icon

Ako často zvyšovať váhy pri drepoch?

rutyruth
13. nov 2025

Dievčatá čo cvičievate drepy, ako často zvyšujete váhy? Ja cvičím pol roka 2x do týždňa, drepujem so 45 kg a zdá sa mi to málo 😄. Síce ma trocha limituje bedrový kĺb ale aj tak. A ešte ma zaujíma koľko ste trénovali a dosiahli svoj prvý zhyb. Ďakujem

klara351
13. nov 2025

@rutyruth Cvičím 3 série tak, aby som spravila najmenej 8 opakovaní. Akonáhle dám 12 opakovaní trikrát za sebou, dviham váhu.

biba_18
13. nov 2025

ja cvičím v posilke 25 rokov. drepujem iba s tyčou - viem aj 40 aj viac, ale nedáva mi to dobrý pocit. nohy aj zadok viem cvičiť aj inak..
zhyby nerobím vôbec, tréner mi vraví že nech ani neskúšam, že načo 🤷‍♀️

anonym_d36a3c
13. nov 2025

@rutyruth ja zatial len bez zavaze

anonym_67e62f
13. nov 2025

@rutyruth treba používať “progressive overload” - nájdeš to vysvetlené všade po internet. A zhyby začať najskôr len vysieť, potom pomoc s gumami najskôr na obe nohy, potom na jednu a tak ďalej. Ja drepujem 120 ale venujem sa fitness už dlhšie

anonym_67e62f
13. nov 2025
@anonym_67e62f

@rutyruth treba používať “progressive overload” - nájdeš to vysvetlené všade po internet. A zhyby začať najskôr len vysieť, potom pomoc s gumami najskôr na obe nohy, potom na jednu a tak ďalej. Ja drepujem 120 ale venujem sa fitness už dlhšie

@anonym_67e62f *visieť, pane boze takáto základná chyba na večer 🙄 ozaj som už prepracovaná

rutyruth
autor
13. nov 2025
@anonym_67e62f

@anonym_67e62f uff. Tak to si neviem predstaviť 120 🙈

rutyruth
autor
13. nov 2025
@klara351

@rutyruth Cvičím 3 série tak, aby som spravila najmenej 8 opakovaní. Akonáhle dám 12 opakovaní trikrát za sebou, dviham váhu.

@klara351 aha, supeer 👍

rutyruth
autor
13. nov 2025
@biba_18

ja cvičím v posilke 25 rokov. drepujem iba s tyčou - viem aj 40 aj viac, ale nedáva mi to dobrý pocit. nohy aj zadok viem cvičiť aj inak..
zhyby nerobím vôbec, tréner mi vraví že nech ani neskúšam, že načo 🤷‍♀️

@biba_18 no ja som tiez uvažovala len nad strojmi kvôli kĺbu ale kedze drep je komplexný cvik tak tazko sa mi ho vzdáva. Aj ked to neznášam 😆

anonym_67e62f
13. nov 2025
@rutyruth

@anonym_67e62f uff. Tak to si neviem predstaviť 120 🙈

@rutyruth musíš byť hlavne konzistentná, a všetko pôjde. Držím palce

rutyruth
autor
14. nov 2025
@anonym_67e62f

@rutyruth musíš byť hlavne konzistentná, a všetko pôjde. Držím palce

@anonym_67e62f tak ja cvicievam uz viac ako 15 rokov. Akurát to boli viac kardio cvičenia. Až teraz pol roka dozadu som začala so silovym...

blanblan
14. nov 2025

Zhyb mi trval asi 7 rokov😂😂😂Kto dá viac? K drepom sa neviem vyjadriť, nedrepujem, nemám to rada.

rutyruth
autor
18. nov 2025
@blanblan

Zhyb mi trval asi 7 rokov😂😂😂Kto dá viac? K drepom sa neviem vyjadriť, nedrepujem, nemám to rada.

@blanblan ale dala si to 💪😉