Aktivity s deťmi, ktoré nejdú do škôlky
ahojte ako vyzera vas den s dietatom ktore bude mat za dva mesiace tri roky a nejde do skolky? Ako sa mu venovat co ho ucit a co nie? Prosim radu a nie otazky preco nieje v skolke.
idealne co najviac chodit von, pracovat s plastelinou, kynetickym pieskom, vystrihovat, lepit, pouzivat viacero druhov farbiciek, nalepovacie zosity na rozne temy, ide jesen- prebrat rocne obdobia, kedy si co obliekame, co robime v danom obdobi, na jesen zbierat gastany, listy - rozoznavat ihlicnate a listnate stromy, na zimu pripravovat vianocne dekoracie (na instagrame je vela inspiracii na kreativne veci s dietatom). Naucit ho casti ludskeho tela, hrat sa s rozoznavanim farieb, tvarov (vystrihovacky a lepenie tvarov), na prechadzkach sa rozpravat - v zime na snehu rozoznavat stopy zvieratiek, zbierat sipky, sisky ukladat do tvarov. Vystrihovat z casopisov a nasledne nalepit a vytvorit mestecko (co sa v danom meste nachadza, ako sa volaju budovy -divadlo, skola, obchod...), rozne povolania a co ludia robia. Nech ti pomaha pri vareni, peceni...Ale zaroven nechat ho chvilku sa same hrat, viac menej povie, o co ma zaujem. 🙂
chodime vonku, na ihrisko, bicyklujeme sa, kolobežkujeme, hrame sa, pomahaju mi doma
Odporúčam nakúpiť aj kvalitné pracovné zošity. Moja známa učí deti doma už dlhšie. A hovorí, že základ je máť aj dobrú kvalitnú výbavu, od vtedy na narodky jej deťom kupujem pracáky a najviac sa mne páčili asi od Taktiku. Perfektné vizuálne spracovanie a deti doslova baví ich vyplnať. Maju tam toho kopec a čo je super veľa z nich je nápomocných pri rozvoji motoriky a tak ... Čiže, okrem hrania sa odporúčam vymedziť čas aj na takéto aktivitky 🙂

pozri na stránky http://www.montessoridoma.cz/, je tam more námetov