Aktivity pre 23-mesačné deti
Mám dievčatko a hľadám čo s ňou robiť posledné dni mi len plače fňuka nechce papať lebo je chorá ..ale keď je zdravá neviem s ňou nájsť nijake aktivity
Ja sa viem hrat iba s 230 mesacnymi detmi. A je smutne, ze matka sa pyta ako sa ma hrat, ked by to vlastne mala naucit svoje dieta.
@anonym_autor na nete máš milión námetov, stačí pozrieť montessori aktivity
@anonym_autor V takomto veku sme kreslili, modelovali, tancovali, spievali, "citali". A samozrejme, deti mi "pomahali" s varenim a upratovanim, ale hlavne sme vela casu travili na ihriskach a prechadzkach.
Prepáč, deti už mám veľké, tak moc neporadím. Ale ozaj sa nedalo napísať s 2 ročnými deťmi?
@anonym_140b98 ešte nemá 2, má len 23 mesiacov 😀😀🤭🤭
Prepáč, deti už mám veľké, tak moc neporadím. Ale ozaj sa nedalo napísať s 2 ročnými deťmi?
@anonym_140b98 no lebo dvojročné dieťa môže byť aj dve a pol ročné aj skoro 3 ročné a to už by mi tu radili iné aktivity moja ešte nechápe veľa veciam a nevie rozprávať
@anonym_140b98 ešte nemá 2, má len 23 mesiacov 😀😀🤭🤭
@jesenzima moja ešte také malé bábo nevie rozprávať a veľa veciam nechápe preto chcem aby mi poradili menej náročné aktivity na chápanie ..
@anonym_140b98 no lebo dvojročné dieťa môže byť aj dve a pol ročné aj skoro 3 ročné a to už by mi tu radili iné aktivity moja ešte nechápe veľa veciam a nevie rozprávať
@anonym_autor nie, su deti ktore maju 2 roky, 2,5 roka a 3 roky. Da sa to aj pismenkami vyjadrit. Normalne. Vyskusaj.
@anonym_autor nie, su deti ktore maju 2 roky, 2,5 roka a 3 roky. Da sa to aj pismenkami vyjadrit. Normalne. Vyskusaj.
@anonym_47ab0c veľa ľudí nechápalo ze dcéra ešte nevie rozprávať a písali mi v minulých diskusiach že už je veľká a nie nieje veľká nemá ešte dva roky
@anonym_47ab0c veľa ľudí nechápalo ze dcéra ešte nevie rozprávať a písali mi v minulých diskusiach že už je veľká a nie nieje veľká nemá ešte dva roky
@anonym_autor to či rozpráva 90% aktivít nijako neovplyvní ak rozumie.
@anonym_autor to či rozpráva 90% aktivít nijako neovplyvní ak rozumie.
@nikiki29 nerozumie práveže len papa vie urobiť
@anonym_autor vonku v piesku, trhame trávu, kvety na lúke, zbierame paličky, chodí na odrážadle. Doma pozerá knihy, nosí hračky po dome, pozerá sa na mňa, skladá nejaké drevené hračky
Pohybové hry
Schovávačka – jednoduchá, napr. schovať sa za dvere alebo pod deku.
Naháňačka – krátke behanie po izbe či dvore.
Skákanie – do vankúšov, na posteli alebo na malej trampolíne.
Tancovanie s hudbou – spoločne zatlieskať, podupkať, otáčať sa.
🎨 Tvorivé hry
Kreslenie voskovkami, prstovými farbami – aj keď sú to ešte len čmáranice.
Modelovanie plastelínou – guličky, hadíky, jednoduché tvary.
Stavanie veží z kociek – radosť z búrania je často ešte väčšia než zo stavania.
🧩 Rozumové a zručnostné hry
Puzzle s veľkými dielmi alebo vkladacie tvary.
Hračky na triedenie podľa farby a tvaru.
Knihy s obrázkami – ukazovanie a pomenovávanie zvierat, predmetov.
👩👦 Sociálne a napodobňovacie hry
Hra na domácnosť – varenie v detskej kuchynke, kŕmenie bábiky, umývanie hračiek.
Telefonovanie – hra s hračkárskym telefónom.
