Ako sa dostať do formy a začať cvičiť?
Ahojte baby, ako sa dostať do formy a začať cvičiť? Ani nie ako začať ale skôr ako vytrvať. Nejde mi o klasické klišé rady ale skôr niečo čo fungovalo vám. Budem rada za každú radu 🙂
musíš podľa mňa nájsť niečo čo ťa bude fakt baviť. Mňa napríklad bavila joga a motivovali ma tie pekné pozície, že to raz budem vedieť aj ja 😀 ale zastavil na gangliom na zápästí.
Možno vyskúšaj nejaké skupinové cvičenia, alebo pozeraj videá na YouTube, či ťa niečo neoslovi. Prípadne to nemusí byť len cvičenie, proste nejaký šport, aby si mala pohyb. Podľa tvojich finančných možností. Ja raz dúfam že sa vrátim k jazdeniu na koni napriklad.
Cvičím podľa obĺúbenej hudby. Na mňa to zaberá. Áno viem, aerobic sa už roky necvičí.
ako píše gejb, mne pomohlo mať zo začiatku trénera a teraz už idem podľa toho čo ma naučil alebo si sem tam pozerám videá na youtube a čítam efitko.sk
Vždy zaberie to, že si poviem chcem takto a takto vyzerať, a proste nastaviť si to v hlave, nech sa deje čo sa deje cieľ je jasný, roky cvičím kardio doma, mám stanovené 3-4 x do týždňa , a ak to nesplním som na prášky, treba mať ciele
@majka674 nájsť niečo čo ťa baví.Vyskusala som všetko trampolíny, bodyforming, posilku, jogu, indoor cycling baví ma iba turistika a bicykel😂a rýchla chôdza.Nebavilo má ísť niekam na dohodnutý čas, byť v skupinke a počúvať hecovanie inštruktorky.Musim robiť niečo kde ma nikto neobmedzuje a nepokrikuje
Najlepsia motivacia sú viditelne výsledky. A k nim sa dopracujes jedine pravidelnym cvicenim a upravou jedalnicka. Viem ze to je zo zaciatku tazke a vacsina sa na to vykasle...ale ten kto vytrva, je vitaz. Preto treba na zaciatok krv a pot...bez toho to nejde.
vždy vždy sa pýtam - akú máš motiváciu?
@a0 to podľa mňa až tak pravda nie je.. keď sa bude musieť nútiť do niečo čo ju ani baviť nebude, nevydrží to. Mne sa tiež veľakrát nechcelo ísť cvičiť, ale keďže ma to bavilo, tak to nebol až taký problém sa premôcť.
@13uzivatelka11 však ale cvičiť neni len ísť do gymu. Ja sa občas prinútiť musím. Milujem gym, beh, box aj yogu a najradšej by som aj tak ležala na gauči 🤷🏼♀️. Disciplína ma núti vstať a ísť a tiež bolesti tela, keď nejdem 😅😅.
Mňa drží vo fitku sparing partner, väčšinou ide dcérka, občas muž.
@a0 to podľa mňa až tak pravda nie je.. keď sa bude musieť nútiť do niečo čo ju ani baviť nebude, nevydrží to. Mne sa tiež veľakrát nechcelo ísť cvičiť, ale keďže ma to bavilo, tak to nebol až taký problém sa premôcť.
@13uzivatelka11 vidíš ja zas súhlasím s @a0 ,všetko je to o disciplíne, ani do práce má nebaví chodiť, ale keď chcem výsledky a lepší život tak musím, a následne keď prídu výsledky bude aj motivácia rovnako ako aj v práci. Lepšie výsledky, lepšia odmena , a to motivuje vydržať byť disciplinovaný a nepolavit....ono zas šport nie je len fitko a činky, tiež sa dá nájsť šport ktorý ťa bude baviť, rovnako ako máš prácu ktorá ťa aj baví je o to väčšia vyhra
Idem lebo mi to mudr predpisal 😂😂😂😂sice nie doslovne ale videla som, ze proste sama sa nedokazem zaktivovat a otvorili blizko nas posilku, dali dobru pausal pre celu rodinu a sice som na zaciatku chodila len ja, teraz sa uz prodal aj mm a ditko tiez chodi ked mu vyda. A mne pomaha prihlasit sa na hodiny s instruktorom - lebo zvycajne idem lebo som uz prihlasena a by bola hanba neist - system je vcelku ok. Tym, ze striedam hodiny - rozne typy cvicenia, tak sa clovek az tak neznechuti. A na beh - to sa obcas prihlasim na nejaky lahsi bezecky pretek na dobrocinny ciel - to je tiez velka motivacia. A teda teraz ma to drzi uz 2 roky - ale ako hovorim po urcitom velu si uvedomis, ze bud zoberes cinky do ruky alebo nebudes vladat
Ja sa nikdy, ale že nikdy netesim na cvičenie. Hlavne na nohy a zadok trikrát týždenne - nenavidim to😔 No nerozmýšľam nad tým, jednoducho sa dostanem do druhej izby, kde mám domáce fitko a začnem, či sa mi chce alebo nie.
Potom keď si oblečiem rifle alebo legíny sa potlapkam po pleci a takto dookola už pomaly 10 rokov 😃
zijem aktivne uz cez 12 rokov, nemam externu motivaciu, iba internu samo-motivaciu, ktoru ani sama neviem definovat ze co konkretne. Je jedno, co sa deje vonku, ja si idem svoju rutinu, trening. Neviem ti poradit ako to dosiahnut lebo vela ludi nieco take nema a vzdavaju sa hned ako im skonci externa motivacia. Mozno si najdi nejaku svoju sportovu cinnost pri ktorej uplne vypnes hlavu, nieco urcite existuje... 🙂
Malé zmeny a postupne pridávať. Pracovať na tom aby sa vytvoril návyk.
Nie ze od dnes nejem sladké a oddnes nejem po 17, oddnes cvičím každý deň hodinu.
Ale postupne po pár týždňoch pridávať niečo nove napr obmedziť sladké (aj keby len po menších krokoch ze si začneš dávať namiesto celej lyžičky cukru iba polku).
Mňa to tak naštartovalo ze som si ani neuvedomila ako som nabehla na zdravší životný štýl a viac pohybu. A to som bola typ co musel jest pravidelne čokoládu, pravidelne pri telke niečo výhryzat a jedla som aj o polnoci a pohyb tiež bieda.
@majka674 ja som nikdy necvicila teraz uz 3 tyzdne kazde rano a vecer 30 minut steper bocny vzelju ma to bavi este ste planujem pas kupit na chodzu.
Plavková sezóna sa blíži a chcem sa cítiť spokojne na dovolenke, na kúpalisku, v kraťasoch.
A nechcem byť smutná keď uvidím ženu s dokonalou postavou.
Urobím všetko preto, aby som sa cez leto mohla kŕmiť zmrzlinou😇

@majka674 zaplatiť vstup do posilky alebo trénerovi vopred na celý mesiac 😁😁