Ako zaujať 12-ročného syna športom?
Ahoj dobré ráno. Baví vaše 12- ročné deti nejaký šport? Či to len toho môjho nič? Ešte keď bol mladší som si to všimla že akosi toto nebude športový typ.
Nemôže to byť z časti dedičné? Nakoľko exmanžel bol obývačkový typ,žiadne športové záujmy žiadna športová aktivita. Keď som bola školáčka ja chodila som atletické súťaže,bavil ma volejbal a v dospelosti rôzne túry, ferraty, lozenie po skalách.
Prihlásila som syna na karate a to mu vydržalo necelé tri mesiace.ok no nič. Začala som s mladším synom (5) chodiť na ľadové korčuľovanie a chodíme pravidelne lebo ho to oslovilo,už vie krásne sám brusliť a je nadšený z každej novej aktivity a tento najstarší 12 ročný nie, on nechcel ani kúpiť korčule. 🙈🤦
@anonym_autor a musi vsetkych bavit sport? Urcite je nieco, co ho bavi okrem sportu.
A keby si mu našla nejaký iný šport, ktorý by ho bavil? Čo na to hovorí? Sám neviem, aký šport by chcel robiť? A aké má záľuby vo voľnom čase?
@anonym_6515c2 ak by sa vyjadril ku niečomu inému tak ideme po tom, ale jeho nič nebaví on je večne znudený a zaujíma ho len mobil, ono totižto exmanžel mu kupil apple. Keď je u mňa má mobil zatrhnutý inak by na ňom presedel aj 10 hodín
@anonym_autor a musi ho proste bavit nejaky sport? Ty si sa rozhodla ze musi sportovat? Mozno ho bude bavit iny kruzok. Skaut, dobrovolni hasici....
@anonym_autor a musi ho proste bavit nejaky sport? Ty si sa rozhodla ze musi sportovat? Mozno ho bude bavit iny kruzok. Skaut, dobrovolni hasici....
@really8 nemusí to byť šport ale jeho nebaví vôbec nič ani krúžky ho nebavili a to si ich sám navyberal. Výjdeme na dvor a on nevie čo má robiť,povie že sa nudí. Poviem choď pohrabať teda lístie a to sú ofuky okolo toho a za dve hodiny nenahrabal ani malú kôpku
ja nechapem tuto posadnutost sportom, ano jasne, je to prospesne pre zdravie, ale nie kazdy je na to, ani moj syn nie je na sport, asi po mne, a co teraz? vynika v inych veciach
ja nechapem tuto posadnutost sportom, ano jasne, je to prospesne pre zdravie, ale nie kazdy je na to, ani moj syn nie je na sport, asi po mne, a co teraz? vynika v inych veciach
@anonym_a37edc v akých? Ten môj nevyniká v ničom. Do budúcnosti to bude nepoužiteľný človek z toho mám strach
@anonym_autor a musi vsetkych bavit sport? Urcite je nieco, co ho bavi okrem sportu.
@anonym_902844 baví, mobil.
@anonym_a37edc v akých? Ten môj nevyniká v ničom. Do budúcnosti to bude nepoužiteľný človek z toho mám strach
@anonym_autor vyborne sa uci, má samé 1, vie programovat, vynika v chemii, fyzike, uci sa sam po latinsky, a je to ho este viac, takze o mojho syna nemam obavy, ze by sa stratil v zivote, a mozno aj k sportu nejako pride casom
@anonym_autor môj syn sa nevenuje žiadnemu športu, nebaví ho to. Dcéra hra futbal a vkuse trénuje. Každý si sám vybral, čo bude robiť a čomu sa venovať
@anonym_902844 baví, mobil.
@anonym_autor no pekne si svojho syna odpisala. Moj syn tiez nebol na sport, vyskusal karate, hokej, potom isiel na vytvarnu zus a tam vydrzal najdlhsie. Pomohlo mu to na umeleckej strednej skole. Sice sa tym nezivi, ale robi hudbu, obcas vystupuje.
