Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
hehe, akcna nedela za nami, plavaren, solna jaskyna a navsteva a prava stikutka Matyaska v brusku prave 😀
@hobit - vaa to uz vazne stikuta ♥ Ja si to u tych mojich pamätam az neskor, zlate 🙂
@delica takze nakoniec brio 🙂 ja som dnes bola v predajni skusat ten go do mojho minikufru, no nebolo to najlahsie, ale nakoniec sme vymysleli ako sa to tam zmesti 🙂 uz len nemozem pozerat na tu BERRY farbu, ta je uplne naspapanie, neva do sportovej casti si dam usit nejaku peknu farebnu vlozku a prezijeme aj tie "menej pekne" farby
@anjelicek26 tiez ma to prekvapilo, ale presne si to pamatam od Tobiho, urcite to bolo ono 🙂
@hobit - ja sa na to uz tiez tesim, ale ja si to pamätam az po tridsiatom tyzdni 🙂 Mas fakt stastie, aj ked mne bolo krpcov vzdy luto, ze ich tak celych natriasalo 😅
@anjelicek26 ved som bola az v soku, lebo inak maleho citim malo, bud je lenivy alebo kope nejako dovnutra alebo v noci, Tobiho som citila ovela viac a teraz toto 😉
dobre rano🙂 jste se nakonec rozjely kdyz jsem sla spat🙂
ja se chystam ve ctvrtek si jit koupit veci do porodnice, aspon teda ty vlozky a kalhotky, tasku balit nebudu, ale aspon at to mam doma, kdyz jsem v sobotu spadla, tak se mi pak honily hlavou same hruzne scenare a jeden z toho byl, ze vsak ja ani nic nemam, s vlozkami do podprsenky bych tam asi terno nevytrhla.... 😅
jinak ted jsou v lidli v akci pampersy, ale zda se mi ze to neni zrovna nejlepsi cena... tusim to vychazi stejne jako bezne v DM...
tak to mi je ľúto, držím palce nech reklamáciu vybavíš k spokojnosti.. mne to má dôjsť až okolo 20-teho lebo niektoré veci boli na objednávku,tak som im napísala do pozn.nech mi to pošlú všetko naraz, uvidíme či nesklamú
@kavaapalma asi to balil muž, šak včielka jak včielka ne 😀
Dievcata, ktore ste rodili na antolskej, ako je to s pritomnostou partnera pocas 1. doby? Uz som totiz citala vselico, aj take, ze bol pritomny, aj take, ze ho pustili az priamo na porod... Tak neviem, ako to funguje. Mate skusenost? 😒
Ahojte baby 🙂 neviete mi prosim poradit, beriem zelezo ferro- folgamma ale je mi po nom zle na zaludku a nehovorim o hnackach 😖 . Mate s tym nejaka skusenosti? Dakujem
@mariana1 uz to tu jedna kocka spominala, ze jej to nerobilo dobre a, ze mala aj hnacky..... Tak sa opytat zenskeho lekara, ak by ti vymenil lieky.
Ja som to zelezo znasala dobre.
Tak caute baby - mam dnes po tom sprostom glukozovom teste...a presne som vedela preco mam z neho uz mesiac nervy - som to presne citila asi - totizto mi zistili, ze mam tehu cukrovku...
Ale ako...na lacno som mala 4,8 a po dvoch hodinach od vypitia tej hnusnej sladkej brecky (fakt mi to neslo cez hrdlo, som sa triasla, ked som to pila..bleee :o( ) tak po 2 hodinach som mala glukozu 7.5 - akoze do 7.0 je norma ze vraj...
No tak veeelice mam straasnu cukrovku, kokos, na ktoru rit robia taketo sproste testy, len aby cloveka stresovali zbytocne - ja som od 4.00 rana vobec nespala, stale som na to myslela...
Tak ma hne dposlala na diabetologicku poradnu...a rozmyslam, ci tam vobec mam ist - akoze na co?
Aby mi zase za prve opakovali ten test? Akoze diky, se pobliju velebnosti asi...
A za druhe - co mi akoze povie? Ze nemam jest bielu muku a biely cukor?
Sak to uz dva roky tak robim - doma pouzivam na vsetko iba celozrnnu muku a fruktozu namiesto glukozy...tak na co by som tam liezla? Ved cukor mam v norme - 4,8 na lacno je uplne v poriadku - do 6.0 tak akoze NA CO???
Len nervy mam zbytocne, tak by som to bila - tych prieskumnikov, vyskumnikov, ktori vymyslaju taketo somariny, ze az :o)
@marilliana Tak takto som ja dnes dopadla slavne :o)
Mala som to odmietnut ako som chcela a mala by som klud, ze? :o)
@qtinka77 to je aky skvely system, ja mam o 2hod tiez 7,5 a norma v tom labaku, kde robili mne, je 7,7 alebo 7,8:D
Inak dobre rano kocky... dnesny nasilny budicek _ hroza, susedia maju jarnu prerabku, ale neviem cim a do coho vrtaju, robi to otrasny zvuk,neskutocne otrasny zvuk...uz som myslela, ze tam zajdem a tu vec im niekam vopcham.......
