icon

Je dôležité cvičiť?

Včera o 22:35

Pekný večer. Je dôležité podľa vás cvičiť? Ak áno čo? Načo je ženám dobre dvíhať činky napríklad? Je dôležité vyslovene posilňovať alebo stačí niečo "ľahšie" a relaxačné ako pilates joga zumba jumping alebo obdobné činnosti? Mám zistenu hypermobilitu (dozvedela som sa to až po 30tke 😃) a vraj mam cvičiť aby mi tak nepraskali kĺby. Začala som ze reku naučím sa aspoň tú šnúru keď už mám tie kĺby také. Kondicka je už o čosi lepšia, donedávna som ešte necvicila vôbec nič. Chcem len trocha schudnúť z lýtok a spevniť stehna troska jemne pozdvihnúť zadok (nechcem ten mega ritisko co je teraz také moderné 🤢) a troska sa zbaviť toho tukového vankusila v podpazi (aj keď to mám odkedy som skončila kojenie tak neviem ci to je tuk alebo žľaza co ostáva po kojenie takto). Pripadne podľa čoho cvičíte a je to overené? Ideálne bezplatné. Ďakujem

Strana
z3
biba_18
Včera o 22:45

keďže si hypermobilná, pre teba sú činky esenciálne - pilates je fajn, ale pre hypermobilných sú lepšie činky, nie s brutálnymi váhami, tie sú naopak nevhodné, to zistíš aj sama… čim pevnejšie budú svaly, tým lepšie pre klby - svaly ich budú držať pri maximálnych rozsahoch…

anonym_f9a742
Včera o 23:01

Dvihat cinky mozes a nemusis. Da sa cvicit aj s vlastnou vahou. S cinkami sa da cielenejsie precvicit konkretne svaly. Svaly drzia kostny aparat a klby pokope. Malo svalov = vetchy vyzor, zla kondicka, casto nadvaha, zle drzanie tela, nebezpecie castejsich urazov (sportovec predsa len lepsie ovlada telo),...

anonym_177edb
Včera o 23:33

@anonym_autor kde žiješ? Samozrejme, že treba silový tréning. Podľa opisu sa stavím, že máš ten nežensky typ postavy. To už by som dupľom so sebou niečo robila

anonym_eba86f
Včera o 23:46
@anonym_177edb

@anonym_autor kde žiješ? Samozrejme, že treba silový tréning. Podľa opisu sa stavím, že máš ten nežensky typ postavy. To už by som dupľom so sebou niečo robila

@anonym_177edb Aky je to nezensky typ postavy.

anonym_177edb
Včera o 23:50
@anonym_eba86f

@anonym_177edb Aky je to nezensky typ postavy.

@anonym_eba86f typ postavy jablko- široký chrbát, žiadny pas, žiadne boky, malý neforemny zadok

anonym_571927
Dnes o 06:21

Či dôležité nebudem hodnotiť, ale určite je to dobrý nápad.

lindusss2016
Dnes o 06:24

Pri hypermobilite je posilovanie veľmi potrebné. Buď ľahké váhy, alebo len vlastnou váhou, ženy naozaj nepotrebujú zdvíhať činky (ani muži, posilovanie vlastnou váhou je omnoho efektívnejšie a aj telo vyzerá krajšie, zdravšie). Joga a pilates je pre teba tiež ok, ale nechoď do extrémov. Ako lektorka jogy ti môžem povedať, že joga sa dá robiť na tisíc spôsobov. Od takej, kde sa ledva pohnes, cez brutálny strečing až po silovú. Pre teba je vhodná silová a strečovať veľmi opatrne (pod dohľadom).

a0
Dnes o 06:25

@anonym_autor je to dôležité, nie dnes, keď máš svalov dosť ale je dôležité si našetriť čo najviac svalov na starobu, kedy svalstvo prirodzene ubúda (dačo ako teraz, keď ti odchádzajú peniaze na dôchodok, len svaly ti nik neukradne 🤣). A čo sa týka zadku, to že budeš dvíhať činky a váhy ti brazil butt neurobí, na to musíš mať aj typ postavy aj dostatok tuku v danej partii alebo plastickú operáciu.

simsalabim
Dnes o 07:45

Silovy trening urcite ano, lebo svaly ti drzia tie klby, ale iba jemnejsi, urcite nie s tazkymi vahami, skor posilovanie vahou vlastneho tela a male lahke cinky, pripadne expandery. mam tiez hypermobilitu a k tomu artrozu a toto mi odporucali. Ale k silovemu treningu je dobre pridat aj nejake kardio, ja preferujem plavanie a rychlu chodzu (v zmysle, ze sa vratim domov po 40minutach spotena) a robim k tomu aj tu jogu.

