icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

skarabubu
30. mar 2016

Ahojte kočky včera nás konečně pustili z porodnice.Nakonec mám toho vytouženého chlapca Lukáška a narodil se 21.3.2016 a meral 52cm a vážil 3720g.

skarabubu
30. mar 2016

@pahu No já som prenášala 9 dní až mi to vyvolali.A mala som už aj skalenu vodu a malý chytl bacila a bol 3 dny na jiske a pak na ATB do nožičky a pak sirupček.Až včera nás po 10dnech pustily po jeho narodění.

lenadka
30. mar 2016

@skarabubu gratulujem! hlavne, že už ste doma, 10 dní v nemocnici-asi na prášky, takže zlé ste už vybrali, už len dobré vás čaká...veľa zdravíčka obom!

skarabubu
30. mar 2016

@lenadka Ďakujem no dufam,že už bude jenom dobre.

stanka2612
30. mar 2016

@skarabubu gratulujem k Lukaskovi aj ja mam Lukaska 😉 krasny valibuk je to 🙂 a kolko si rodila po vyvolavacke?

1234lubka
30. mar 2016

@gabuchah jaaj 🙂 tak snad vydrzis....predsa umele je umele...a stoji dost....teraz na kazdeho jieco lezie...vonku vyzera ze teplo ale neni az tak..naslnku teplo v tieni chladni..este ked zafuka tak brrrrr....

1234lubka
30. mar 2016

@skarabubu gratulujem 🙂 🙂 skvele ze ti vyslo tak ako si chcela 🙂 sak aj mne 🙂 Lukas krasne meno 🙂 rodila si nakobiec normalne hej?

katuliena82
30. mar 2016

@stanka2612 a ja ti v IP pisem ze mas malicku 😀 som si to pomylila, lebo tu bolo strasne vela chlapcekov. My cakame tiez chlapceka 🙂

1234lubka
30. mar 2016

@skarabubu v nozicke este fajn pohlad..moj mal v hlavke infuziu koli nizsej glukoze...

stanka2612
30. mar 2016

@katuliena82 to je uplne v pohode 😀

misska22
30. mar 2016

Ahojte mamičky chcem sa s Vami podeliť o môj pôrod. Plán bol 23.03.2016 o 8:00 začíname o pol 9 je dieťa na svete počula som lekárov.Urobili mi klistír urobili monitor dali ľahnuť na posteľ a išlo sa smer operačná sála. Ležím na operačnej sále okolo mňa asi 15 lekárov hovorím si pane bože to toľkých potrebujem??? 🙂 Prišla ku mne anestezilogička a pýtala sa akú narkozu chcem ja že celkovú lebo sa strašne bojím začala po mne vrieskať či som sa zbláznila že 4 cisársky a že či chcem aby moju maličkú previezli letecky do Košíc že čo ked ju nestihnú vybrať. Ja okamžite plač prišiel lekár a prosil ma aby som si dala spinál že to nieje sranda že všetko dobre dopadne nemám sa čoho báť tak ja že dobre len to mám už za sebou. Tak ma posadili a prišla pani múdra anestezilogička pichať injekciu do chrbtice pichla asi 5 injekcii a ked videla že nič neumrtvuje tak celá zbledla a volala druhú anestezilogičku nech príde vpichnúť tá mi vpichla dalšich 5 injekcii no nič mi neumrtvili tak zavolalli primára anestezilogie ten mi vpichal asi 4 a hovorí že vyskúša ešte 2 a ked nezaberie musia ma uspať neviete si predstaviť tú bolesť namiesto jednej injekcie dostať 16 injekcii potom všetko začalo trpnuť dali ma ľahnuť a pustili sa do práce operovali ma dvaja primár si pre istotu zobral lekára po 2 hodinách som počula ten najkrajši zvuk na svete plač maličkej prišla na svet 9:55 vďaka bohu všetko dobre dopadlo tak môj zážitok 🙂 dnes je týždeň od pôrodu a ja behám okolo svojích 4 detí ako by som nikdy nerodila Vytrpela som si bolesť ale videť svoje šťastné 4 deti je nádherné všetko prebolí 🙂 Miška

misska22
30. mar 2016

pridávam foto maličkej naša vysnívana princezná Ninka 🙂

skarabubu
30. mar 2016

@stanka2612 Dali mi vyvolávačku a do pol hodiny som dostala kontrakce co 2 min.A malý se narodil po 4 hodinách.A to se pak rozbehlo tak rychlo že som rodila s jednou nohou na koze a jednou ještě na zemi.

