icon

Naučiť sa plávať po tridsiatke. Je to možné?

Včera o 07:42

Ahojte,

hanbím sa za to, ale mám viac ako 30 rokov a stále neviem plávať. Vždy som sa tomu nejako vyhla a teraz mi je trápne prihlásiť sa na kurz medzi deti.

Naučil sa niekto plávať až v dospelosti?

anonym_244112
Včera o 07:46

Tak sa prihlás na individuálny kurz, ja som chodila tiež ako dospelá, lebo som mala komickú techniku

biba_18
Včera o 07:52

naučiť sa plávať je super. určite do toho choď!

sissy27
Včera o 07:54

@anonym_autor určite áno, ja plávam a mávame tam aj dospelákov neplavcov, ktorí sa učia plávať. Nie sú v skupine s deťmi, ale s ďalšími dospelákmi. A nie, nikto sa im neposmieva, neboj.

katkaseiner
Včera o 07:59

muza som ucila plavat ja. Nie som ziadna mega plavkyna. Muz ale plavat nevedel vobec. Ked mal 2 roky tak jeho brata zabila elektrika, cize mama ich nikam nepustala lebo vo vsetkom videla riziko. Cize ani plavat sa nenaucil.

aperolcek
Včera o 08:07

@anonym_autor určite sa to dá, môj otec sa naučil plávať ako 40 ročný (začínal s kačicovým plávacím kolesom🙊 čiže zopár úsmevov vyvolal), kamarátka sa teraz učí plávať ako 30 ročná, zaplatila si individuálne hodiny a ide jej to. Nikdy nie je neskoro a nikdy to nie je trápne. ❤️

anonym_564e91
Včera o 08:17

Ja mam skoro 40 a neplavem😃 a nepotrebujem
Takže ked tebe sa to hodí vedieť, skús jasné 🙂

krasneleto
Včera o 08:48

@anonym_autor preco by si sa mala hlasit na kurz s detmi? ved existuju kurzy plavania pre dospelych.. moj exmanzel sa naucit po 35 a je tu... nie je na tom nic trapne ani odveci... chod do toho

anonym_b1079d
Včera o 08:58

@anonym_autor moj manzel, na svadobnej ceste pri mori

anonym_c4171c
Včera o 09:50

Su kurzy pre dospelych neplavcov alebo individualne hodiny s trenermi plavania.
Ja sama som slaby plavec, mam panicky strach z hlbokej vody, ako dieta som sa topila na plaveckom vycviku a modru ma tahali z bazena. Lebo im prislo velmi smiesne, ze neviem plavat, kedze som bola chora a na plavecky som povinna prisla az v posledny den, ked vsetci uz plavat vedeli. Dnes by taki instruktori sedeli v base, za komunistov to bolo normalne.

hiro
Včera o 09:54

Choď. Nikdy nevieš kedy sa ti to zíde. A aj samoukovia by mali ísť, čo človek vidí je tragédia, myslia si že vedia a 10m od brehu sa potom utopia.

orisker
Včera o 10:01

Áno, je to možné.
Dokonca ako dospelá môžeš mať teraz určitý pozitívny handicap v porovnaní s deťmi: nejaký pocit diskomfortu vo vode dokážeš prekonať obyčajným vôľovým vypätím.
Deti to musia prekonávať nenásilne a hravou formou, čo potrebuje nejaký čas.
Dospelý človek ľahšie prekonáva tento pocit; vie ovládať svoje vedomie a rozkázať si.

kalifka
Včera o 10:26

@anonym_autor jasné, že dá. Ja chodím plávať v nedeľu a na plavárni tréner pre dospelých a sú tam ženy, muži vekovo 40-50 a naučili sa.

alex_v
Včera o 10:30

Ja som bola ako 30r na kurze plávania pre dospelých, bola tam aj skupina pre neplavcov, bolo nás niekoľko, väčšina sa naučila plávať. Zopár ich to vzdalo a prestali chodiť.

erina102
Včera o 13:32

Ahojte.Neviete či je aj taký kurz plávania pre dospelých v Žiline alebo Považskej Bystrici?

alessia443
Včera o 20:21

Áno, ja som bola úplný neplavec, ako 30rocna som sa prihlásila do kurzu dospelých, bolo nás asi 5, v kurze bola aj asi 65rocna pani... Naučila som sa plávať a je to super. Veľmi ta posmelujem, aby si išla do toho.

anonym_e25513
Dnes o 12:19

Ja by som do toho šla 😅 nasrať čo si myslia ostatní.... Ja viem plávať len ako pes ale do vody chodím rada, podľa mňa to nie je na škodu vedieť plávať 😅

liusa82
Dnes o 13:21

ja tiež neviem plávať a tu som.. a to máme doma bazén ale tak aby som aj ja dočiahla na dno 😁 aj normálne chodím pri more ale jasné že je tam obmedzenie pokial zase dočiahnem.Mne ale nerobí problém len tak sa čvachtať aj na kraji alebo keď ma len more obmýva.Tiež som uvažovala že sa naučím ale nemám na to trpezlivosť.Takže asi takto ostanem do konca života😕😬 ale že by mi to robilo nejaké trable to nie.A aj keby plávať viem,bála by som sa ísť do hlbokej vody už len kvôli tomu, čo sa tam všeličo môže ukrývať,stiahne ma to dole no neviem v tomto som strachopud