icon

Ako vybrať krúžok pre trojročné dieťa?

12. mar 2025

Ahojte, dávali ste takéto malé deti na nejaký krúžok? U nás v meste funguje pre 3r. deti karate, plávanie, atletika, gymnastika, tanečná a tenis.
Premýšľam že dcéru niekde prihlásime, má rada pohyb je veľmi aktívna a proste musí sa každý deň unaviť.
Ja nemám tiež kapacitu byť každý deň poobede 3 hodiny na prechádzke alebo niekde na ihrisku, pokiaľ sme však doma neunaví sa dostatočne a má problém zaspať alebo sa zobudí o druhej ráno že je vyspatá.
Podľa čoho ste vyberali krúžok? Bavilo to deti? Ďakujem

tulipanik12
12. mar 2025

Moja chodila na lego krúžok a teraz keď je staršia chodí na plavecký, takže ja by som odporúčala plavecký a tam sa ozaj aj unaví

nyusika
12. mar 2025

neter chodi id troch rokov na jazdenie dodnes (takmer 18) jazdi na koni, skace parkur - vicemajsterka Slovernska

synovci od 3 rokov na plavanie od 5 jeden na futbal...druhy je este maly

carrot_apple
12. mar 2025

podľa záujmu dieťaťa
ja za krúžky v takom malom veku niesom, deti som mať nemohla a keď prišli, nebudem ich dávať od seba
a ak chces naozaj s nou byť tak spoločný krúžok, aby ste tam spolu trávili čas, ja by som plávala určite a hrala s nou tenis
ja so synom behávam, nenávidela som beh - vždy- od základky, doslova odpor som k tomu mala, ale on je taký šťastný, keď mi môže utekať, smeje sa, stále sa pozerá kde som a či už dobehnem a keď ho dobehnem a nastane objatie plné hlasného smiechu..to je krása a zadarmo!

nyusika
12. mar 2025

@carrot_apple 🙈
preboha, nikoho nedavas od seba - a vacsinou su v tom veku na kruzku pritomni aj rodicia.

gartulujem, s tymto majetnickym pristupom si na najlepsej ceste vychovat mentalne nevyrovnanu osobnost

autor
13. mar 2025

@carrot_apple ja ju nedávam od seba 🙈 trávime spoločný všetok čas mimo škôlky.
Ja potrebujem aby sa každý deň unavila, od malička ma strašné moc energie a takto by som s ňou musela behať aspoň 3 hodiny aby sa unavila. Nedá sa každý deň vymýšľať program, ísť na ihrisko alebo do kútika alebo na poriadnu vychádzku. Ak nájdem aktivitu, ktorá ju aspoň dva krát do týždňa unaví tak nám to veľmi pomôže fungovať.

carrot_apple
13. mar 2025

@nyusika Závisí od uhľa pohľadu, škoda rozpisovať.

carrot_apple
13. mar 2025

nikdy som ani ja jednom mojom dieťati nespozorovala, že sa musí unaviť, ja to nechápem, tak sú asi také deti, moje tiež majú dosť energie si myslím a zaspali vždy normálne, to že ju vyčerpáš, tiež nieje dobre, potom z toho nevie zaspať,asi, škoda tu vypisovať.nepoznáme ju ani okolnosti a tak je ťažké "poradiť"

autor
13. mar 2025

@carrot_apple každé dieťa je iné...ja som sa pýtala na krúžky.
Zaspať nevie z toho keď sa nevyčerpá. Napríklad v pondelok pršalo, boli sme doma a v obchode, o pol tretej v noci bola vyspatá...
Ak sa vyčerpá tak zaspí normálne a aj prespí...

gulkabombulkova
13. mar 2025

Našu bavilo a dodnes baví kresliť ,od 4 chodí do CVČ a kreslí ..
Ráno sa zobudí a farbičky v ruke ,večer ide spať a farbičky v ruke ...
Mne bolo jasné,kde bude chvíľu tráviť čas

simona20201309
18. máj 2025
@nyusika

@carrot_apple 🙈
preboha, nikoho nedavas od seba - a vacsinou su v tom veku na kruzku pritomni aj rodicia.

gartulujem, s tymto majetnickym pristupom si na najlepsej ceste vychovat mentalne nevyrovnanu osobnost

@nyusika ako sa fakt spamätaj! Čím skôr! Psychicky nevyrovná osobnost lebo nechodí na krúžok v 3r?
Asi neuveríš, ale ak ma tvoja dcéra talent tak bola by rovnako úspešná aj keby nastúpila do krúžku v 6r.
Deti v predškolskom veku krúžky nepotrebujú! Absolútne!
Je to zbavovanie sa deti, nič iné.
Deti to pretazuje a môžte sa tu do mňa kľudne všetky pustiť. Stojím si za tým.
Keď prídete pre dieťa zo škôlky o pol 4, rovno ho drbnete na krúžok, prídete domov, môžte si dat akurát večeru a dobru noc.
Tak sa zamysli co tu hovoríš za sprostosti.
Ja neviem ci si fakt myslíte že z vašich detí budú geniovia keď ich už od roka vlacite po krúžkoch?
Strašne smutné že už rodicia sú totálne neschopní zaplniť čas deťom inak ako ich drbnut niekde na krúžok.

simona20201309
18. máj 2025

Autorka tak ak nevie zaspať choďte na ihrisko, na kúpalisko, na prechádzku, ... ak prší aj dnu sa dá zabaviť, ísť na interiérové ihrisko, ...
Neviem ako to dokázali naši rodicia že sme večer dokázali zaspávať aj bez kruzkov🙄
A ze sú umelci, hudobníci, herci, športovci aj bez toho aby od 3r chodili na krúžky...
A o tom kto tie krúžky vedie ani nemá zmysel začínať temu

autor
18. máj 2025
@simona20201309

Autorka tak ak nevie zaspať choďte na ihrisko, na kúpalisko, na prechádzku, ... ak prší aj dnu sa dá zabaviť, ísť na interiérové ihrisko, ...
Neviem ako to dokázali naši rodicia že sme večer dokázali zaspávať aj bez kruzkov🙄
A ze sú umelci, hudobníci, herci, športovci aj bez toho aby od 3r chodili na krúžky...
A o tom kto tie krúžky vedie ani nemá zmysel začínať temu

@simona20201309 nikto tu nehovorí o tom že to bude génius alebo sa jej chcem zbaviť, asi nemáš extrémne živé dieťa. Pokiaľ nevydá určitú energiu tak mi nezaspí alebo ako píšem zobudí sa kľudne o druhej v noci že je vyspatá.
Ja nemám už naozaj kapacitu každý deň vymýšľať program a unavovať ju, nevidím nič zle na tom, keby 1-2x do týždňa vybila tú energiu aj bez mojej pomoci.
Jasné doma sa dá zabaviť ale neunaví sa poriadne.

simona20201309
18. máj 2025

1x do týždňa ešte by nebolo také hrozné, ale 2x už je prakticky každý druhý deň. Ideálne ako to majú mnohé- aj každý deň a minimálne 3-4 krúžky ideálne od pol roka.
Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale je to choré.