skarabubu
30. mar 2016

@1234lubka Nakonec normálně,ale vyvolaně.

skarabubu
30. mar 2016

@misska22 Tak gratuluju a smekám klobouk,sis tež dost vytrpela.Ale za to to stojí,že?Za každou bolest.

snehulienka82
30. mar 2016

@misska22 dobre ta potrápili, ale našťastie to dobre dopadlo a mala je krásna!! Oplatilo sa!!! My máme naplánovanú sekciu na pondelok, vraj má byť spinal, tak snáď bude vsetko ok. Dnes posledná poradňa, nič nové som sa nedozvedela, len verim, že mala je ok.

stanka2612
30. mar 2016

@misska22 juj gratulujem k princeznej,je krasna 🙂 a na porod skoro zabudnes,ako si pisala,deticky su krasne,zdrave a to je hlavne 😉

stanka2612
30. mar 2016

@skarabubu tak to ti uprimne zavidim v dobrom 😉 ja na svoj vyvolavany porod nezabudnem nikdy...

mata0312
autor
30. mar 2016

@misska22 miska.je krasna gratulujem a prajem vam vela zdravicka :-* aj mna ta presvedcili na spinal som inak cely cas trvala.na celkovej ....ale.ked pohrozili ze malej sa moze nieco stat,.hned som suhlasila a vzdala to

mata0312
autor
30. mar 2016

@skarabubu gratulujem.ku krasnemu chlapcekovi 😉 vela zdravicka

mata0312
autor
30. mar 2016

@skarabubu je to tamna prasky ja som tam bola 9 dni brrrr

lenadka
30. mar 2016

@misska22 no pôrod nič moc zážitok, ale už je to tatam-treba zabudnúť, malá je rožkošná 🙂 gratulujem

18lula4
30. mar 2016

@skarabubu a ako si rodila? Ja som prenasala 7 dni vyvolali mi a skoncila som sekciou. Pisrm lebo mas podobny pripad a ja dom uz na prasky...porodila som v piatok 25. Mala bola 3x omotana pupoc.snurou, bola zelena skalena plodova voda z ktorej si logla a mali sme obe infuzie a zapaly z toho a moja placebta bola prirastena k podstielke takze by som nikdy nebola porodila normalne.zaver? Komplikovany.porod. moja mala je stale na jis uz 5 ty den, infuzka v hlavicke, nastastie zapal z plodovky ustupil a tie antibio.dobrala ale ostsla jej infuzka s glukozou z ktorej je spava. Mliecka mam dost ale nechce sa prisat lebo si zvykla na pohodlnu flasu kedze sme boli bez seba 3 dni. Odsavam. Prsniky uz bolia. Na n9zicke ma tiez nejake svetielko. A ja som psychicky nervna a placem tu kazdy den lebo apgar mala 7, nedychala ozivovali ju.este som aj prvorodicka a vseeetky sestry su tu "bohovsky prijemne"

jarkajozo
31. mar 2016

@18lula4 hlavne sa nestresuj stratis mliecko ako ja ...tiez sme sa neprisali skusili klobuciky no zaver je ze sme na flaske a umelom mlieku..mame stavy kedy place maly a ja placem s nim..urcite neozivovali len pomohli rozdychat aj nas tak hned ho brali na rozdychanie kedze nedychal museli mu pomoct bol cely fialovy ..apgar skore 6...a teraz? Sme 15dni po porode a je to riedne sidlo 😃 odychuj a odsavaj co najcastejsie ...popros ich nech krmia malu cez hadicku a striekacku ...ja som volala s laktacnou porad. A povedala nic nieje stratene potrapime sa ale dame to a maly sa prisaje ..neboj prisaje sa aj tvoja len potrebujes klud ..drzim palceky a neboj mala bude v poriadku a zachvilku pri tebe 😊 drzte sa baby