jogy1984
Dnes o 08:09

Ono nie vždy platí že ak niekto schudne bude zdravší a vyzerať lepšie. Peknú postavu a vitalitu často robí to cvičenie . Silový tréning je pre ženu určitom veku dôležitejšie ako pre muža . Ženy nemajú takú hormonálnu výbavu aby si udržali svaly na rozdiel od mužov ktorý svaly strácajú pomalšie . A celkovo. Rozdiel medzi športujúcim a nesportujucim dieťaťom nemusí byť viditeľný rozdiel ale čím je človek starší tak ten rozdiel medzi športujúcim a pasívnymi ľuďmi bude čoraz viditeľnejší

sense
Dnes o 08:19

Cvičiť áno , kvôli zdraviu a nie nemusia to byť činky a už vôbec nie ťažké váhy. A neboj také "ritisko" ake tu spomínaš len tak ľahko mať nebudes, dokonca ani pri veľkých vahach, ako prezentujú influ na sociálnych sieťach, na to treba omnoho omnoho viac ako len veľké vahy

anonym_35381d
Dnes o 08:33

@anonym_autor vieš že keď chceš schudnúť nestačí ti cvičiť? A nechudne sa z partii ale celkovo.

majlo1234
Dnes o 08:52

Kardio-pre tvoje kardiovaskularne zdravie, silove cvicenia aby si vladala, mala dobry mezabolizmus a nakoniec, vraj pozitivne ovplyvnuju kognitivne funkie

bludna
Dnes o 09:56

Ja sa cudujem, ze vobec su ludia, ktori po 30tke necvicia. Povazujem ich sa nezodpovednych, lahostajnych a neprebudenych.

anonym_476fa0
Dnes o 09:56
autor
Dnes o 10:04
@anonym_177edb

@anonym_177edb mám 50kg a vyzerám úplne normálne žensky 🤦‍♀️ z čoho si usúdila ze nie? Som ten elegantný typ ženy čo má úzky pás a oblečením vie urobiť s postavou divy 🤦‍♀️ keď myslíš ze svalnaté tela vyzerajú ženskejsie budiz

autor
Dnes o 10:07
@majlo1234

Kardio-pre tvoje kardiovaskularne zdravie, silove cvicenia aby si vladala, mala dobry mezabolizmus a nakoniec, vraj pozitivne ovplyvnuju kognitivne funkie

@majlo1234 keď z kardia odpadávam 🙈 mdloby točí sa mi hlava sem tam zvraciam. Mam to neurologicke 😔 včera som trocha behala a nachvilu som "oslepla" nie som úplne zdravotne fit a zatiaľ sa nevie co mi je

autor
Dnes o 10:09
@bludna

Ja sa cudujem, ze vobec su ludia, ktori po 30tke necvicia. Povazujem ich sa nezodpovednych, lahostajnych a neprebudenych.

@bludna alebo len nemajú čas či zdravie? Nie som vôbec nezodpovedá napr v stravovani. Som sama na 2 deti už 8 rokov chodím do práce plus nejak mam teraz zdravotne problémy, nie som ani ľahostajná ani neprebudena len nie som športovy typ a nikdy ma k tomu nikto neviedol. Neviem to nejde mi to a nerozumiem tomu co je čo co sa ako robí ako dýchať atď. Ale som šikovná v iných veciach no 🤷‍♀️ nie ze sa nehýbem vôbec ale nie som športovo založená ty pani zodpovedná

anonym_74eadf
Dnes o 10:15
@anonym_autor

@majlo1234 keď z kardia odpadávam 🙈 mdloby točí sa mi hlava sem tam zvraciam. Mam to neurologicke 😔 včera som trocha behala a nachvilu som "oslepla" nie som úplne zdravotne fit a zatiaľ sa nevie co mi je

@anonym_autor ja tiez nemozem behat kvoli endo, strasne ma z toho nafukuje a mam po behu bolesti. Namiesto behania bicyklujem, odporucam. Staci pol hodina, na rovinke a do mierneho kopca a sa dobre zapotim a zadycham. Ja tiez nie som od malicka sportovy typ ale uz par rokov sa snazim pravidelne sportovat, ci uz joga, pilates, cinky alebo ten bicykel. Staci mi pozriet sa na moju 70rocnu mamu a viem, ze v starobe budem potrebovat svaly, ona sa velmi scvrkla a oslabla. To iste aj moj otec. Inak nikdy nie je neskoro a ja ich povzdbudzujem, nech zacnu s lahsimi cinkami, aj pred telkou to ide.

