icon

Ako naučiť dieťa plávať bez kurzu?

15. jún 2025

Ahojte. Učili ste niekto plávať dieťa doma? Máme menší bazén ale chcela by som skúsiť ju naučiť.
Najdôležitejšie je asi naučiť sa dýchať pod vodou ?

minenkaa
15. jún 2025

Pod vodou ho neuč dýchať,to nedopadne dobre

klarissa25
15. jún 2025

To sa ako da, dychat pod vodou?

no1990
15. jún 2025

Akože po tom čo si napísala, tak ho radšej nic neuč. Môžeš narobiť viac škody ako úžitku. Zapíš ho niekde na kurz.

autor
15. jún 2025
@klarissa25

To sa ako da, dychat pod vodou?

@klarissa25 napísala som to v rýchlosti. Zadržať dych pod vodou samozrejme 🤦

autor
15. jún 2025
@no1990

Akože po tom čo si napísala, tak ho radšej nic neuč. Môžeš narobiť viac škody ako úžitku. Zapíš ho niekde na kurz.

@no1990 bože ženy... Zadržať dych pod vodou

no1990
15. jún 2025

Zadržať dych pod vodou rozhodne nie je prvá vec, ktorú by som učila dieťa. Tam sú úplne iné veci, ktoré sa učia

mabenn
15. jún 2025

vek?

kavasmliekom
15. jún 2025

Môj 4 ročný syn sa sám naučil 😀 chodíme do aquaparkov 2x mesačne a celé leto skoro vo vode. Najprv mal koleso, bol vo bode len po kolená, lebo sa bal. Potom po pas, a neskôr išiel na smykalku, s kolesom, potom bez. Zistil ako zadržať dych, keď sa ponorí pod vodu. Asi po 3 mesiacoch povedal, že nechce už koleso a chce ísť do veľkej vody. Manžel ho pomaly púšťal a on kopal nohami rukami, až sa udržal nad vodou. Teraz už sa aj ponara, skace. Mne niekedy tuhne krv v žilách, ale vraj ho mam nechať 😄

lucik194
15. jún 2025

zle navyky pri plavani su horsie ako ziadne.

urcite nic neucit doma, zaplatit 2-3 kurzy, začiatok urcite s instruktorom. ty vies ako dieta ma strcit hlavu pod vodu, ako sa predtým nadychnut? predpokladam, ze nie..... nechaj to na kurz. ..... kazdy den sa nieco nauci, nech Ti to ukaze v bazene, budete trenovat spolu, co sa dieta naucilo

luccija
15. jún 2025

Učila som ju doma jasné, že sa naučí.Zalezi od veku...

annm81
15. jún 2025

Ja som svoje decká učila a učím plávať - má to svoje nevýhody, najmä, že dieťa ťa bude počúvať menej ako trénera.. Rob to len vtedy, ak si sama dobrým plavcom a zvládaš techniku. Napriek tomu výsmechu vyššie - áno, ponoriť hlavu do vody je vec, ktorá sa učí hneď na začiatku - nadýchnuť sa, ponoriť hlavu, vydýchnuť do vody. Lebo tie, čo sa to neučili, nakoniec vidíš na každej plavárni s hlavou nad vodou, v úplne nezdravom záklone. My sme začínali prsiami - najprv nohy, potom pohyby rúk... ale znova opakujem, musíš sama dobre ovládať techniku.

viestta
15. jún 2025

Udrzat sa nad vodou a neutopit sa, to zvladnes aj sama, ale plavat nech sa uci v kurze

deedol
15. jún 2025

uprimne, odporucam radsej kurz. aj mna takto ucili, ako ty pises, a plavat sice viem, aj celkom dlho vydrzim, ale techniku mam otrasnu. syna sme dali na kurz, je to jeden z naj sportov, ktore moze robit dieta vo vyvoji. chodi uz dva roky a vie plavat lepsie (technicky) ako ja.

jana_eyre_2
15. jún 2025

Aj moje deti som naučila plávať ja v našom bazéne a čuduj sa svete plávajú výborne, absolvovali aj niekoľko kurzov až potom ako to už vedeli, tam sa len naučili plávať aj iné štýly.. ako sa asi ľudia učili plávať v minulosti, je to prirodzený pohyb.. a áno, najprv som učila zadržať dych, splyvat a potom ostatné..