@qtinka77 - mne na lacno ani krv nebrala, az po teste, dopichali mi obe ruky, co mi bolo zle som im tam aj odpadla, tiez krasny "zazitok" z dnesneho rana... moje auto stoji na parkovisku u doky a ja som mohla ist domov taxikom, takto som soferovat nemohla... vru mali sme to odmietnut 😠
@willy_wonka No tak dakujem, toto som potrebovala asi pocut :o) Akoze keby som rano na lacno mala 7,5. to uz by mi jendo nebolo, ale po tom, co na lacno do teba naleju 75g glukozy, ze mam 7,5 tak ja neviem, ale ja to ako problem nevidim... Uz mesiac sa rozculujem, ze na co to robia? Preco im nestaci hodnota na lacno? Vidim uz podla tohoto, ze predsa len si to zaradujem v hlave na miesta, kde mam napriklad amniocentezu po 35.roku len kvoli veku :o) To som odmietla cca pred mesiacom aj nieco a to bolo halooo teda kvoli tomu :o) Tak som mala odmietnut aj toto a bolo by :o)
Asi se na to vyprdnu a nepojdem ani do tej poradne - zbytocne zase po lekaroch behat, aby mali za mna body a este v poliklinike chytim nejaku virozu, nie? No tuuudle... :o)
@willy_wonka @qtinka77 mna to čaka zajtra..ale suhlasim s tvojim nazorom.. mne to pride zbytocne.. jednak tolko sladkej vody pit sak to ani babatku neurobi dobre, a druha vec da sa to zistit aj inym sposobom nez tymto, a tretia vec, tehotnym zenam nedavaju pichat inzluin az v krajnom pripade , takze jediny vysleodk je dieta - obmedzovanie sa, ale je to ine ako pri beznej cukrovke, ten jedalnicek, pretoze aj v ovoci je cukor, ale nemaju ho teh. uplne zakazane..vlastne mozu zo vsetkeho trosku.. len fakt nechapem ze na co toto vsetko.. a pri takom napore sladkej vody ked vyskoci ta hodnota iba tak trosicku sa berie ze mas cukrovku..mne to pride pritiahnute..
@anjelicek26 Ze?? Mala som sa spolahnut na svoju intuiciu ako s tou amnio a bolo by..
Aj ked netvrdim, ze 100% je babatko v poriadku - ale s tou amnio vymyslaju iba kvoli veku, vsetko bolo OK, aj ultrazvuk, aj AFP aj NT, NB...a duplom uz v tom stadiu, kedy mi to chceli robit - to uz som davbo babatko citila...si neviem predstavit, ze by to o niecom vobec aj rozhodlo - ci by som vedela proste rozhodnut o druhom zivote...asi tazko...
@qtinka77 - ako moje tretie tehu a obe prve deti boli zabiatka malinke, ziaden test na cukrovku mi nikto nerobil a kedze to odrazu preplaca poistovna je to take megaaa dolezite vysetrenie, co musi mat kazda tehula 😝 Ja mam sicee +6kg ale to som mala aj pri malom v tej dobe a narodil sa 2,5 kilove zabiatko, takze asi tak..
Nejem bielu muku, biely cukor (nooooo, az na ten Carte d´Or, co sme v piatok stiahli cela rodina :o))))) ) a ovocie mi nikto nezakaze - to zase prrr :o)))) Aby mi niekto zakazoval ovocie a zeleninu, na to si sahat nedam :o)))))
@anjelicek26 Ja som aj povedala mojej gynekologicke, co si o tom myslim, ze je to skreslene, a podobne...a ze nie som zvyknuta na glukozu a ona, ze to sa robi vsade na svete, nech to nezlahcujem a ze je to dolezite a podobne... a este som jej povedala, ked uz sme boli pri tom, co si myslim, ze robia so vsetkym neskutocne halo - ze z prirodzenej, fyziologickej veci ako je tehotenstvo a porod urobia ochorenie... a tak sme si navzajom povedali kazda od srdca a zapriali si vsetko dobre a dovi za dva tyzdne :o))))
@qtinka77 - tak ja budem mat vysledky boh vie kedy, kedze mi zasa zobrala liter krvi, ved nevadi, ze mi brala krv pred tyzdnom ani to nie 🙄 Po dnesku fakt vyzram ako nejaky zavislak, cele ruky dopichane, som musela vymaknut sestricku, co sa len uci 😠
@qtinka77 tiez si myslim ze ked telo nie je zvyknute na glukozu, sladke, lebo sa tak nestravujes, nestravujeme, - napr. aj ja, nakolko som za prve tri mesiace schdula pat kg a to len preto ze som prestala jest uplne sladke, tak ze to telo potom to ma horsie na spracovanie takej davky glukozy..inak mohla si si dat citron do toho? ja mozem..fakt som zvedava co mi vyjde zajtra..
@anjelicek26 Krvny obraz by mal byt zajtra nie? Aspn tak mi to hovorili...a ta glukoza bola na pockanie :o)
@qtinka77 - mne nehovorila nic, alebo mozno aj hej, ja som sa im tam komplet zlozila ako mi doslo zle, uz mi len volali taxika, soferovanie ze nehrozi (pravdu v tom momente ma to ani nenapadlo 😝 )
@anjelicek26 Booooze moj...to je strasne - byvas na taketo veci citliva? Mne nastastie zle nebolo, len sa mi to protivilo vypit...ale zle mi nebolo...

@anjelicek26 psycho to teda bude!