icon

Aké klávesy máme kúpiť pre dcéru na vyučovanie?

zontik
18. aug 2020

Ahojte baby.
Je tu prosím niekto, kto sa vyzná, aké klávesy kúpiť pre dcéru na vyučovanie? Odporučili mi Yamaha psr E463, ale mne prídu, že to sú tak zas na rok, a ked už bude čo to vedieť, bude treba iné. a značka Casio nieje dobrá? Alebo prečo sa najviac odporúča Yamaha? Dakujem 🙂

emmi101
18. aug 2020

Tak všeobecne je asi dobré sa riadiť radou od učiteľa, on vie aké budú stačiť a možno len nechce aby ste do toho museli vrážať moc peňazí ak bude len začínať a neviete vlastne ako dlho pri tom vydrží

zontik
autor
18. aug 2020

no však to..práve preto, že nechcem do toho investovať veľa, tak preto sa pýtam, lebo tieto mi prídu, že ak ju to začne baviť, tak ich za rok bude treba za lepšie vymeniť..ona už hodila rok na príprvu, takže nieje celkom začiatočník, a odporučil nám teda klavír, ale do toho nechcem ísť, pretože vidím, že nieje presvedčená o tom, že chce hrávať.

hettinka
18. aug 2020

@zontik my dme šli do Muziker a poradili sa tam.
Mame elektrické piano Roland FP - 30
Fajn je, že má 88 kláves a dynamické klávesy, aj pedále, ako normálny klavir. Dá sa nahrávať, dokupili sme slúchadla, takze keď cvici, nemusíme počúvať cely čas 😂. Malo to rovno stojan.
Bolo drahšie, ale syna to chytilo, skoro denne hra, nielen to, čo mu dávajú v ZUS.

A nezabudni aj na kvalitnú stoličku.

hettinka
18. aug 2020

@zontik ten link, čo si dala, je keyboard.
Chces keyboard, alebo klavir? Lebo to je rozdiel.

beronsche
18. aug 2020

@zontik ak chodi na klavir, nekupovala by som keyboard.. Skor by som kupila elektricke piano, ako aj @hettinka pise..

jumama
18. aug 2020

Aj nam ucitelka povedala tak, ze pokial chodi na klavir, mala by mat klavesy s kladivkovym stiskom - je to tak ako na klavíri. A min 84 klaves. Chodi na klavir? Pokukaj kategoriu digitalne piana, nie keyboardy. Pokial chodi na keyboard - tak tam sa ucia zase trosku inak, skor tu kompoziciu podmaz, co si pustia a to co hraju... a tiez by som si nechala poradit asi radsej ucitelom, ake kupit.

zontik
autor
18. aug 2020

ona sa učila na klávesy, ale učiteľovi sa zdá, že je šikovná, a škoda ju nechať na klávesoch..lenže ona už viac nechcela chodiť, ale ešte sme ju spoločne ukecali, že aspoň nejaké základy nech sa naučí. radím sa aj s ním, ale ja som z toho úplne debil, a je mi už trapné sa na všetko pýtať 😎

hettinka
18. aug 2020

@zontik ak chodiť už teraz nechce, nemá zmysel kupovať nástroj. Skús z 2. ruky, veľa deti to prestane baviť a ľudia predávajú.
Ale je zo vždy lotéria, deti mávajú krízu, keď ich to prechodne nebaví a často zasa začne. Alebo skúste iný hudobný nástroj.

zontik
autor
18. aug 2020

ved tiež to tak vidím, tlačiť nasilu ju do toho rozhodne nechcem. Ked aj z druhej ruky je za ten klavír viac než 500€, a má na to sadať prach, tak to rozhodne viem aj lepšie peniaze minúť🙂 ale dakujem za názor

zontik
autor
18. aug 2020

a dakujem všetkým, ktoré ste sa zapojili 🙂

hettinka
18. aug 2020

@zontik nas stal 600 nový a tiež som chcela do 300, ale...