icon

Aké dlhé lyže na výšku postavy 105 cm?

zienkajaninka
8. dec 2013

Dakujem za odpovede.

nony_
8. dec 2013

ak este nevie dietatko lyzovat,tak 80cm a ak uz vie, tak kludne aj 90cm 🙂

helulik
8. dec 2013

je to individualne... 🙂 v pripade, ze uz niekedy stal na lyziach tak sa spravidla odpocitavalo 10 cm z vysky dietata... 🙂 alebo mozu byt aj rovnako dlhe ako je dieta...zalezi uz od toho na aky styl jazdy to chce...ale v pripade, ze este nestal na lyziach, tak by som volila kratsie lyze, aby sa ich naucil ovladat... 🙂

jankatrnka1
9. dec 2013

odporuca sa kupovat lyze po bradu, ak je zaciatocnik urcite nie vyssie lebo jednoduchsie to bude mat na kratsich, ak to chces aby malo na dve zimy skus sa pozriet po vacsich sportovych obchodoch maju celkom dobre akcie pri vymene lyzi, ja s tym pracujem ale nebudem zverejnovat nejaku reklamu 😉

sono2
9. dec 2013

Áno tých 80,90 cm . Zobrala by som 90 až nejaký ten rok vydržia.

tilly
9. dec 2013

75-80 max.
90 urcite nie, to je moc dlhe... max. po prsia by to malo mat dieta carvingove lyze urcite NIE po bradu a uz vobec nie pre zaciatocnika!
a uz vobec nie, ze vydrzia nejaky ten rok... v 90tkach sa ti nenauci lyzovat... bude sa s tym len jedovat a nepojdu mu pekne obluciky...

moj ma tiez cca. 106 cm a ma 80tky a zdaju sa mi dlhe, mame este 75tky, asi by mu boli este tuto zimu lepsie...
minuly rok jazdil na tych 75tkach a v pohode, teraz (vcera) sme mu dali 80tky (a to narastol tych 6cm za rok), ale tie 75 by boli asi lepsie...

starsi ma 136cm a ma 100lyze a ide ako drak, uz mame kupene 110, ale zdaju sa mi este moc dlhe... asi ho este rok pockaju...

lyzujeme viackrat za rok, na tento rok mame zatial naplanovane 4 lyzovacky, ale urcite este nejake jednodnovky dame, cize na lyziach a vybave si davame zalezat (samozrejme v ramci financnych moznosti)...

kupujeme lyze vzdy tak max. na dva roky a po 10cm zvysujeme... napr. v interporte mas teraz akciu, ze ked kupis lyze, tak do dvoch rokov ich mozes vymenit za vyssie a priplatis 20€... to sa mi zda celkom rozumne....

@jankatrnka1 to bolo, teraz carvingove lyze maju byt kratsie a pre deti max. po prsia, nie po bradu... to sme si my kedysi tak vyberali lyze...