icon

Ako získať motiváciu a energiu na cvičenie?

24. feb 2026

Ahojte. V poslednej dobe nemám absolútne motiváciu ísť cvičiť a keď sa k tomu dokopem, viem že som tréning neodcvicila na 100% ale tak na 60, možno.
Začala som brať určité lieky, z ktorých som extrémne unavená. Predtým som spávala tak 8h a bola som fit a teraz ma nútia spať aj 10h. Predtým som chodila pravidelne cvičiť tak 5/6x to týždňa, teraz sa prinútim tak 3x. No chcela by som to zmeniť len neviem ako sa dokopať k tomu…

biba_18
24. feb 2026

tak keď si unavená ako sa chceš dokopať? prečo chceš bojovať proti telu?

autor
24. feb 2026
@biba_18

tak keď si unavená ako sa chceš dokopať? prečo chceš bojovať proti telu?

@biba_18 lebo cvicenie prospieva môjmu psychickemu stavu. Neveim si predstaviť že nebudem teraz cvičiť. Sťatím všetok progres, zhorší sa mi postava…

thirstymonk
24. feb 2026
@anonym_autor

@biba_18 lebo cvicenie prospieva môjmu psychickemu stavu. Neveim si predstaviť že nebudem teraz cvičiť. Sťatím všetok progres, zhorší sa mi postava…

@anonym_autor Fuha, tak 10 hodin som naposledy spal asi pred 25 rokmi :D Teraz tak 6 hodín a tiež cvičim 3x do týždňa, keby som nemal tri plody, tak chodím aj 4-5x

minenkaa
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa prechadzaj ,postava sa ti zhorší ak máš tabletky koli ktorým si unavená a nevládze každý deň cvicit

veselo_neveselo
24. feb 2026

@anonym_autor
Ozajstnu fyzicku unavu neprebijes volou. Rob to, co ti telo dovoli. Ak sa da na 60%, tak bude na 60. Tlacenim na viac a este viac si koledujes o zranenie.

Unava prejde, zvyknes si na lieky alebo skoncis liecbu, a pojdes na 100%potom.

Ak to ma byt dlhotrvajuce, tak je nacase prisposobit postoj tomu, co je a nie, tomu co myslis ze by malo byt.

wolf_
24. feb 2026

Ak je za tým objektívny relevantný dôvod (zdravotný, účinok liekov), tak proste nijak. Presne ako tu bolo napísané - počúvať telo a dopriať mu oddych, ktorý potrebuje, resp. sa snažiť telu prispôsobiť pohyb (či už znížiť váhy alebo ubrať časovo alebo skúsiť úplne iné druhy cvičenia, pohybu) A brať to aj ako možnosť pracovať na tom čo si napísala - že keď nemakáš ako drak tak máš strach zo stratenia progresu atď. Lebo to nie je zrovna najzdravšie vnímanie (a to nemyslím v zlom, skôr to poznám zo svojho vlastného života kedy som potrebovala všetko na 120%.. fakt to nie je ok). Naučiť sa byť k sebe nie len prísna, ale aj láskavá a počúvať, čo telo hovorí.

prasiatko30
24. feb 2026

Tak treba si uvedomit, ze mozes si dovolit cvicit menej - nie je to povinnost. Dokonca nevadi ak mas tyzden dva, ze robis toho menej - zase nemusis z toho byt nestastna. A za druhe - ked nie si motivovana preco nehladas formu ako sa motivovat - byt castou nejakej skupiny, chodit na skupinove cvicenia, niekde kde sa musis prihlasit a to ta mozno bude motivovat viacej. A stanovit si minimalny goal - cize 3x za tyzden je ok vsetko nad je velke plus

bludna
24. feb 2026

@anonym_autor Mala som pred par rokmi podobnu situaciu. Bola som zvyknuta na vysoky load, caste treningy, vela zataze. Zacala som brat lieky(depakine), ktore mi sposobovali neskutocnu unavu. Dovtedy som bola schopna rano makat v gyme a vecer ist na 70km bike vyjazd. Pocas uzivania liekov som sa zadychala len kym som peso vysla na stvrte poschodie, musela som si robit pauzy. Za dva mesiace som pribrala skoro 10kg, bolo mi zo seba hrozne a ten pozitivny efekt, ktory mi tie lieky sposobovali mi nestal za to, aby som citila taky diskomfort vo vlastnom tele a s pomocou lekarky som ich vysadila. Chcem tym len povedat, ze ti rozumiem, a ze je to strasne tazke a niekto kto vobec necvici alebo nema radost z pohybu to ani nepochopi. Drzim palce aby si nasla balans, ktory ti bude vyhovovat.

anonym_5dc098
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor cvičíš na súťaž? Lebo ak nie, tak nejaké kilo navyše naozaj nie je katastrofa. Ako písali ostatné, počúvaj telo, ak ti fyzicky nedovoľuje vydať zo seba viac, nie preto, že si lenivá ale prosto preto, že telo nevládze, tak sa nepremáhaj. Ak tie lieky potrebuješ, tak ich užívaj, ak je iná cesta ako to zvládnuť bez liekov, tak ju hľadaj. Človek nemôže mať všetko. Našla by som si inú záľubu na tie 2-3 dni kedy nemáš energiu ísť cvičiť, za mňa 3x týždenne je stále fajn.