Ako riešiť nevôľu dieťaťa chodiť na tanečné tréningy?
Ahojte. Dcerka je druhacka. Vyzorom vsak na 10 rokov.
Ako prvacka chodila na tanecnu tesila sa.
Potom ju ale koli tomu, ze bola v skupine sikona, a aj vyssia, preradili do vyssej skupiny. Ale tu nejak nastal problem. Nejak nema radost ked tam ide. Mam pocit ze je smutnejsia a ze sa tam proste neciti dobre.
A ze je to moc narocne. Proste nicnine neriesime len tanecnu.. Ale nie je to absoltune o radosti.chodi na profesionalny tanec. A jasne ze pani ucitelka musi byt prisna aby to snimi perfektne nacvicila. Ona ale asi moc nema rada taky pristup.
Inac je sikovna, poslucha, pracuje. Ale neviem ci tam ma zotrvavat ked ma taketo pocity z toho.
Pani ucitelka odporucila aby viac trenovala doma a vzdy si to precvicila a ze potom jej tam bude lepsie. Ako by ste to vy riesili. Ci ma chodit alebo nie..
(Urazky a ponizovanie si mozte odpustit to nepotrebujem a po pravde ma to ani neurobi smutnou ani nahnevanovtakze to budete pisat zbytocne.)
@anonym_autor u nás aj trénerky vysvetľovali, že nie všetky sa presunu do vyššej skupiny lebo je to väčšia záťaž a nie každý to zvládne. Ak ju trénerka posunula vyššie, predpoklady na to má. Ale musí sa porovnávať výlučne sama so sebou, sledovať svoj posun.
@janage presne takto aj u nas😅ok tak vysveltime a skusime to s radostou a verim ze ked doma potrenuje bude vyborna. Lebo fakt je sikovna. Dakujem! ❤️
Velmi Vam dakujem za vase odpovede ste skvele♥️♥️♥️♥️potom vam napisem co a ako😅
@janage presne takto aj u nas😅ok tak vysveltime a skusime to s radostou a verim ze ked doma potrenuje bude vyborna. Lebo fakt je sikovna. Dakujem! ❤️
@anonym_autor za málo. Hlavne zdôrazniť, že trénerka v nej vidí potenciál, ale samozrejme to chce čas. Trpezlivo sa posúvať vpred a makať na sebe. Nevzdávat to pri prvom "nejde mi to" .Myslím, že pre ňu je teraz najťažšie sa vyrovnať s tým posunom z top pozície na pozíciu, kde je jedna z mnohých😁. Ale takých situácii ešte bude veľa. Naozaj musí sa naučiť sledovať svoj posun a to by ju malo tešiť.
Pokiaľ je na tréningu hoci prísna, no ferova klíma, trvala by som na ukončení sk roka.
Ale dala by som, aby mala aj iný koníček.
Mali sme babu. Neskutočný talen. V puberte úraz s prognozou, že už ani chodiť nebude. Neskutočná bojovníčka. Lekári neveria, že vôbec chodí. Ale profi tancovať už nikdy nebude.

Mám iný názor ako vyššie uvedené. Ak niekto chce robiť niečo profesionálne, tak to nikdy nebude iba radosť. Žiadny profi športovec či tanečník sa na vrchol nedostal vďaka tomu, že trénovanie bola iba radosť. Každý sa dostal na vrchol IBA preto, že tvrdo makal. A makačka bolí. A rovnako to chodí aj v "bežných zamestnaniach". Tí, ktorí sú úspešní, sú úspešní vďaka makaniu. Či ide o remeselníka, manažéra, lekára, atď. Takže dcére by som vysvetlila, ako to v živote chodí. Že ak chce tancovať profesionálne, tak musí vedieť znášať aj bolesť a musí sa nastaviť na to, že nebude vnímať tú bolesť, ale to, čo jej to prinesie. Ak bolesť nechce zažiť, tak sa vyberie krúžok, ktorý bude iba pre radosť. To, ktorým smerom pôjde, je na nej, ona nech sa rozhodne, ty budeš stáť na jej strane a podporíš ju, nech rozhodnutie bude akékoľvek. Ale hoci je ešte malá, zároveň je už dostatočne veľká na takúto diskusiu, na takýto pohľad. Aby vedela, aké má možnosti a vybrala si na základe toho, že to bude mať riadne vysvetlené.
@melanta nie je to celkom tak, aj keď by som bola rada, keby bolo. Niekedy stačí, aj si v správnu chvíľu na správnom mieste alebo ak máš za chrbtom ľudí, ktorí ťa pretlačia, bez ohľadu na talent, či dosiahnuté výsledky. Bohuzial