annel19
Dnes o 10:18
@bludna

@bludna ja napríklad necvicim. Výška 170, váha 55. Ploché brucho aj po 2 deťoch.. Ale musím veru znova začať,lebo mlandraviem. Mám 43, ešte pred 4. Rokmi som urobila šnúru, mostík zo stoja. No chrbtica už akosi nezvláda.....

avicii18
Dnes o 10:19

Zbavte sa auta a nepotrebujete riešiť fitko. Budete nútené sa naučiť bicyklovať. ale bike je po lezení po stromoch asi najlepší tréningový nástroj.

anonym_ccb9e0
Dnes o 10:20
@anonym_autor

@bludna alebo len nemajú čas či zdravie? Nie som vôbec nezodpovedá napr v stravovani. Som sama na 2 deti už 8 rokov chodím do práce plus nejak mam teraz zdravotne problémy, nie som ani ľahostajná ani neprebudena len nie som športovy typ a nikdy ma k tomu nikto neviedol. Neviem to nejde mi to a nerozumiem tomu co je čo co sa ako robí ako dýchať atď. Ale som šikovná v iných veciach no 🤷‍♀️ nie ze sa nehýbem vôbec ale nie som športovo založená ty pani zodpovedná

@anonym_autor tiež nemám rada kardio, ale spotiť sa dá aj pri cvičení vlastnou váhou, ale pre mňa to bolo už neefektívne a musela som pridať činky, s tými mám odcvičené za 20 min 3 série po 20 opakovaní(doma)
Cvičím každý deň, striedam vrch tela, spodok, celé telo+brucho.
Robím cviky čo ma bavia, rada pri cvičení ležím😁
Na youtobe je toho veľa, cvičím čo vyhovuje mne, nie čo musím, mala by som..
Moja kamarátka necvičila nikdy a má fakt ovisnuté ruky, zadok..na mne nie je vidno že cvičím ale krk, ruky, brucho, zadok mi nevysí🙏🏼

anonym_ccb9e0
Dnes o 10:26

*nevisí😆

anonym_476fa0
Dnes o 10:29
@anonym_ccb9e0

@anonym_autor tiež nemám rada kardio, ale spotiť sa dá aj pri cvičení vlastnou váhou, ale pre mňa to bolo už neefektívne a musela som pridať činky, s tými mám odcvičené za 20 min 3 série po 20 opakovaní(doma)
Cvičím každý deň, striedam vrch tela, spodok, celé telo+brucho.
Robím cviky čo ma bavia, rada pri cvičení ležím😁
Na youtobe je toho veľa, cvičím čo vyhovuje mne, nie čo musím, mala by som..
Moja kamarátka necvičila nikdy a má fakt ovisnuté ruky, zadok..na mne nie je vidno že cvičím ale krk, ruky, brucho, zadok mi nevysí🙏🏼

@anonym_ccb9e0 kolko cca druhov cvikov vies odcvicit doma?

anonym_ccb9e0
Dnes o 10:37
@anonym_476fa0

@anonym_ccb9e0 kolko cca druhov cvikov vies odcvicit doma?

@anonym_476fa0 veľa, aj všetky, sú videá kde na každý cvik na stroji v posilke ti ukážu verziu na doma..

anonym_476fa0
Dnes o 10:39
@anonym_ccb9e0

@anonym_476fa0 veľa, aj všetky, sú videá kde na každý cvik na stroji v posilke ti ukážu verziu na doma..

@anonym_ccb9e0 neposles mi pls video?

bludna
Dnes o 10:42
@anonym_autor

@anonym_autor Prepac ale si dospely clovek, zodpovedny sam za seba, preto vyhovorka "nikto ma k tomu neviedol" je prinajmensom usmevna. Cim skor zacnes, tym lepsie pre teba. Do your research a zacni. Telo sa ti casom podakuje.

beronsche
Dnes o 10:44
@anonym_autor

@anonym_autor čas je často len výhovorka, sama to poznám..
Ľudia veľmi často podceňujú potrebu fyzickej aktivity a cvičenia.

anonym_ccb9e0
Dnes o 10:46
@anonym_476fa0

@anonym_ccb9e0 neposles mi pls video?

@anonym_476fa0 je toho veľa, daj si do filtru
https://m.youtube.com/shorts/wQdyKJ9t8lc

anonym_9a9244
Dnes o 10:47

@anonym_autor samozrejme, ak nechces byt v 60ke invalid, ze bez pomoci ani na wc nezajdes

Strana
z3