Skus ho skor podporit, je tazke decka odtrhnut v tejto dobe od mobilov, ale nebud na neho nasrata
@anonym_autor vyborne sa uci, má samé 1, vie programovat, vynika v chemii, fyzike, uci sa sam po latinsky, a je to ho este viac, takze o mojho syna nemam obavy, ze by sa stratil v zivote, a mozno aj k sportu nejako pride casom
@anonym_a37edc máš byť na čo pyšná. Ja ten dôvod nemám
@anonym_autor no pekne si svojho syna odpisala. Moj syn tiez nebol na sport, vyskusal karate, hokej, potom isiel na vytvarnu zus a tam vydrzal najdlhsie. Pomohlo mu to na umeleckej strednej skole. Sice sa tym nezivi, ale robi hudbu, obcas vystupuje.
Skus ho skor podporit, je tazke decka odtrhnut v tejto dobe od mobilov, ale nebud na neho nasrata
@0silvia0 odpisala neodpísala, to je ale realita a nebudem zatvárať oči len pre to že je to môj syn
@anonym_autor môj syn sa nevenuje žiadnemu športu, nebaví ho to. Dcéra hra futbal a vkuse trénuje. Každý si sám vybral, čo bude robiť a čomu sa venovať
@marhulka13 naposledy ani na výlet s triedou nechcel ísť a ani nešiel. Tí čo nešli sa učili v inej triede. Nepochopím to.
Mojho syna bavi len ,,umenie" malovanie ,nic ine vobec a v zivote by som nenapisala ze nemam byt naco pysna. Skus ho prijat takeho aky je
Z toho čo si tu popísala mi vyplyva jedna vec..si hrozná matka pretože neberies tvoje dieťa také aké je a nepodporis ho v ničom...🙏 Normálne mi ho je ľúto skús ho prijať takého aký je
Z toho čo si tu popísala mi vyplyva jedna vec..si hrozná matka pretože neberies tvoje dieťa také aké je a nepodporis ho v ničom...🙏 Normálne mi ho je ľúto skús ho prijať takého aký je
@anonym_5b967e v čom ho mám podporiť? Prídem s návrhom a všetko zmetie zo stola. Išli sme na dovolenku a skratka hotel mal taký všelijaký signál wifi a on vyplakaval otravny bol prečo mu nejde wifi. Znechutil dovolenku celej rodine
@really8 nemusí to byť šport ale jeho nebaví vôbec nič ani krúžky ho nebavili a to si ich sám navyberal. Výjdeme na dvor a on nevie čo má robiť,povie že sa nudí. Poviem choď pohrabať teda lístie a to sú ofuky okolo toho a za dve hodiny nenahrabal ani malú kôpku
@anonym_autor mam 35 a ked mi mama povie ze mam pohrabat liste tiez prevratim ocami. Chapem ze by si chcela aby nieco robil. Mozno sa najde neskor. Co jeho rovesnici? Kamosi chodia kam? Mne pride ze ty si tak nejak predstavujes ze takto by to malo byt aby si bola dobry rodic ale syn nespolupracuje.
@anonym_5b967e v čom ho mám podporiť? Prídem s návrhom a všetko zmetie zo stola. Išli sme na dovolenku a skratka hotel mal taký všelijaký signál wifi a on vyplakaval otravny bol prečo mu nejde wifi. Znechutil dovolenku celej rodine
@anonym_autor ako s ním tráviš čas v bežný deň?
mám dojem, že tvoj syn je závislý na mobile, treba nastaviť hranice, čas, možno sa potom začne aj niečomu inému venovať a nemusí to byť len šport
Ja ako motivovat neviem ale vyjadrim sa k tomu co to odznieva ze ho netreba nutit : Podla mna treba sice respektovat ze nie je sportovy typ ale aj tak ho treba k sportu viest kvoli zdraviu. Sport nie je len zaluba ale nevyhnutna vec. Kazdy musi cvicit ci ho to bavi ci nie, ci dospely ci dieta. Mna k sportu nikto neviedol dokonca to bolo povazovanir za “trapne” travenie casu (bola som stihla tak nebolo treba). Az v dospelosti si uvedomila svoj omyl a dohanam zameskane ale uz nikdy tie roky nenapravim ani nedozeniem
Vies co, ja ta chapem. Potom tu budes o 10 rokov pisat, ze 22 rocny syn len lezi doma v deckej izbe na mobile odkedy odmaturoval, co mas robit a zeny Ti tu budu vycitat, ze si to mala riesit skor.
