Kedy sa má užívať proteín?
Užívat proteín len po cvičení alebo aj len po kardiu?
@anonym_autor proteín = bielkoviny, v každom jedle. Práškový protein nepotrebuješ vôbec, pokiaľ máš dostatok z potravín
@anonym_autor proteín = bielkoviny, v každom jedle. Práškový protein nepotrebuješ vôbec, pokiaľ máš dostatok z potravín
@anonym_87ba12 ano, ale pokial nejes denne kus masa, 2 tvarohy, cottage, skyr a neviem kolko toho mliecneho, strukovin, tak priemerny clovek ma bielkovin malo.
@anonym_87ba12 zo stravy veľmi ťažko dostaneš toľko koľko by si mal. Možno ak je naozaj nejaký vrcholový športovec ten už vie čo a ako ale ako bežný občan veľmi ťažko.
@anonym_autor Ja osobne si dávam proteín na ráno, a samozrejme stravu tomu prispôsobujem maximálne ako sa len dá aj cez deň.
Niekto si dáva po cvičení je jedno akom.
ono tie proteiny sa dajú aj zo stravy, problém je ale potom v tom že človek prešvihne tuky ...
ak nie si profi športovec alebo amatér venujúci sa športu kde chceš vidieť možno až súťažné progresy - ale len chceš navýšiť príjem bielkovín - tak je fakt jedno kedy to prijmeš, ráno, večer, pred tréninom, večer ...
@anonym_87ba12 zo stravy veľmi ťažko dostaneš toľko koľko by si mal. Možno ak je naozaj nejaký vrcholový športovec ten už vie čo a ako ale ako bežný občan veľmi ťažko.
@anonym_autor Ja osobne si dávam proteín na ráno, a samozrejme stravu tomu prispôsobujem maximálne ako sa len dá aj cez deň.
Niekto si dáva po cvičení je jedno akom.
@anonym_d55e1b bez problémov denne prijmem 140g bielkovín bez proteínovej prášku. A to niesom vrcholový športovec, len sa zaujímam o to čo jem a chodievam cvičiť.
@anonym_87ba12 a mohla by si s nami prezdieľať také denné menu na 2 dni napr?
@anonym_d55e1b bez problémov denne prijmem 140g bielkovín bez proteínovej prášku. A to niesom vrcholový športovec, len sa zaujímam o to čo jem a chodievam cvičiť.
@anonym_87ba12 no napis co jes
nahodila som si 1. deň - a keď som si to zmodifikovala na svoj príjem - tak som mala buď veľa sacharidov alebo veľa tuku alebo som prešvihla príjem 😒
takže u mňa to bez problémov až tak nejde ...
ale pekne ž esi sa podelila 🙂
a ešte k tomu že nepoužívaš práškový protein 🙂 ale vieš ako sa vyrába napr. high protein cottage, že? 😉 všeobecne tie high protein výrobky?
no presne tak, umelo sa zvyšujú vo výrobkoch presne tie proteiny, čo si niekto iný dá formou prášku 🙂 buď technológiou spracovania, alebo sa tam pridá mliečna bielkovina...
to len tak na okraj, aby sa niekto necítil zle že si dá porciu práškového proteinu namiesto high proteinového pudungu 😉
nahodila som si 1. deň - a keď som si to zmodifikovala na svoj príjem - tak som mala buď veľa sacharidov alebo veľa tuku alebo som prešvihla príjem 😒
takže u mňa to bez problémov až tak nejde ...
ale pekne ž esi sa podelila 🙂
@biba_18 ja ale nemám 50 kg ( napr. ) mám 70 a 174 cm, z toho xy svalovej hmoty, ktorá potebuje dostatok bielkovín. Ano viem z čoho sú high protein veci. No toto sú len 2 dni z 365. Základom u mňa je mäso, ryby, vajíčka, syry a aj normálny cottage, ten proteinovy kupujem len keď je v zľave, inak beriem obyč
@anonym_87ba12 ale proste tiež ješ výrobky čo sú dotované 😉 ako ja vločky s vlákninou napr ... veď o to ide ... bez dotácie je stále niečoho buď veľa alebo málo ...
@anonym_87ba12 ale proste tiež ješ výrobky čo sú dotované 😉 ako ja vločky s vlákninou napr ... veď o to ide ... bez dotácie je stále niečoho buď veľa alebo málo ...
Je jedno, kedy si das protein, daj si, ied ti chuti

si vrcholový športovec?