icon

Ako trávite voľný čas?

Včera o 14:06

Ahojte. Ako zvyknete tráviť voľný čas? Chodievate často na výlety, dovolenky? Neviem či je to len prikrášlená realita sociálnych sietí, ale mám pocit že ľudia stále niekam chodia a my len sedíme doma. Snažím sa mužovi vysvetliť že to nie je normálne, ale pre neho je to strata peňazí, ktoré by sa dali ušetriť... on by len šetril na všetkom. Na dovolenke sme neboli ani sa nepamätám, sami dvaja tiež nechodíme nikam. Veľmi výnimočne ideme spoločne aj deťmi na výlet, možno 2x ročne. Minulý rok sme boli aj tak že sme prespali. Chodíte často niekam? Také že kino, divadlo, koncerty s mužom, wellness, poznávací zájazd, alebo s deckami niekam do family parkov, na výlety, hrady, zámky, dovolenky, chaty, lyžovačky... či to je ozaj len prikrášlená "realita" sociálnych sietí? Mám pocit že všetci neustále niekam chodia a my sme doma na dvore, alebo sa len navštevujeme, a šetríme...Nieže by sme sa nudili, vieme sa zabaviť aj doma, no mám pocit že mi život preteká medzi prstami a deti z toho tiež nebudú mať veľa spomienok. 🙄

biba_18
Včera o 14:11

🤷‍♀️ stačí sa neporovnávať…
ale my sme chodili a chodíme stále. aj dnes sme s vrátili z 3-dňového vyletu. ale ak by sme nešli a boli iba na dvore, aj to by bolo fajn…

anonym_451bd4
Včera o 14:16

@anonym_autor na dovolenky nechodíme, na výlety chodíme, ale veľa času trávim doma. Veľmi rada😀 našla som si hobby, takže byt doma, kreslit, strihať, taviaca pištoľ, nič viac mi netreba😂

anonym_9974ff
Včera o 14:17

Chodíme často na výlety, chcem aby deti poznali svoju vlasť.
Veď chod bez muža, zober auto, nájdi si peknú trasu a urobte si výlet
Nemáš dankov poukaz? Veď to máš celkom fajn úsporu na pobyte

sisska96
Včera o 14:18

Nechodíme často. Ani čas ani nálada. Som rada keď konečne nemusím behať hore dole a mám volný deň.

petamich
Včera o 14:32

Ano chodime relativne casto (relativne lebo niekto chodi isto viac, iny menej...). Ale niekedy sme radi aj doma. Vylety sa daju vymysliet aj nakladovo efektivne, ak treba. A chodime aj ako rodina, aj ako partia rodiny s detmi, aj sami dvaja a ja teda aj s kamoskami, moj muz s kamosmi nechce ist hoc ho posielam 🙂. Kazdopadne problem nevidim v tom, ze nikam nechodite, to by bolo uplne v poriadku, ak to tak chcete a zelate si ale ak by to tak bolo nezakladala by si o tom temu, cize tebe to evidentne nevyhovuje, ze ste iba doma.

anonym_d30972
Včera o 14:47

V zime chodievame menej, ale keď je takto pekne, tak sme skoro každý víkend niekde. Väčšinou len po okolí, tak na pol dňa výlet, opekačka, piknik, máme pobehané hrady, zámky, zrúcaniny, turistické chodníčky, cyklocesty, jazerá, rozhľadne, zoologické, múzeá a sledujeme čo sa deje v našom meste. Na viacdňové výlety a dovolenky chodíme pomenej. Výlety sa dajú naplánovať aj takmer zadarmo a peniaze sú výhovorka. Súhlasím, že netreba sa porovnávať a určite netreba byť niekde neustále, treba nechať deti aj sa nudiť, aj byť v kľude doma, ale vypadnúť iba 2x do roka by mi bolo veľmi málo a určite by som chcela pre deti, ale aj pre seba viac zážitkov. Išla by som aj bez muža.

anonym_f7aea3
Včera o 14:56

Chodime, ked je nalada … len nam staci malo… bicykle, nieco opiect a par drobnosti …. Doma by sme jedli tiez. Podla pocasia a podujati - najlepsie zadarmo ostaneme v meste v byte alebo ked pekne tak dom- dedina. Wellness nie … mna to nebavi. Vzdy hladam, kde mama lacne listky … lakoma som a vyuzivam … napr Family park alebo aquapark neplatit plnu cenu… ale nie je to stale … co sa tyka dovolenky iba low cost … tento rok nikam … iba na „slovensku maltu“ ale sme s tym v pohode …

