icon

Ako vybrať šport pre aktívneho 5-ročného syna?

viki128
4. feb 2025

Ahojte, mám 4, takmer 5 ročného syna. Nebaví ho kreslenie ani žiadne tvorenie. Je veľmi pohybové dieťa. A hlavne malý lezec. Vylezie všade, nebojí sa výšok. Neraz sme ho našli na streche.. Ploty, rebríky, strechy, strmé kopce.. Ak sa na to dá vyliezť, vylezie. Energie má veľa.
Zatiaľ sme skúšali gymathlon, ale bol len na jednej hodine. Dosť sa tam bál, kvôli kriku ostatných detí. Celkovo je veľmi hanblivý. Ak by na niečo chodil, tak skôr súkromné, alebo malý kolektív. Ani na gymathlone sa nezapájal do kolektívneho cvičenia, okrem toho že sa bál kriku detí.
V predošlej škôlke mávali baby balance, a tam sa naučil rôzne veci. Napríklad som skoro odpadla keď mi spravil doma mlynské kolo.
Máte nejaký nápad na čo by tak mohol chodiť? Žiadny lezecký krúžok pre tak malé deti som nenašla. Alebo niečo iné? Ak máte nápad, sem s tým 😊

dobryden
4. feb 2025

@viki128 Judo.

dobryden
4. feb 2025

@viki128 okrem toho ze Judo je aj aktivny sport zapája aja hemisféry,cize velmi dobra volba pre chlapca.

nynia
4. feb 2025

Sportova pripravka, gymnastika, parkur.

mogaa
4. feb 2025

@viki128 tak jedine individuálne hodiny, keďže sa bojí kriku detí a nezapája sa do kolektívnych športov....musíš skúšať, možno futbal, kde má aj kamaráta....

tilly
4. feb 2025

Gymnastika. To je základ každého športu. Neskôr si môže vybrať niečo iné, ale ak futbalisti, hokejisti, tenisti, atléti, všetci majú aj gymnastiku. Takže tam by som začala. Dajú sa nájsť aj krúžky, kde býva menej detí. Môj, keď bol malý, chodil tak, že tam boli štyria.

zuzikak
4. feb 2025

gymnastika ale byvaju aj take vseobecne sportove kruzky akoby pripravka, kde trenuju toho viac (rozne prekazkove behy) hlavne s vlastnou vahou tela (ziadne speci sportove potreby) alebo potom este plavanie.

enoula
4. feb 2025

A kebyze skusite viac hodin? Mozno si zvykne na hluk, najde kamarata, ktory ho potiahne.. a teda tau vseobecnu pohybovu pripravu, ale gymnastika zaklady by som skusila