Aktivity pre školákov po škole
Ahojte, syn je štvrták, budúci rok už nemá družinu, už teraz vraví, ako bude po škole chodiť s chlapcami von. My s manželom chodíme domov o štvrtej. Nechceme byť príliš prísni, ale nie sme si vôbec istí, čo majú školáci robiť po škole. Ako to majú vaše deti? Naozaj sa každý deň túlajú po vonku? Krúžok má až o piatej, 2x do týždňa. Samozrejme, po škole domov, urobiť úlohy. Ale čo potom?
Zariadit mu iny program
Vterajsej dobe buď rada že chce ísť von s kamarátmi kľudne mu to dovol a spolu sa dohodnite , že najprv úlohy a potom nech je vonku čím menej na počítači alebo mobile tím lepšie a zase nie je taký malý aby nemohol byt vonku aj sám
Podľa mňa je fajn, že chce byť vonku. Lepšie ako sedieť doma pri PC. Dovolia by som po škole, nech je vonku s kamarátmi, oddýchne si od učenia. Nech je doma, keď prichádzate z práce, pripraví sa na ďalší deň do školy a môže znova von alebo na krúžok
A to si mu doteraz každý deň robila program?
Áno moja tretiačka po škole a po tom,čo si spraví úlohy ide von s kamoškami,ku kamoške,kamoška ku nám,bicykel,korčule,dvor,trampolína a milión iných aktivit
Pracujem blizko zakladnej skoly a niektoré deti žiaľ vyvádzaju. Minule som sedela v aute a zrazu tresk do auta, tak som vystúpila a slusne som chlapcom vysvetlila, že sa nemôžu nahanat a schovavat medzi autami, že je to nebezpečne, auto môže začať cúvať, neuvidi ich alebo ich môžu poškodiť. Pochopili, už som ich hrat sa na parkovisku nevidela. Avsak keď si pamatam, čo sme robili my, chodili fajcit, pisali po bránach, vyvolávali ludom na pevne linky, ale aj na audiotextove čísla, niektoré spoluziacky mali už v 13-14 prvé sexuálne zazitky, ja som mala v 15tich 25 ročného frajera😀 tak si neviem predstavit, čo budú robit moje deti (a to som nebola zo žiadnej sockarskej rodiny, ale dcerou vysokoškolsky vzdelaných rodicov, ktori žili na urovni, ale partia ta strhne). Na druhej strane som mala ako taký rozum, neskusila som ani raz fajcit travu, čo je podľa mna rarita.
Ahoj,mám piataka a snažím sa mu dať povinnosti,
Po úlohách, ktoré musí mať hotové aj keby traktory padali- ide povysávať, vytriediť prádlo na pranie, rybickam vyčistiť akvarko,poparovať ponožky oprane , vymyslím mu niečo na nákup behnuť, peši/na bicykli.
Každý deň niečo, nie naraz všetko samozrejme.
potom keď porobi povinnosti ma voľno.
Väčšinou hrajú hry, pozerá YouTube.
Čo by som za to dala, keby chceli chodiť von.
Tiež chodím o pol 5 domov.cize po škole je dosť veľa hodín doma a úlohy nemá na tak dlho..
Zas, oni chodia von, ti chlapci, ale von sedia a hraju sa na mobiloch. Takze tiez nic moc. Zijeme v malom mestecku, kruzkov je tu velmi malo, najma umelecke, tie ho nebavia.
ja som asi divna, ale vyslovene sa tesim, ze ked syn dorastie na toto obdobie, lebo je sucastou detstva a vyvoja...este len nastupi do skoly...chodime na ihriska a vidim v case po skole decka chodit von - co robia: rozpravaju sa, blaznia, bicykluju a kolobezkuju, ukazuju si veci na mobiloch, nic hrozne...ja som za to, aby sa dieta v primeranom veku socializovalo a travilo cas von s kamosmi...nebudem pisat, co sme my v tomto veku robili :D a mame akurat tak pekne spomienky...autorka, tie deti maju mobily, ale rozpravaju sa o veciach pre nich dolezitych a su sucastou skupiny alebo vztahu - toto povazujem za dolezite
Aj pre mna to boli najlepsie chvile detstva, tie poobedia po skole, ked som si mohla robit, co som chcela, chodit s inymi deckami po vonku. Vzdy sme si nieco nasli, nikdy nebola nuda. Cize ja by som sa o nejaky extra program nesnazila, ak ma s kym byt.
V našom okolí sú buď deti, ktoré vozia rodičia na krúžky alebo sa len tak potulujú skupinky z Billy na zastávku, zo zastávky na lavičku, z lavičky do parčíka a tak dokola,v jednej ruke nejaká sladkosť, nápoj, v druhej mobil, cez víkend rovnako. Na ihriská také veľké deti nechodia. Na brigády tiež ešte nemôžu. Pár má na starosti mladších súrodencov, ktorých musia vyzdvihnúť. Tak tí asi aj jedlo zohrejú, úlohy skontrolujú, upracú. To je ťažko, títo starší školáci, kurzy sú trápne, nič sa im nechce, buď ich donútiť alebo nechať pofľakovať. Iba o jednom viem, že chodí zo školy pravidelne na šport, lebo chce, sám si vie zariadiť nejaký program, prípadne si niečo kúpiť do centra (je piatak), domov sa vracia večer. Že sa sám zmysluplne zorganizuje. My sme sa tiež len flákali a kupovali si žuvačky, dosť nuda a zabitý čas, ale ako dieťa som sa cítila cool a neprišlo mi to zlé. Len aspoň sme nemali tie mobily.
Aha, takže by sme ho mali nechať, nech chodí von? Možno každý druhý deň? Napríklad od druhej do štvrtej? Hľadám nejaký rozumný systém, nech sa necíti mimo kamarátov, ale nech sa nefláka po vonku celé dni. Ja som stále chodila na krúžky, tak neviem.
Dcera chodi s kamaratkami na ihrisko je druhacka. Pride z druziny dokonci ulohy naje sa a na 2 h ide von vybehnu na zmrzku apebo sa motaju na preliezkach bravaju si plysakov alebo loptu hraju skovavacku nahanacku...ak je skaredo hra sa v izbe pocuva pesnicky alebo si nieco zahrame spolu pripadne pozrie rozpravku..ale radsej som ked beha po vonku.
Pokiaľ sa dá, pokojne môže byť 2 hodinky po škole vonku aj denne, Nevidím v tom problém. Nech vezme loptu, bicykel, korčule ...čokoľvek, hlavne nech je vonku, najlepšie v pohybe.
tak spomeň si ty čo si robievala ty v jeho veku po škole....ja som teda chodievala aj von, samozrejme ak boli úlohy urobené.....veď nebude vonku 4hodiny a sama píšeš že o 17-tej má krúžok....zo školy príde možno o 13_30-14:00, kým si urobí úlohy a naučí sa je aj 15:30 ....čo pôjde von na hodinu , na dve? a aj to nie každý deň, lebo nie stále sa mu bude chcieť, či kamarát bude mať iný program....

Prihlasit na kruzky v case hned po skole