icon

Aký športový krúžok pre deti vybrať?

Dnes o 05:52

Ahojte, prosím o skúsenosti s týmito športami u detí cca 7 rokov. V meste máme veľa ponúk, na judo chodil syn zo škôlky a veľmi sa mu páči. Karate krúžok majú v škole kde nastupuje od septembra. Box máme blízko domu a je tu aj krúžok zápasenia. Nechcem z neho extra profesionálneho športovca, iba by som bola rada keby sa naučí kúsok brániť a získal väčšiu istotu pri konfliktných situáciach s deťmi. Ďakujem

kacena4
Dnes o 06:09

to fakt chcez dieta dat na kruzok aby sa bil s detmi 🤦

rybka1987
Dnes o 06:11
@kacena4

@kacena4 myslim, ze ho chce naucit hlavne sa branit. Svet je zly.

katarinaba
Dnes o 06:34
@kacena4

@kacena4 bit sa? Ty vies o com su tieto sporty?

anonym_0f0c3b
Dnes o 06:35
@kacena4

@kacena4 nevymyslaj si. Nič take nenapisala. Je dobre ak sa dieťa vie aktívne branit.
Dala by dom ho na karate v škole .

katarinaba
Dnes o 06:42

@anonym_autor ja som chodila na karate, moje tri decka na zapasenie. Judo sme obcas sledovali pred treningom deti. Kazdy z tychto sportov ma volaco do seba. Osobne by som tak male dieta na box nedala - ja vseobecne box odmietam, predsa len tie udery do hlavy maju svoje nasledky.
Skus syna zobrat na otvorene hodiny, aby videl, ako taky trening vyzera, co tam robia, aky je ten ktory sport. Alebo si vyber podla svojich logistickych moznosti - cas, kedy bude mat treningy, miesto kde bude mat treningy, cena clenskeho. V konecnom dosledku je jedno ktory, hlavne aby ho to bavilo, aby v tom vydrzal. Pripadne, ak to cas a peniaze umoznia - moze chodit na dva.
Zapasenie je v jeho veku o vseobecnej telesnej pohyblivosti. Zahrna aj gymnastiku, co je velmi prospesne pre telo. Zo zaciatku je to skor take pretlacanie, ale casom to bude o premyslenych hmatoch a chvatoch.
Ak by islo o mna, tak u mna by vyhralo zapasenie. Nechcem sa chvalit (ale ano, aj trosku chcem 😀 ), ale moj najstarsi bol 5x majster Slovenska, bol reprezentantom SR a tiez sa zucastnil majstrovstiev Europy v Macedonsku. Stredny syn po case presiel na basketbal. Najmensi zatial ide v slapajach najstarsieho a pevne dufam, ze tam vydrzi. Tu silu, ku ktorej sa decka dopracuju, im mozu v inych sportoch zavidiet. A viem, ze aj hokejisti chodia na zapasnicke treningy - vyhovuju im na kondicku a silu.

katarinaba
Dnes o 06:49
@kacena4

@kacena4 dievca, ty ani netusis o com pises. Ziadny bojovy sport nie je o tom, aby sa niekto bil. Keby si vedela o tom aspon trosku, tak by si toto nenapisala.
Sport ako taky (bez rozdielu) v prvom rade dieta uci zodpovednosti, vytrvalosti, discipline. Bojove sporty nie su o biti, je to premysleny rad pohybov, bez toho, aby clovek rozmyslal nad tym co robi, nema sancu. A to ani nehovorim, ze aktivny a zodpovedny sportovec sa mimo ringu ci zinenky nebije. No vagabundi ta zmlatia kdekolvek. Vediet sa ubranit a este s tym aj nieco dokazat - to je umenie, obetovanie, cielavedomost. Ale to ty nepoznas.

lindusss2016
Dnes o 06:54

@anonym_autor my sa venujeme bojovemu umeniu cela rodina, zaroven pracujem na rehabilitacnej klinike, takze profesionalna deformacia u mna pri vybere sportov hra velku ulohu.
Z hladiska vznesenosti a filozofie: judo alebo karate
Z hladiska telesneho rozvoja: judo, karate, zapasenie
Z hladiska street fightov: box

Ak ti teda ide o to, aby vedel niekomu poriadne natiahnut, tak si vyber box. Ja by som box nikdy nezvolila, nepaci sa mi, boxeri su nonstop zhrbeni, este si tam aj ustredruju rany do hlavy a tvare, co ma v konecnom dosledku rozne nasledky

soonmomtobe
Dnes o 06:56

Brazílske jiu jitsu / bjj.

a0
Dnes o 07:09

Ak chceš na obranu, tak krav maga je naj. Je to vlastne tréning sebaobrany.

titla
Dnes o 07:32

Ak Ti ide o to, aby sa hybal a mal z treningu radost, tak by som zvolila to co je pre teba z logistickeho hladiska najdednoduksie. Neviem v akych casoch su kruzky, ale je velka vyhoda ak sa kruzok realizuje priamo v skole.
Ja mam 6 rocneho syna, uz druhy rok chodi na karate, mame to 5 min od domu a je to super. On to miluje, ma tam pohyb, kolektiv, super trenera a v lete organizuju aj tabory. Nechceme mat z neho profi sportovca, hlavne aby si vybudoval vztah k sportu a sebadoveru.

titla
Dnes o 07:33

*najjednoduchsie

dora281
Dnes o 08:20

@anonym_autor Môj názor. V dnešnom svete plnom násilia a agresivity je najlepšie vedieť rýchlo utiecť. Platí to, podľa mňa, aj na detský svet. Ak je tvoj syn citlivá povaha a nemá v sebe potrebnú agresivitu, najlepšie preňho po bude v konfliktnej situácií rýchlo utiecť. Darmo bude chodiť na karate, na box ( obyčajne po zlomení nosa sa "očarenie" z boxu vytratí ...) na judo. V bitkách neplatia žiadne gentlemanské pravidlá. Čo si počne, ak ho obstúpi viacero deti? Povie im, že mi dajte pokoj, lebo uvidíte, ja chodím na karate, box atď? A nech sa nenechá udrieť ako prvý, lebo keď spadne na zem, už je neskoro. Nech ujde čím skôr a ak sa nedá, nech začne kričať ako o život. Nevymýšľam si, vycvičil ma život. Košický malomter, džungel a podobné mestské časti mi dali školu do života. A ak sa postaví jednému agresívnemu decku a nebude mať šancu na útek, nech zovrie pevne pästičku a kostkami na pästi ( kostkou ukazováka a prostredníka) udrie vystretím ruky do brady agresívne decko . Kým sa toto z úderu spamätá, má syn čas na útek. Ujdi alebo bojuj, platí aj v detskom svete. Nech sa učí rýchlo behať.

lucik194
Dnes o 08:22

urcite sa chodte pozriet co najskor na otvorene hodiny, kludne jednu po druhej...... a si aj zapiste, co sa mu pacilo/nepacilo, lebo o mesiac uz to nebude mladý vediet.... a potom sa az rozhodnite

za mna kebyze to je dievča (teens) tak hned poviem , ze thajsky box. Nasa mlada chodila skoro rok (prvy rok sa ide nekontaktne) a teda nikdy nemala taku kondicku ako vtedy. Do toho , povedzme si, v sucasnom svete pre dievca - je dolezite vediet sa ubranit, dat aj jeden kop a potom bežat ma svoj vyznam......