18lula4
31. mar 2016

@jarkajozo tak to si ma teraz nesmierne povzbudila aj s tym apgarom ze ste mali 6? 7 a nizsie uz je zle to uz je ako nedostatok kyslika a taak, ale ty si ho nemala na jis ci ano? Chodim za malou kazde 3 hod.skusit prilozit, vcera sa nam to podarilo asi na 5 min.ani si nevies predstavit tu ulavu, no zaroven ma aj ogrckala 😀 mliecko odsavam kazde 3h.v noci tak 3,5 az 4 h. Kedze jej kazdy den zvysuju davku dnes ma predpisanych 60 a odsavam 80. Bradavky bolia ale da sa vydrzat a hlavne ta lanolinova mast je zazrak. Tiez mam cislo na jednu laktacnu pani tak by som potom vyskusala, je smutne ze v nemocnici taka nie je a hlavne trpezliva co uz. Ale vraj mam dobre bradavky tak by to mohlo ist..vcera mi strcila sestra flasu do ruky ze dokrmit s mojim mlieckom a ze vyberte flasu nevladze. Vies im to ukazuje pristroj ako dycha a mna tu drbu. Uz si pridem ako retardovana. Stale pocuvam ze je ina ako normalne narodene deti a treba jej venovat zvlast pozornost. Bojim sa co bude ked mi ju daju na izbu!asi nebudem ani dychat leno budem pozerat ci dycha ona. Jarka, viem ze nemozem plakat ale je to tazke. Mojmu chlapovi po porode povedali ze sa na nu moze ist pozriet, ale upozornili ho ze je biela tak odmietol

1234lubka
31. mar 2016

@skarabubu hlavne ze uz mas potoma doma vytuzeneho chlapceka 🙂 🙂

1234lubka
31. mar 2016

@stanka2612 az take zle to bolo?sak si mala epi nie?? Ci ako ??

stanka2612
31. mar 2016

@18lula4 moja,tak to si mala naozaj tazke ☹ to mi je luto...ale ako pise @jarkajozo,naozaj nezufaj este,ja som sa mamine narodila predcasne,sest tyzdnov som bola v inkubatore,mala som nevivynute pluca,do troch rokov som sa pomocovala mala problemy s recou a teraz?vsetko je super a ja som uplne normalna (aspon dufam 😀 ).neboj bude dobre uvidis,o chvilu budes mat malu pri sebe a budes sa o nu s laskou starat...laska matky robi zazraky,mala bude co nevidiet v poriadku a zostanu uz len zle spomienky...drzte sa babulky 🙂

stanka2612
31. mar 2016

@1234lubka no vo stvrtok rano mi dali vyvolavacku...po dvoch hodinach sialene kontrakcie...no neotvarala som sa vobec,proste kontrakcie velke a krcok zavrety...v takychto bolestiach som bola do piatku rano...v piatok rano dalsia vyvolavacka a este vacsie bolesti...na obed otvorena na 4 prsty,konecne epi,troska ulava,no pri 9 prstoch zasa bez epi na vytlacenie 😀 a epi mi kontrakcie len zmiernila ale bolelo to aj tak...o piatej poobede som porodila a ta ulava...ved to asi vies 😀 😀 😀 ale uz zabudam pomaly a kvoli Lukaskovi by som to absolvovala znova

jarkajozo
31. mar 2016

@18lula4 ano hned po narodeni nam ho vzali rozdychat mal aj pupocnik okolo krku a to som rodila na 7prsty otvorena..potom ho doniesli ockovi do narucia mna zasivali ..po par min. Ho brali na jis ...po porode ho rozdychavali aj odsavali..apgar skore 1min po porode 6 a 5min po porode 8...bol len den na jis a potom som ho chcela uz na izbu dali mi ho po 72hodinach od porodu nas pustili domov uz som naliehala nedalo sa tam byt..pustili nas pretoze som sestricka ...a dnes? 15dnov certik lezi primne 😃 potrapili sme sa ale uz to mame za sebou 😊 tvoju este drzia na jis mas to tazsie ..no nepocuvaj deptajuce reci a to apgar nic neznamena ...neboj zachvilku budete doma a v klude sa kojit 😊