Angličtina Helen Doron

vercada9
18. okt 2016

Ahoj maminy, idem si po radu...malého (1,5r.) chcem dat na angličtinu....zisťovala som čo to o Helen Doron angličtine, sama riaditeľka z jedného centra mi dávala informácie...no, zdá sa mi to neefektívne, keďže s vyučuje len 1x do týždňa, 45 minút, a cena za mesiac je okolo 40€, a teda sa mi to vidí drahe...alebo nie?
Prípadne aké ine aktivity vykonávajú vase rovnako staré deti mimo domu. Dakujem pekne ;)

nela007
18. okt 2016

Ahoj, zakladom je pravid. Denne pasivne pocuvanie CD-ciek, t.j. Cca 40 min.angliny denne, dieta to nasava ako rodnu rec. Niekto pochyti viac,niektp menej. Rozumeju dost, aktivna znalost ale slabsia. Pekny prizvuk, pocuvaju rodennych spikrov. V skole udajne nasledne s angl.nemaju problem. .

lilke
18. okt 2016

syn chodil na helen doron od 2 do 5 rokov. je tretiak, sice menej rozprava, no teraz ako tretiak sa obcas nauci maximalne nejake slovicko, gramatiku ma zvladnutu zatial 100%, a pritom v ich skole su deti radene do viacerych skupin podla urovne vramci rocnika a je v najlepsej, ktora prebera nadramec uciva. kamaratka ma deti, ktore chodia uz 9.rok, su na gymnaziach, a podla nej vdaka helen doron v anglictine exceluju, doteraz sa nepotrebuju ucit.

amelie2017
19. okt 2016

Prepac, ele ak studuju v cudzom jazyku musia sa vzdy ucit.ci si pozadu ci popredu. Som ucitelka cuzdieho jazyka, studovala som vela, nie len na Slovensku, ale nesmies polavit nikde, lebo je popredu. Treba citat knihy, pozerat rozpravky...este nemam dieta, ale uz viem, ze bude minimalne 5 jazycne. Slovencina po mne, katalancina po muzovi, spanielcina spolocna rec a anglictina v skole. Plus nemcina alebo rustina, aby sa nestratilo. Malym detom stacia rozpravky alebo hry..do buducna si pamataju vsetko

hettinka
19. okt 2016

@vercada9 filozofia HD je založená na tom, že RODIČ doma s dieťaťom ďalej precvičuje ten ich program. takže by to nemala byť len hodiny do týždňa, ale podstatne viac.

Osobne (ako učiteľka jazykov) nevidím v tak skorom cielenom učení veľký význam. Netreba očakávať, že dieťa v tom veku bude VEDIEŤ cudzí jazyk, maximálne s uvedomí, že existuje aj iný jazyk, okrem toho materského. Učiť takto staré dieťa na kurze je niečo iné ako bilingválna výchova, kde fungujú úplne iné podmienky a spôsoby učenia. ja osobne by som drahé kurzy neplatila, účel splnia aj nejaké rozprávočky v cudzom jazyku, alebo pesničky, riekanky ... na nete je toho spústa.

Syn chodil na kurz v 3 rokoch, nemal z toho fakt nič ... a to som aj opakovala niečo doma, ale nemal to aj tak kde využiť, takže to postupne zabudol a učiť sa zasa začal v 1. triede - samozrejme od začiatku. Ani teraz nemôžem povedať, že vie nejako veľa po anglicky, maju to 3x do týždna, vie pár slov, pesničky, básničky, prekladajú jednoduché vety, gramatika stále dokola, slovesá to be, can a have got ... a vedel na dovolenke povedať take veci ako číslo izby. poďakovať, pozdraviť, vypýtať klúče.

sunnygirl44
16. sep 2020

Nemá niekto na predaj rozprávky More jump with Joey? Dakujem

samkova_mamka
22. jún 2022

Nepredáva niekto rozprávky More jump with Joey a Alphaboat?