Skúsenosti bežcov s neželanými stretnutiami
Od januára som začala behať. Žijem na dedine, máme kopu bočných uličiek, kde sa dobre behá. Mám dobre viditeľné reflexné prvky. Nebehám po chodníkoch, ale po ceste a v ľavo. Niekoľkokrát sa mi stalo, že už keď auto vidím v diaľke, idem na chodník a vodič na mňa zapol diaľkové. Bolo to dosť nepríjemné, nakoľko som bola dobre viditeľná a navyše na chodníku. Potom ľudia. Jedna pani asi s manželom išli oproti mne, ale na opačnej strane cesty a ako som bežala zrazu išla predo mňa, chcela ma zastaviť a vidieť, kto som. Vôbec ju nepoznám, bolo to čudné. O niekoľko minút neskôr som ich stretla zase v inej uličke a už som počula ako mu hovorí, aby ma zastavil, čo našťastie neurobil. No a psíčkari. Nič proti, ale exkrementy sú po nich všade. Teraz idem po nútenej pauze zase behať, ale až mám nechuť. Neviem či ja mám také "šťastie" na týchto ľudí, alebo aj vy máte rôzne zážitky.
@anonym_autor dialkove su síce zakázané v obci, ale keď sa šoférovi niečo miha tak si zasvieti ,hovienka ,zober sacky do vrecka a zbieraj a teda ,že sa postavila teta teba,vsak ju treba obist
No a preto ja sa snazim behat tam, kde je minimum ludi.. lebo vela nezabehnem este a neda sa vypnut hlavu, ked stale nejaka prekazka je.. takze radsej kratsia trasa a dam ju viackrat, ako takto kluckovat..
A ze ta chce zastavit cudzy clovek, to je riadne divne..
@anonym_autor dialkove su síce zakázané v obci, ale keď sa šoférovi niečo miha tak si zasvieti ,hovienka ,zober sacky do vrecka a zbieraj a teda ,že sa postavila teta teba,vsak ju treba obist
@minenkaa ona má zbierať hovienka? to by si robila? U nás nájdeš aj od końa - to by si potrebovala vrece. 🙄
@anonym_autor presne pre toto som rada, že som prišla byvat do mesta. Behať na dedine, to je ako byt mimozemšťanom… moja mama so susedkou také nezmysly vedia natrepať, ale keď som si predstavila, že mňa takto ľudia riešia len preto, že si idem zabehať, aj ma chuť prešla.
@minenkaa diaľkové svetlá niesú žiadnym zákonom zakázané používať v obci. V klude ich na dobre neosvetlenej ceste môžeš používať
@anonym_741127 pardon v obci s verejným osvetlením ,čo myslím,že je väčšina
Ale ano ,zle som sa vyjadrila
@minenkaa môžu byť uličky kde svetlo nieje alebo nieje dostatočné. Ako u nás. 🙂
Mnohí ľudia sa mi už x krát snažili prekaziť radosť z mojich vonkajších aktivít. Nadnesene povedané 😁 Ale skrátka, hej, svet vonku, resp. ľudia vedia riadne znechutiť deň aj celé aktivity 😒 Ale som si povedala, že tak to teda nie! 😁 A užívam si tie aktivity bez ohľadu na správanie ostatných. Je to o nastavení hlavy 🙂
Mnohí ľudia sa mi už x krát snažili prekaziť radosť z mojich vonkajších aktivít. Nadnesene povedané 😁 Ale skrátka, hej, svet vonku, resp. ľudia vedia riadne znechutiť deň aj celé aktivity 😒 Ale som si povedala, že tak to teda nie! 😁 A užívam si tie aktivity bez ohľadu na správanie ostatných. Je to o nastavení hlavy 🙂
@wolf_ Vieš, že dnes som si to povedala aj ja? Nakoniec to bolo fajn
@minenkaa ty budeš asi tiež ten prípad psíčkara, ktorému nevadí, keď mu pes naserie na vankúš. Alebo choď vonku a začni to všetko zbierať, buď nám príkladom 💪🏼
@minenkaa to ako myslíš vážne s tými psími💩💩🤮? No tak to potom by som chcela vidieť teba ako chodíš po dedine a zbieraš to.
@anonym_autor presne pre toto som rada, že som prišla byvat do mesta. Behať na dedine, to je ako byt mimozemšťanom… moja mama so susedkou také nezmysly vedia natrepať, ale keď som si predstavila, že mňa takto ľudia riešia len preto, že si idem zabehať, aj ma chuť prešla.
@anonym_5ed768 ake?
@anonym_5ed768 ake?
@anonym_95f611 také klasiky, či nemá ta žena doma dosť roboty, že sa potrebuje pretŕčat, že keby radšej v záhrade si zašportovala, a ako len pre chlapov, aby ju videli to robí.., ako oni nemali na také čas, ak je to nejaká žena, ktorú nepoznajú, že sa len prisťahovala, tak hneď že to bude nejaká radodajka, keď sa v cudzej dedine hneď takto predvádza… no grc! Ale inak du obe pobozne bohabojne ženy. Zaujímavé že keď ide chlap behať, to im nevadí…
@anonym_autor ja zbieram,takže môžeš zacat
@minenkaa a tam u vás v Rakúsku či kde to bývaš máte takých neuvedomelých psíčkarov? Nezbierajú hovná? No to som teda pohoršená.
@anonym_95f611 také klasiky, či nemá ta žena doma dosť roboty, že sa potrebuje pretŕčat, že keby radšej v záhrade si zašportovala, a ako len pre chlapov, aby ju videli to robí.., ako oni nemali na také čas, ak je to nejaká žena, ktorú nepoznajú, že sa len prisťahovala, tak hneď že to bude nejaká radodajka, keď sa v cudzej dedine hneď takto predvádza… no grc! Ale inak du obe pobozne bohabojne ženy. Zaujímavé že keď ide chlap behať, to im nevadí…
@anonym_autor ja zas chodím pešo, psíčkarov znášam dobre, ale mňa zas iritujú cyklisti. Chodievam pešo po chodníku, kadiaľ chodí veľmi veľa cyklistov. Jeden má na helme také silné svetlo, že sa nemôžem pozerať jeho smerom, lebo som totálne oslepená.
Chcem tým napísať, že každý máme tie svoje iritujúce hranice a treba si ísť svoje
a nastaviť hlavu po svojom.
Ale inak to poznám ako píše @anonym_5ed768 - pre tetky je cvičenie a behanie márnosť, zbytočnosť a treba ísť makať do záhrady a nie robiť športové "trapošiny", to som aj ja počula, keď som išla cvičiť a zvedavá tetka sa ma spýtala, kam idem.
O exkrementoch...?niesom bežec ale mama
a dieťa by malo byt na obojku aby nevybehlo do trávy kde je kopec...a nezabudnúť chodiť dieťa venčiť len do oploteneho ihriska,kde je ako tak čisto 😅
A keď si niekto myslí, že by to malo byt opačne...no to je nova doba😃😃😅
No, dedina 😀.....zas toľko ľudí nebeha po dedine, tak si taká mini rarita. Keby si behala niekde na športovom ihrisku, nikomu to nepríde divné. Ked po dedine, vyzeras, ze sa potrebuješ asi predstŕčať a byt zaujímavá. Ber s rezervou a rob, co ta baví 😉

Preco ta chcela zastavit. Mala si rychlost vyssiu ako priemernu rychlost chodca asi.