Ako sa mu dari v skole? Ake ma znamky? Ktore predmety mu idu najlepsie? Asi by som sa teraz vykaslala na to, ze ho nebavi ziadny sport, ale hladala aspon nieco v com by sa mohol realizovat. Hocico. Ak je to kreslenie, nech kresli, ak vesmir urobim si s nim vylet do planetaria, proste podporim ho v tom, kde vidim aspon trochu zaujmu.
@anonym_autor to je taký problém ho zobrať niekde loďou na dovolenke barz aj bez telefónu aby niečo videl a zazil?
@anonym_autor ako s ním tráviš čas v bežný deň?
@anonym_5b967e dohliadam pri robení úloh a to len preto,že keď som mu povedala urob si úlohy o hodinku to skontrolujem,tak vieš čo bolo po hodine? Mal napísanú jednu vetu. Ideme babke a prvé čo sa spýta či si môže zobrať mobil. Nie nemôže, samozrejme už je sfučaný.Ok tak nech je sfučaný. Ideme na dvor a on po chvíli ja sa nudím môžem ísť chvilu na mobil? Nie až večer mu ho skrátka dovolím.
Pýtam sa ako bolo v škole že dobre a on už sa nepamätá.
Vies co, ja ta chapem. Potom tu budes o 10 rokov pisat, ze 22 rocny syn len lezi doma v deckej izbe na mobile odkedy odmaturoval, co mas robit a zeny Ti tu budu vycitat, ze si to mala riesit skor.
Ako sa mu dari v skole? Ake ma znamky? Ktore predmety mu idu najlepsie? Asi by som sa teraz vykaslala na to, ze ho nebavi ziadny sport, ale hladala aspon nieco v com by sa mohol realizovat. Hocico. Ak je to kreslenie, nech kresli, ak vesmir urobim si s nim vylet do planetaria, proste podporim ho v tom, kde vidim aspon trochu zaujmu.
@titla takého stačí po škole vyhodiť z domu..
@anonym_autor to je taký problém ho zobrať niekde loďou na dovolenke barz aj bez telefónu aby niečo videl a zazil?
@anonym_5b967e už len to,že bol na dovolenke by malo stačiť a nie na lodi sme veru neboli. Iné deti o dovolenke snívajú a on nie je vďačný ani za to. Nabudúce ho nechám u otca a nemusí s nami chodiť na dovolenku
@titla matematika 1-2
Zvyšok katastrofálne známky
A co robi na tom mobile? Bezcielne scroluje? Nechytilo by ho programovanie, tvorba videi, web stranok? Ja by som sa hoci aj na to zamerala, ako urobit cas na mobile efektivnym...
Ale z toho co popisujes, asi by som sa sla poradit so psychologom, ako postupovat.
@titla matematika 1-2
Zvyšok katastrofálne známky
@anonym_autor neber to tak hrozne, musis si uvedomit, ze aj to, ze nezijes s jeho otcom ako rodina ma na neho vplyv, mojo syn ma kamaratov, ktorych rodicia sa rozviedli, dostali sa do striedavky, a pre tie deti je to katastrofa, znamky hrozne, postupne vsetky zaluby prestali, a tie deti su ako tvoj syn, bez nejakej vizie, chuti do zivota, mozno by som ho zobrala psychologovi, viac sa s nim porozpravala
pises, ze si sportovkyna, chapem, ze ta trapi, ze nema vztah ku sportu, ale nie kazdy je na to, a niektori si najdu cestu k sportu az v dospelosti, ja som sportove drevo, ako tak plavat som sa naucila v dospelosti, casom som zacala chodit do posilky, to ma celkom bavilo, az ako dospela som zistila, ze ma bavi napr. pingpong
netlac na neho, skus s nim travit viac cas, aby si ho spoznala, a mozno zistis, ze ho nieco bavi
moj syn napr. neznasa citanie, ja citam skoro 200 knih za rok, snazila som sa, citala mu od malicka, napriek tomu, nijaky zaujem o citanie, tak to musim len respektovat
@anonym_5b967e už len to,že bol na dovolenke by malo stačiť a nie na lodi sme veru neboli. Iné deti o dovolenke snívajú a on nie je vďačný ani za to. Nabudúce ho nechám u otca a nemusí s nami chodiť na dovolenku
@anonym_autor ???? A ako ste trávili dovolenku?

A keby si mu našla nejaký iný šport, ktorý by ho bavil? Čo na to hovorí? Sám neviem, aký šport by chcel robiť? A aké má záľuby vo voľnom čase?