anonym_f0f985
Včera o 15:07

@anonym_autor každý deň po školke zostávame ešte vonku. Každý víkend , keď nerobím, tak ideme niekde buď vlakom, alebo aspoň na bicykloch, hoci len do najbližšieho mesta, niekedy do detského centra, zoo, botanická, keď je manžel cez víkend doma, tak sa chodíme kúpať do Maďarska, to je pravidelne každý mesiac. V zime pomenej sme chodili na výlety, ale kúpať sa chodíme celý rok. Ale teda, ide to dosť do peňazí, pre 4 deti a dvoch dospelých, keď chcú aj niečo jesť a nie z domu 😄

majlo1234
Včera o 15:09

Ja s detmi chodim casto, bavi ma take travenie volneho casu. Na viacdenne chodime iba parkrat do roka, na jednodenne kazdy tyzden, aj viackrat, kedze nemam skolopovinne deti a som doma

anonym_c18ccc
Včera o 15:29

chodime po jednodnovkach raz mesacne, po okolí kazdy víkend, zahranicie 4x rocne, welnes a kupanie prevazne ked je teplo leto...Akurat sme zacali chodit bez cestovky a vyjde nam na zahranicie 4x rocne, predtym cez cestovku 1x rocne

zuzubb007
Včera o 15:37

Chodíme každý víkend dakde, ide o to, že ja furt niečo vymýšľam, a aj deti mám tak naučené, že nie doma sedieť, proste napríklad tento víkend sme boli v Zoo Bojnice, druhý deň na vodopády pozrieť, chodíme na plaváreň, potom furt na zmrzlinu, sú výlety ktoré nestoja majland alebo si takmer zadarmo na bicykle, na korčule, opekať, grilovať, do prírody, ja mať takého muža tak ho vymením, poznám taký pár čo len doma a mňa osobne by šiblo, vydržím max jeden deň doma, na dovolenku k moru chodíme 1 x ročne nakoľko nemáme majland, inak by som chodila aj viackrát 🙈, na jednodňové prespávačky asi raz dvakrát do roka, že ideme napríklad Krakow a jednu noc prespime a podobne

anonym_33a53d
Včera o 15:37

My (deti 4 a 2) chodíme na predĺžené víkendy tak 4x ročne (1x z toho bez detí) + 1 dlhšia dovolenka + jednodňové výlety pomedzi to. Snažím sa vždy hľadať akcie, nestojí nas to až tak veľa... My sme síce skôr šetrné typy, ale spomienky a zážitky nám ostávajú na celý život ☺️

sense
Včera o 15:44

Za mňa chodíme často, podľa môjho chlapa by sme mohli aj častejšie, nevesiam to ale na žiadne sociálne siete.

Každý má priority inde...niekto šetrí do ponožky, niekto investuje, niekto zas investuje do cestovania a zazitkov

anonym_289150
Včera o 15:45

Chodíme často, do vienka som od rodičov dostala “túlavé topánky”. Striedame cenovo nákladnejšie vylety a dovolenky s tými bez nákladov ( zrucaniny, bicykle, akcie v mestách, turistika). Radšej šetrím na sebe ako na tomto, lebo toto ma robí spokojnou, šťastnou a oddýchnutou 🙂

zmrzlinka2021
Včera o 15:49

@anonym_autor

Peniaze majú slúžiť tebe, nie ty im.

anonym_57dbe1
Včera o 15:51

@anonym_autor
po prvé načo sa oorovnavaš ?načo sa vedome mučíš?
po druhé chod sama s deťmi,.ak sa mužovi nechce,.más predsa slobodnú vôľu?
po tretie existujú aj úplne lacné výlety, prechádzky lesom, k zrúcanimám, k jazeru , vyhliadkovej veži, do parku susedného mesta, deti majú vlak zadarmo, zoberieš niečo z domu pod zub a ide sa .

Kto chce hľadá spôsoby kto nechce hľadá dôvody....

anonym_dbcb93
Včera o 17:31

@anonym_autor Ahoj, v prvom rade netreba sa porovnávať lebo budeš z toho len smutná keď má niekto na sociálnych sieťach lepší a krajší život.
Ja keď som bola dieťa sme nikde nechodili a strašne mi to chýbalo. Tak teraz keď mám svoje deti si to vynahradzujem s nimi. Stále vymýšľam kam ísť. Ale trávime čas aj doma, máme dom, dvor a záhradu, rada trávim čas aj doma. Deti takisto.
Na výlety dá sa ísť aj na také čo je zadarmo, max zaplatíš len benzín. My chodíme na bicykel, na turistiku, hrady, zámky, zrúcaniny, botanicke záhrady, jazerá, toľko krásnych miest je čo stojí za to navštíviť. A platené zoo, výstavy, atrakcie podľa možností a financií.
Chodíme aj spolu ako rodina ja deti a manžel, a chodím aj len sama s deťmi. Na aute, vlakom, busom, loďou, dá sa vymyslieť všetko možné.

