icon

Ako vybrať najlepšie kolieskové korčule pre dospelých?

bozenka67
13. mar 2026

Poradte najlepsie kolieskove korcule pre velkacov) Pre zaciatocnikov - pre zenu a pre muza.

anonym_caf0c0
13. mar 2026

rollerblade, ja mám z tých začiatočníckych zetrablade, už ich mám pár rokov, myslím, že sa už nerobia. Inak sú výborné, idú samé. Ak sa rozhodneš pre rollerblade, tak si vyber také, ktoré su v oficiálnom katalógu. Napr. v reťazcoch ako sportisimo, ... sú iné modely, ktoré nemajú takú kvalitu ako oficiálne produkty. Korčule s názvom z reťazca v oficiálnom katalógu nenájdeš. Máme doma 3x rollerblade, jedny z reťazca a kvalita jazdy a pohodlia je úplne inde.

anonym_caf0c0
13. mar 2026

tak ešte sa dajú kúpiť, moje sú tieto https://sportano.sk/p/46537/rollerblade-zetrabl...

bozenka67
autor
13. mar 2026
@anonym_caf0c0

rollerblade, ja mám z tých začiatočníckych zetrablade, už ich mám pár rokov, myslím, že sa už nerobia. Inak sú výborné, idú samé. Ak sa rozhodneš pre rollerblade, tak si vyber také, ktoré su v oficiálnom katalógu. Napr. v reťazcoch ako sportisimo, ... sú iné modely, ktoré nemajú takú kvalitu ako oficiálne produkty. Korčule s názvom z reťazca v oficiálnom katalógu nenájdeš. Máme doma 3x rollerblade, jedny z reťazca a kvalita jazdy a pohodlia je úplne inde.

@anonym_caf0c0 wau, dakujem za posunute info, som rada, ze som sa tu opytala)

anonym_f54352
13. mar 2026

@bozenka67 ja mám od značky tempish a som spokojná

anonym_81f8f1
Autor odpoveď zmazal
luccija
13. mar 2026

@bozenka67 mám K2 daj si poradiť v obchode podľa koliesok

biba_18
13. mar 2026

@anonym_caf0c0 v obchodných reťazcoch predávajú oficiálne výrobky - len sú vyrobené zvlášť pre reťazce. sú z lacnejších materiálov, majú horšie ložiská a podobne. sú to economy modely - je predpoklad že zákazník ich nebude využívať dlhodobo, preto sú lacnejšie - tie drahšie by sa v reťazcoch asi tak nepredávali. to nie je záležitosť iba kolieskových korčúľ ale všeobecne športového vybavenia ...

anonym_caf0c0
13. mar 2026
@biba_18

@anonym_caf0c0 v obchodných reťazcoch predávajú oficiálne výrobky - len sú vyrobené zvlášť pre reťazce. sú z lacnejších materiálov, majú horšie ložiská a podobne. sú to economy modely - je predpoklad že zákazník ich nebude využívať dlhodobo, preto sú lacnejšie - tie drahšie by sa v reťazcoch asi tak nepredávali. to nie je záležitosť iba kolieskových korčúľ ale všeobecne športového vybavenia ...

@biba_18 ja netvrdím, že sú to fake výrobky, len sú to modely pre reťazce a výrobok s daným označením v katalógu výrobcu nenájdeš. cena nemusí byť v reťazci nižšia, v mojom prípade boli moje korčule lacnejšie zo športového obchodu lacnejšie ako modely v reťazcoch

bozenka67
autor
13. mar 2026
@luccija

@bozenka67 mám K2 daj si poradiť v obchode podľa koliesok

@luccija ja som naposledy stala na kolieskovych ako dieta a moj muz nikdy hah. Chceme to skusit obaja aby sme mohli korculovat s detmi. O kolieskach nic nevieme ake su vhodne pre uplnych zaciatocnikoch a podla toho co tu baby pisu obchodne retazce/kamenne predajne asi mozu byt problem.

luccija
13. mar 2026
@bozenka67

@luccija ja som naposledy stala na kolieskovych ako dieta a moj muz nikdy hah. Chceme to skusit obaja aby sme mohli korculovat s detmi. O kolieskach nic nevieme ake su vhodne pre uplnych zaciatocnikoch a podla toho co tu baby pisu obchodne retazce/kamenne predajne asi mozu byt problem.

@bozenka67 ja som kupovala v športovom obchode a poradili mi dobre aké ložiská, aké veľké kolieska.Ale mňa to nechytilo radšej mám bicykel.Ked si úplne začiatočník choď sa poradiť a potom kúp už podľa ceny.

bozenka67
autor
14. mar 2026
@luccija

@bozenka67 ja som kupovala v športovom obchode a poradili mi dobre aké ložiská, aké veľké kolieska.Ale mňa to nechytilo radšej mám bicykel.Ked si úplne začiatočník choď sa poradiť a potom kúp už podľa ceny.

@luccija pojdeme sa pozriet aj do obchodu, nieco.si o tom vypocut, ale budeme kupovat uz priamo od vyrobcov aby sme mali kvalitnejsie tak ako pisala vyssie pani, ktora aj skutocne korculuje a ma.d cim porovnat. Niekedy to clovrka nechyti m9zn9 aj kvoli tomu, ze tym korculiam nieco chyba co vnima len pocitovo a ked si nasadi o triedu lepsie uz je to iny pocit. Radsej si kupim raz kvalitne ako nekvalitne a nebudem vediet na com som alebo i tak si nasledne budem musiet kupit lepsie, tym padom.preplatim alebo ma to kvoli tomu uplne odradi uz od kupi akychkolvek.