátil zo služby, takže on len vegetí a ja od rána behám, upratovala som, varila, teraz sa idem učiť a večer k mamine zablahoželať k narodkám 🙂
inak ja som tiež volakedy velmi túžila po dvojičkách, ale ked vidím, ako majú niekedy mamičky starosti len s jedným a niekedy si vôbec nevedia dať rady, tak mi na začiatok bohato stačí jedno 😀
@lenuska20 dnes je vikend celkom akcny, ponatahovala som sa viac ako som chcela. ☹ ale bolo treba, s manzelom sme boli na chalupe a aj ked som aj trosku vegetila, brali sme z tade drevo, tak som nakladala na vlecku a teraz vykladala a ukladala 😀 ale uz je dobre. musel byt ten nas mato prekvapeny co maminka tolko robi 😉
@anulienkaf no moja, len to moc nepreháňaj...ja som síce tiež v 20.týždni ešte kadečo zdvíhala, ale s obmedzením 🙂 Už teraz radšej nie, ešte hrniec z vodou a cestovinami ano, ale čo nemusím, tak nie 😀
No ako pozerám, tak klasický upratovací a oddychovací víkendík
@miroslava44 trochu nam to tu stichlo 😒 ale neva, do rana sa mi snivalo ze sme uz mali mata, a mala som straaaaaasne vela mlieka a chutilo vanilkovo 😝 a pripadala som si ako najlepsia sampionka agrokomplexu v priemernej dojivosti 🙂 ale maly bol taaaky krasny a usmieval sa 🙂
ako pondelkujete?
@anulienkaf hi, no tak to sa ti teda riadne somarinky snívali 😀 , mne sa raz snívalo, že som porodila, ale dievča...tak dúfam, že môj matejko je ok
ináč pondelok taký normálny, nuda....viac menej, a čo utorok?
@miroslava44 dnes extra nuda, a najhorsie je ze cakam na peniaze z pn a kto vie kedy pridu, ale dufam ze skoro lebo uz zacnem mat pocit finan. zavislosti od muza co sa mi prestava pacit, tak dumam co vymysliet, nech si privyrobim aspon na benzin. nemas nejaky tip?
@anulienkaf tak to aj ja som na tom nejako podobne...ja čakám výplatu...už mám nervy, lebo tá krava mi ju poslala až včera, ako som zistila... ja budem čakať na pn-ku budúci mesiac...to bude...pár drobných ☹ Neviem, neviem, aj ja som už vymýšľala, že ako si privýrobiť...ak na niečo dôjdeš tak daj vedieť 😀
@anulienkaf Mne sa zase snivalo, ze som bola tehotna a kazdy do mna hustil, co mozem a co mozem a v sne som bola z toho dost zufala 😖 Ale zatial tehu nie som. Som tiez na PN. Ale celkom mi to vyhovuje, teraz su v praci dost stresy. Inak, po miminku planujem byt SZCK... no baby treba daco vymysliet, hehe.
@anjelicek27 🙂 ked sme snazilkovali tiez sa mii to casto snivalo, aj ked som o dietatku len davno uvazovala vela krat sa mi snivalo ze cakam alebo uz male mam 🙂 podvedomie je silna vec. tak nech sa vam co najskor zadari. dam asi blbu otazku ale co je SZCK?

@anulienkaf teda to si fakt jedna z mála, u nás máme tiež len nejakých pár, čo sa tomu chcú venovať aj po škole 🙂 ale hlavne, že ťa to baví, to je podstatné 🙂 pn budeš teraz asi už až do pôrodu však?