icon

Ako zvládnuť prvú návštevu fitka bez stresu?

Dnes o 08:59

Ahojte zajtra má čaká prvá hodina s trénerkou. Idem do fitka vôbec prvýkrát v živote. Som po 30 chudá akurát nie veľmi pevná. Stravujem sa v rámci možností oveľa lepšie než napr pred rokom. Pracujem na tom vzdala som sa závislosti na sladkom nejem už vôbec Chipsy nepijem colu atď, jem viac ovocia a zeleniny celkovo viac zelenej stravy. Nič mastné a ťažké a cítim sa zo dňa na deň sviežejsie. No aj napriek tomu neviem cvičiť a nikdy som necvicila. Som ako úplne drevo z telesnej mam niekoľko traum. Neviem pri cvičení dýchať. Bojím sa ze sa tam zahanbim neviem úplne nič. Bola som párkrát na zumbe úplne mimo rytmu neviem napodobňovať keď mi niekto niečo ukazuje. Mam z toho úplne nervy. Predstavím si zajtrajšok a chytá ma panika zalieva pot preháňa ma. Bojím sa viac ako keď idem na nejaké vyšetrenia alebo skúšky. Ako sa upokojiť? Bude to dobre? Je fitko aj pre úplne drevo? Mám chuť sa hýbať aspoň trocha. Nechcem chudnúť ani rysovat svaly a bojím sa cvičiť doma keďže mi praskajú kĺby a nechcem to pokaslat preto to fitko. Je to pre mňa obrovský krok mimo komfortnú zónu a keďže som v meste nenašla nikoho kto by so mnou chodil rozhodla som sa pre trénerku. Neviem ako to tam chodí co si mam vziať so sebou co sa robí na prvej hodine a ci to budem vedieť robiť dobre. Či nie som úplne márna. Teším sa ale ide mi do plaču keď viem ze v pohybe som nemožná a akurát sa tam idem strapnit. Išiel ste dakto úplne od nuly takým spôsobom? Dalo sa to? Pokračovali ste alebo ste to vzdali? Kondičku mam ako taku ale dvíhanie činiek nehrozí nedvihnem veľa mam co robiť keď mám ťažší nákup. Pomôžte prosím ako sa upokojiť

anjelicek26
Dnes o 09:02

Pamatam si syna, aky vystresovany siel do fitka prvy krat... ta trenerka ma novych ludi kazdu chvilu. Vsetko ti ukaze, ta prva hodina bude skor o zoznamovani, ukazani priestorov a rozhovore, co vlastne ocakavas od cvicenia, zisti, aku mas kondicku a nabuduce ti uz pripravi treningovy plan presne prisposobeny pre teba...

wade
Dnes o 09:10

Fitko a silove cvicenie je super. Hlavne vysledky uvidis velmi skoro. Dolezita je pravidelnost a konzistentnost. A nezabudni - najdolezitejsi je progress - robit nieco je stale lepsie, ako nerobit nic. Hovorim si to po tazkych treningoch, ked mam pocit, ze som uplne zlyhal 🙂 Ja som bol totalny anti fitko clovek. Len som behal a robil ine sporty. Teraz je to jedna z mojich oblubenych cinnosti. Po nastaveni treningovych planov uz trenujem par rokov sam, das si podcast, nepozeras dolava doprava. Drzim palce .. PS: nezlakni sa svalovky po prvych treningoch. Bude to boliet, ale to je dobre. PS2: nikdy ta nikto v posilke nevysmeje. Kazdy si tym presiel a pozna ake su zaciatky tazke. Respekt!

wade
Dnes o 09:12

.. a co si maz zobrat - oblecko poradia baby 🙂 ale 1 velky uterak na naradia, 1 maly uterak, aby si sa mala do coho pripadne utriet (pot), vodu. Ak sa tam budes sprchovat, tak obuv do sprchy.

anonym_b64075
Dnes o 09:13

@anonym_autor na to máš trénerku aby ti všetko ukázala, vysvetlila a prvý krát ťa vodila za ručičku. Do fitka sa väčšinou berie uterák, voda, tenisky a pohodlne oblečenie na cvičenie, poprípade sprchac a ďalší uterák a papuče, keby sa po planujes sprchovať. Reálne sa nemáš čoho báť. Nikto si ta nebude všímať, všetci si vždy hladíme svojho. Možno taká rada na recepcii je zvyk si tykať. Tak sa toho nezľakni

anonym_2e7955
Dnes o 09:19

ahoj, bude to urcite v pohode, neboj 🙂 po fitku bues mat super pocit ze si to zvladla a budes sa tesit na dalsiu navstevu! 🙂 je v pohode ze mas pocit ze nic nevies -- ved od toho tam ides s trenerkou. co si zobrat -- topanky s cistou podrazkou, sportove oblecenie (mne viac vyhovuju kratasy ako leginy ale to je individualne), nezabudni si vodu a uterak pod seba. Ked mas dlhsie vlasy tak urcite gumicku. a este taka mala "hnusna" poznamka: nikoho vo fitku nezaujimas. kazdy tam cvici pre seba, a aked aj nahodou na teba niekto pozrie, tak na teba po piatich sekund zabudne

a0
Dnes o 09:46

@anonym_autor chceš vedieť tajomstvo? Bežne tancujem vo fitku medzi sériami a nik sa na mňa ani nepozrie 🤷🏼‍♀️. Môžeš tam robiť aj mlynské kolá, ľuďom to je srdečne jedno, ak im nenarúšaš tréning. Občas, keď vidím niekoho, že sa cíti blbo, tak dôjdem za tým človekom a podporím ho, že je super, rovnako dôjdu za mnou, minule mi random človek pomohol pri drepoch s činkou, inokedy zas ja ďalšiemu… vo fitku je úplne iný mindset ľudí, zistíš, keď tam budeš chodiť dlhšie. 🙂 Ešte som nikdy nevidela, že by sa niekto niekomu vo fitku vysmieval alebo naňho divne pozeral.