minesasubu
Včera o 17:33

ano chodime každy vikend syn 4r čize doma nehrozi aby sme boli
ja pozerám akcie aké sú cez vikend v našom meste a ideme vačšina je zadarmo aj ked si vždy kupime niečo na jedenie alebo syn chce niečo
na net to nevešám je mi jedno kto kam chodí
včera sme boli pol dňa preč a dnes len cca 2-3 hodky na zmrzku a ihrisko
takže ak nechce isť muž chod sama s detmi
na dovolenku chodime 4-5x do roka striedame to čr, sk a more

titla
Včera o 18:11

Na dovolenku chodime raz za rok k moru na 2 tydne (sme alergici vsetci traja). Tento rok sme boli po prvykrat lyzovat po xy rokoch. Ja zvyknem este chodit 2x do roka na babsku jazdu, niekedy je to predlzeny vikend z zahranici, inokedy len vikend na chate. Inak po okoli chodime casto. Na opekacku, dnes sme boli na bike, minule sme si spravili vylet na hrad Beckov. Ja chodim so synom aj sama, ked muz nemoze alebo nema nadadu. Minule sme sadli na vlak, odviezli sa do Sv.Jura, pozreli si zrucaninu hradu Biely Kamen, dali sme si zmrzku a vlakom domov. Cely vylet do 10e.

anonym_c975cb
Včera o 18:15

Teraz s 2 detmi nechodime vobec, len kocikujem mensie tu po okoli a muz ide ked tak so starsim. Ale ked vyrastie budeme zas chodit, zvykli sme davat kazdy vikend aspon maly vylet - turistika, nejake nove mesto, hrady, zoo, skratka cokolvek zaujimave co sa najde do hodiny a pol autom. Uz mi to celkom chyba.

anonym_2913b0
Včera o 18:35

@anonym_autor tak urcite mas ludi, ktori chodia kazdy volny vikend niekam, na dovolenky, na bicykle, lyzovat, wellnes, na vylety a turistiky. niekto proste oddychuje aktivne a niekto je taky rozbehany cely tyzden, ze chce oddychovat pasivne. a mnoho ludi na to nema ani peniaze. a niekoho to nebavi vkuse niekam chodit a vlacit deti ako macence.

marth16
Včera o 19:15

@anonym_autor dovolenka raz ročne, nejaký víkendový pobyt raz za 3 mesiace ... Bežné víkendy bicykel, grilovačka, výlet do zoo alebo sa niekde okúpať. Cez zimu vybehneme na kopec sa posánkovať, alebo sem tam na lyže. Keď je nejaká akcia v okolí tak tiež radi ideme. Blízko od nás je taká minizooo kde je vstupné 2€ na osobu tak rám chodíme často lebo dcéra má rada zvieratá

anonym_0bdd2b
Včera o 19:45

@anonym_autor peniaze utratené za zážitky, dozvedanie sa niečoho nového, videnie pekného, múzeá, galérie, kultúru... sú jedny z najlepšie utratených. Lepšie ako za väčšinu vecí, ktoré nás len zotročujú, alebo sa dokonca na nich stávame nezdravo závislými (viď napr. deti zaťažené na značkové veci, o dospelých ani nehovoriac).

anonym_86f260
Včera o 19:54

@anonym_autor nie každý výlet stojí kopec peňazí.. my sme podľa mňa taký priemer, vieme byt aj doma spokojní, ale zas výlety nás bavia. Tento víkend sme boli na výlete na bicykloch, stalo nás to kofolu v bufete po ceste a zmrzlinu. Ale cez jarné prázdniny sme boli v Atenach, v predstihu som kúpila lacné letenky, bývali sme v apartmáne, raňajky, večeru sme si väčšinou niečo pripravili, obedy sme mali vonku. Čiže to kombinujeme… aby aj deti niečo zažili, videli nové miesta, iný život, mali rozhľad. Mať muža domaseda, idem s deťmi sama. Najbližšie sa chystáme na turistiku do Veľkej Fatry. Ale to až o mesiac 😉

veselo_neveselo
Včera o 20:02

@anonym_autor neporovnavaj sa, ale zi tak, aby si ty bola spokojna.
Ak chces chodit viac na vylety, chod. Nemusia byt drahe, krasa je v tom ist niekam skoro zadarmo. Zbal desiatu, vodu do flase, zajdite k najblizsiemu lesu a vylet mate ako vysity. Pozerajte stromy, travy, hmyz, poznaju tvoje deti vtaky podla spevu?
To nie je len o vyletoch do Dubaja, ale ide o to spoznavat svet - a na to nemusis minut vela penazi.