Spoločné spievanie jednoduchých pesničiek s gestami („Pec nám spadla“, „Kolo kolo mlynské“).
🌳 Vonku
Hry s loptou – kotúľanie, hádzanie do košíka alebo do krabice.
Pieskovisko – sypanie, presýpanie, kopanie.
Pozorovanie prírody – ukazovanie vtákov, stromov, zbieranie kamienkov.
Trochu internety treba pozriet ked nemas napady.
A aké aktivity chces s ňou robiť keď píšeš že nič nerozumie. Podľa mňa to nie je v poriadku že vôbec nič nerozumie iba papa
Ja sa viem hrat iba s 230 mesacnymi detmi. A je smutne, ze matka sa pyta ako sa ma hrat, ked by to vlastne mala naucit svoje dieta.
@anonym_47ab0c pre slabo chápavé, autorka hľadá inšpirácie čo baví iné deti vo veku jej dcéry. Nevidím problém, že napísala 23 mesiacov, tie ktoré to irituje asi majú problém so sebou, keď potrebujú rýpať.
Moja mala včera 23 mesiacov a najradšej sa hrá s bábikami - robia s ňou všetko. Dáva im papať, umýva im ručičky, sedia na nočníku, uspáva ich, hojdá, šmýka.
Veľmi rada je keď si spolu kreslíme. Podáva mi ceruzky a potom počarbe to, čo nakreslím.
Rada sa hrá v pieskovisku - robíme bábovečky a ona ich potom zniči a odznova.
Vonku rada aj polieva malou krhličkou kvetinky a rastliny.
Kopeme si loptu a naháňame sa.
A bavia ju aj všelijaké vkladačky a puzzle, alebo stavanie lega.
Len ona už pár mesiacov rozpráva. Teraz už aj recituje básničky a spieva pesničky. Kolo kolo mlynské by robila aj 20 x po sebe. Tak neviem či je to až tak užitočné.
Ale mám aj 11 mesačného synčeka, ktorý ešte veľa nerozumie a s ním si veľa skladám veže ( ktoré potom búra), a montessori hračky ho veľmi bavia, a dlho si vydrží hádzať loptu. Niekedy si chvíľku čítame aj knižku a učíme sa zvieracie zvuky. Schovávam pred ním hračky a on ich hľadá, púšťame si vláčiky a autíčka. Odšróbuje a zašróbuje vrchnák na fľaši dookola a dookola. A veľa si spievame pesničky : ťap ťap ťapušky, atď.
@nikiki29 nerozumie práveže len papa vie urobiť
@anonym_autor nerozumie pokynom? Nemyslím, že neopakuje papa a iné “opičky”, ale také ako zober, podaj, zahoď, atď rozumie? Napríklad keď stojíte pri obľúbenej hračke (aby bola na dohľad, nie v inej miestnosti) a povieš napr. zober bábiku, pochopí? Lebo ak nie to chce úplne iné hry…
@anonym_autor možno keby si to napísala hneď v úvode diskusie, nepísali by ti to čo nechceš čítať
@anonym_autor v tom veku som s dcérou veľa, veľa čítala, pozerali sme si knižky, vysvetľovala som jej obrázky, bavili ju pohybové knihy, zvukové. Napodobňovali sme zvieratká, síce ona už vtedy rozprávala, ale toto všetko ju bavilo už od roka, sama nosila knihy rad radom na čítanie. Knihy môžu pomôcť k rozhovoreniu sa, potom rôzne hračky, lego duplo je super na rozvoj zručnosti, alebo stavať kocky, v tom veku už aj ceruzku a papier jej skús dať či ju to začne baviť, plastelína pod dozorom, bude si ju stláčať atď, ja som jej modelovala zvieratká a bavilo ju to. Skús autíčka, bábiky, hľadaj čo ju bude baviť, skús jej ukázať ako sa s nimi hrať, ako akože uspať bábiku, dať jej papať atď.. a pohybové aktivity, naháňajte sa, hrajte schovávačku, aj pexeso je inak super pre malé deti také tvrdé kartičky, moja sa naučila veľa vecí pomenovať z pexesa a spájať páriky.. je toho naozaj veľa len treba odskúšať čo vás bude najviac baviť. 🙂