icon

Ako sa vyhnúť povinnému plaveckému výcviku?

19. feb 2024

Ahojte, nabudúci týždeň ideme zo školy na plavecký výcvik ktorý je na našej škole povinný. Prosím poraďte mi ako sa tomu vyhnúť.
Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
belllinka
19. feb 2024

@viera77
@thoughtfulweirdo čo stále máte s tým zachraňovaním? 🤦‍♀️ Nikde som nič také nepísala. Skôr aby ju nebolo treba zachraňovať, keď sa náhodou ocitne vo vode. Alebo v budúcnosti jej deti.

thoughtfulweirdo
19. feb 2024

@belllinka Písala to kočka hneď hore. Označovala som preto ju 🙂 a teda autorka ani nepíše, že nevie plávať. U puberťáčky by som tipovala skôr iné dôvody.

medda_beda
19. feb 2024

@viera77 V pohode, ale nech sa neplavci chodia kúpať do vody 140cm ak to netreba vedieť.

daniela2202
19. feb 2024

Že máš sračku 😂🐱

martinkatinka
19. feb 2024

Mam 41 rokov, uspesne som sa vyhla dvom plaveckym kurzom a neutopila som sa.

angeli121212
19. feb 2024

@medda_beda som neplavec a áno chodím sa kúpať len do takejto vody dokonca ešte plytšej úprimne nikdy som nebola hotová z klasických kúpalísk takže asi tak

medda_beda
19. feb 2024

@angeli121212 Kiež by si to povedali všetci neplavci.

mikadooo
19. feb 2024

Choroba? Precitlivenosť na chlór? Gynekologické dôvody? Menštruácia? 🤷. Mama ti nemôže napísať ospravedlnenku s takýmto dôvodom?

basulaak
20. feb 2024

Povedz mame nech ti napise ospravedlnenku, pripadne si ju napis sama a podpis 🤷‍♀️ ja som na zakladnej odmietla po jednej hodine plavania dalej pokracovat. Stara pani plavcicka bila deti papucou po zadku cez koleno ked sme si zapchavali nos. Odmietla som skocit z mostika a rozplakala som sa. Tak ma chytila a sotila do vody sama. Cize vznikol u mna blok. Plavat som sa naucila sama a doklepol to moj otec. Ak mas akekolvek ine dovody je to v pohode - NEMUSIS to absolvovat v skole.

1sally12
20. feb 2024

Ja som tiež nebola, resp.bola asi 3-4 dni (neviem ci ti teraz trvá týždeň, my sme mali tuším dva) inštruktorka na mňa furt vrieskala, brrr dodnes to mám pred očami, trauma😒 výcvik som predčasne ukončila. A inak plávať som sa naučila o pár rokov neskôr 😏 to je len také klišé že práve TAM sa naučia všetci.

viera77
20. feb 2024

@belllinka No ja neviem, vo vode sú bežne aj neplavci alebo slabší plavci...a je nutné ich hneď zachraňovať? A opäť točíme len o tom zachraňovaní nás a už aj našich detí, že? Prečo má byť toto náš problém (ak nie som práve záchranár), ako sa rozhodnú ľudia - či plávať alebo neplávať? Predsa je to každého osobná vec, ako množstvo iných dôležitých alebo menej dôležitých vecí....a zodpovednosť a podobné argumenty sem radšej neťahajme...pretože dôvodov, prečo byť neplavec je naozaj veľa - ale pre plavcov (a hlavne pre neskutočne zanietených plavcov), sú práveže nepochopiteľné a doslova až smiešne.

kikappp
20. feb 2024

@medda_beda podľa mňa žiaden neplavec nejde do vody hlbšie ako cíti dno,tak nechápem čo to riešiš.. Je omnoho viac plavcov co sa utopia ako neplavcov, plavci hlavne ktorý si osebe myslia ,že sú top sa casto precenia a končí to utopenim a všetci sa potom čudujú ved to bol dobrý plavec ..

danica2711
20. feb 2024

autorka, nabudúce napíš jasne, PREČO na ten plavecký výcvik nechceš ísť, respondentky si ušetria kopu dohadov a konšpirácií, čo je vo veci - a ty sa možno len hanbíš ísť pred spolužiakmi do plaviek

medda_beda
20. feb 2024

@kikappp Podľa teba.Moje skúsenosti sú iné.Nemajú problém ísť ani do 2m vody.
Pre mňa je dobrý plavec ten ktorý plavcom je a tí sa veru tak často netopia.Nie Deži od jazera ktorý prepláve 200m a je frajer.Hneď ako dostane kŕč tak sa topí.

Bohužiaľ je stále dosť ľudí a aj rodičov ktorí pôjdu aj s deťmi na krku do hlbokej vody aj keď nevedia plávať.

belllinka
20. feb 2024

@viera77
@kikappp je x situácií, kedy sa ti dieťa môže ocitnúť nechcene vo vode, napr. na prechádzke pri rieke, jazere, na výlete loďkou, na kúpalisku ho niekto zo srandy strčí do bazéna... Ale veď mne to je jedno, učte si svoje deti čo chcete 🙂

simca06022011
20. feb 2024

plavanie plati k uplne zakladnym "vecia", co kazdy clovek ma ovladat v dnesnej dome... aj ked iba zakladne. Cize diskusie a hladanie vyhovoriek preco je byt neplavcom ok, su pre mna uplne mimo. Nie je to ok. za mna je to dnes hanba. Este ked babky nevedeli plavat, ok, kedysi nebolo ani tolko moznosti, neplavali ok.. ale dnes nie. Je to dolezitejsie ako vediet bicyklovat, korculovat, alebo neviem co...
A aj keby neplavec isiel len po kolienka do vody, staci ze zbehne na dovcu k moru, svacne ho nejaka vlna a dovidenia. Detto sa stavaju nehody, o moznej sikane ani nehovorim. NEJDE vobec o lasku k plavaniu.
A inak autorka nepise PRECO tam nechce ist, moja dcera tiez nechcela :D a to plavat vedela. A isla... a dobre bolo :DD

simca06022011
20. feb 2024

Autorka, no z povinneho ta vie ospravedlnit len rodic, napr .zo zdravotnych dovodov. urcite sa to da, zalezi ci tvoje dovody su dostatocne obhajitelne pred rodicmi.

ketrint
20. feb 2024

Baby, možno jej len nie je prijemne sa vyzliecť do plaviek…

Strana
z2