icon

Ako spevniť postavu počas dojčenia?

21. jan 2026

Zdravím. Je tu nejaká mama, ktorej sa podarilo spevniť postavu, získať svalstvo, aj počas dojčenia? Mám 5mesacne bábo, mám typickú skinny fat postavu. Teda váhu nizku, no dosť tuku na bruchu aj zadku. Chat gpt ma znechutil, že keďže dojcim a v noci som 5-8krat hore, že to proste nepojde. Stravu mám podľa kalorickych tabuliek dobrú, pomer sacharidov, tukov a bielkovín, ako má byť. Cvičím silovo, no v domácich podmienkach, t.j. s váhami do 25kg maximálne. Cvičím 2mesiace a jediné čo sa mení, že som na váhe čosi zhodila, no vizuálne bez zmeny. Dajte prosím nejaké typy, ako zlepšiť postavu aj popri dojčeniu.

a0
21. jan 2026

@anonym_autor skús sa zamerať na prevedenie cviku. Poprípade možno iné cviky - na ktoré budú tvoje svaly inak reagovať a teda každý cvik ideálne do zlyhania (t.j.keď si povieš, že ak spravíš ešte jeden pohyb umrieš).
Drž si bielkoviny (približne, nie striktne na 2g denne).
GPT podsúva informácie, ktoré má z internetu, zvyčajne od namakaných ľudí, čo majú kopec času cvičiť 😅. Ber to preto s rezervou, aj keď samozrejme, že s lepším spánkom to ide rýchlejšie ale nemožné to nie je. A teda ešte si urob fotku raz mesačne a potom si ich porovnaj.

anonym_176881
21. jan 2026

@anonym_autor skus si pozriet Michala Hafa, jeho videa, on tvrdi, ze aj doma sa to da. Ja som zacala cvicit podla jeho video programu, s vlastnou vahou a mne aj to stacilo 😅, no len som otehotnela, takze mam pauzu (mam rizikove) a po porode do toho pojdem naplno.

popcorn2myska
21. jan 2026

Stratíš mliečko.

kiki68
23. jan 2026

@anonym_autor normalne cielene cvicit s poriadne jest, dojcila dom 3,5 roka a teraz zase uz 7 mes.

kiki68
23. jan 2026
@popcorn2myska

Stratíš mliečko.

@popcorn2myska blbost, ak vies co mas jest a nezacnes robit blbosti nemas preco stratit mlieko. Ja som kojila aj pocas treningu medzi setmi. Teraz rovnako.

autor
23. jan 2026
@kiki68

@anonym_autor normalne cielene cvicit s poriadne jest, dojcila dom 3,5 roka a teraz zase uz 7 mes.

@kiki68 prosím ťa, a podarilo sa ti spevniť teda aj cez dojcenie a nočné vstávanie? Za aký čas zhruba si videla zmenu na sebe? Vidím na postave, že mi tehotenstvom akoby ubudlo svalstvo a nahradilo sa tukom a chcela by som to postupne zvrátiť.

kiki68
23. jan 2026
@anonym_autor

@kiki68 prosím ťa, a podarilo sa ti spevniť teda aj cez dojcenie a nočné vstávanie? Za aký čas zhruba si videla zmenu na sebe? Vidím na postave, že mi tehotenstvom akoby ubudlo svalstvo a nahradilo sa tukom a chcela by som to postupne zvrátiť.

@anonym_autor za dva mesiace a mala som trenerku a fitko iba doma, u nas babatka nesmies brat so sebou do fitka, takze iba doma s tym, co mam. Nieco mi muz dokupil. Po 6 mes to bolo mega viditelne, po roku ani nehovorim, to som uz nasierala vacsinu 20tniciek kolegyn, nakolko som mala ploche brucho a zadok zase pevny, proporcie 90-62-87 . Mlieko som mala pol roka este po odstaveni. Odstavila som v 3,5 roku prave skrz tie nocne dojcenia, budilo to dieta a rano do skolky proste bol taky nevyspaty. Teraz mame druhe a idem znovu, ale ona sa v noci nebude, az o 7:00 rano. Ona moc neni na to mlieko

autor
23. jan 2026
@kiki68

@anonym_autor za dva mesiace a mala som trenerku a fitko iba doma, u nas babatka nesmies brat so sebou do fitka, takze iba doma s tym, co mam. Nieco mi muz dokupil. Po 6 mes to bolo mega viditelne, po roku ani nehovorim, to som uz nasierala vacsinu 20tniciek kolegyn, nakolko som mala ploche brucho a zadok zase pevny, proporcie 90-62-87 . Mlieko som mala pol roka este po odstaveni. Odstavila som v 3,5 roku prave skrz tie nocne dojcenia, budilo to dieta a rano do skolky proste bol taky nevyspaty. Teraz mame druhe a idem znovu, ale ona sa v noci nebude, az o 7:00 rano. Ona moc neni na to mlieko

@kiki68 waw, u teba to išlo rýchlo, očividne si poriadne a správne makala, klobúk dolu.aj kojit si vydržala mega dlho, ja som prvého odstavila v dvoch rokoch presne kvôli nociam, už som mala fakt dosť 🙂tak si mi dala aj trochu nádej, lebo ja teraz cvičim asi 2 mesiace a zatiaľ vidím zmenu len na rukách. Dúfam to postupne dôjde aj na ostatné partie. Ďakujem za zdieľanie skúseností🙂

kiki68
23. jan 2026
@anonym_autor

@kiki68 waw, u teba to išlo rýchlo, očividne si poriadne a správne makala, klobúk dolu.aj kojit si vydržala mega dlho, ja som prvého odstavila v dvoch rokoch presne kvôli nociam, už som mala fakt dosť 🙂tak si mi dala aj trochu nádej, lebo ja teraz cvičim asi 2 mesiace a zatiaľ vidím zmenu len na rukách. Dúfam to postupne dôjde aj na ostatné partie. Ďakujem za zdieľanie skúseností🙂

@anonym_autor mne ruky isli posledne 😀🙈 Ja ruky cely zivot mam taku problemovu partiu. Teraz uz lepsie, dcera je tazke babo a to je celodenny lifting, pri nej mam naozaj ze niekedy este svalovicu ciste z nosenia jej vahy ako takej. Ale zase islo to super prave kvoli kojeniu, lebo lahsie ides do deficitu, mas na to cas, mozes to dorobit napr s kocikom do kopca. S cim som ja rok bojovala bola rovnovaha, padala som do strany. Ale vycvicila som to