guudy
15. jún 2025
@kavasmliekom

Môj 4 ročný syn sa sám naučil 😀 chodíme do aquaparkov 2x mesačne a celé leto skoro vo vode. Najprv mal koleso, bol vo bode len po kolená, lebo sa bal. Potom po pas, a neskôr išiel na smykalku, s kolesom, potom bez. Zistil ako zadržať dych, keď sa ponorí pod vodu. Asi po 3 mesiacoch povedal, že nechce už koleso a chce ísť do veľkej vody. Manžel ho pomaly púšťal a on kopal nohami rukami, až sa udržal nad vodou. Teraz už sa aj ponara, skace. Mne niekedy tuhne krv v žilách, ale vraj ho mam nechať 😄

@kavasmliekom prepac, ale tvoje dieta nevie plavat, max sa vie udrzat chvilu nad hladinou… dajte ho na plavecky kurz.

guudy
15. jún 2025

Plavecky kurz. Ak sama nevies spravne plavat, akurat to cele dogabes ‘ucenim’

autor
15. jún 2025

Ďakujem dievčatá tak to skúsime kurzom ...

autor
15. jún 2025
@deedol

uprimne, odporucam radsej kurz. aj mna takto ucili, ako ty pises, a plavat sice viem, aj celkom dlho vydrzim, ale techniku mam otrasnu. syna sme dali na kurz, je to jeden z naj sportov, ktore moze robit dieta vo vyvoji. chodi uz dva roky a vie plavat lepsie (technicky) ako ja.

@deedol a za aký dlhý čas sa "naučil" alebo ako tak vedel bez všetkého byť vo vode ?

deedol
15. jún 2025

Asi pol roka? Chodi ale len 1x tyzdenne. Zacali dychanim a s pomockami cvicili oddelene pohyby noh a ruk a potom to spajali dokopy. Teraz uz riesia take ze obratky pod vodou na konci bazena, to ja ani netusim, ako sa robi 🙂

kavasmliekom
15. jún 2025
@guudy

@kavasmliekom prepac, ale tvoje dieta nevie plavat, max sa vie udrzat chvilu nad hladinou… dajte ho na plavecky kurz.

@guudy no áno, nevie plávať cez celý bazén, ale dokáže sa dostať k určitému bodu bez pomoci. To ako 5rocnemu zatiaľ stačí a urvire pôjde na plavecký

senta_sofia
15. jún 2025

Vsetky deti sme ucili doma, trojrocne vedeli plavat bez problemov. Doma rozumej v bazene, chodili sme pravidelne na pobyty s bazenom, odmala, zaklad je nebat sa ponorit hlavu, cize odporucam potapacske okuliare, na zaciatok nie su zle so zakrytym nosom, postupne mozete prejst na plavecke. Ak dieta nema vztah k vode a je starsie, moze to byt problem, my sme ten vztah k vode budovali od mala.

laurikagab
15. jún 2025

Každé dieťa je iné..dcera 11 rokov nevie plávať a to bola 3 x na kurze zo školy ..cize 3 týždňový kurz, chodime k moru a aquaparky a stále dáva nohy nadol k zemi..a vyhrala 1.miesto na rýchlosť -plávanie na chrbte-to vie.Syn nechodil na krúžky a naučil sa sám aj kamosi ho učili, my rodicia..dcera je bojko,tsk asi preto to nedava.

andreatytler
16. jún 2025

Aky ma dieta vztah k vode? Ak dobry, tak by som ho dala na kurz. Ak nema najlepsi vztah k vode, tak by som ho ucila hravou formou doma, hlavne aby mal z toho radost. Na kurze podla mna vela sradny a zabavy vo vode nebude.

biglovemom
16. jún 2025

Mala 4roky ked sa dali rukávniky dole.

Neviem si predstaviť v bazéniku naučiť plávať dieta (ak dočiahne na dno).od jej 2 rokov sme pravidelne chodili sa kupat, ci leto ci zima nech sa skamaráti s vodou.klasika Cheerek rukavniky , ked bola vacsia suche učenie doma,asi od 3rokov hádzanie do vody .
A potom jedného dňa sme dali rukávniky dole a plávala 😂

Potom ked vedela plávať sme učili potápanie.

Deti su rôzne ,niektoré nevedia plávať ale potápanie neni problem.