icon

Chodia tu niekoho deti na hokej?

tilly
13. jan 2011

ahojte, su tu maminky, ktorych haranti chodia na hokej? 😉

sisaka
12. aug 2016

@kubankakubanka tak to máte super, oveľa viac tréningov ako moj. A to nám klub platí len 1 tréning 1 hra do týždňa, ked chceme, aby deti trénovali viac musíme sa zbierať na zaplatenie extra ladu. Na budúci rok postupuje uz k starším 9-10 ročným, dúfam ze budú mat viac tréningov, lebo toto je strašne malo, v jarnom klube tam trénujú 3x do týždňa, tak to je uz lepšie.
V decembri mávajú tréningy aj tesne pred Vianocami? Chystáme sa na Slovensko a syn by chcel vidieť ako decká trénujú a Žilina je neďaleko od mojich rodičov...

bubelko
15. aug 2016

@sisaka takze treningy maju 3x do tyzdna. sezona zacina teraz 22.8. a trva do konca marca. potom maju 5-6 tyzdnov pauzu a nastupuje letna priprava, ta trva az do zaciatku letnych prazdnin (polovica jula). no a v lete maju hokejovy kemp a na jesen maju hokejovy kemp - vzdy posledny tyzden prazdnin.

deti su rozdelene podla rocnikov. od piccolo potom aj podla urovne na A a B. ale treningy maju obe urovne spolu.
starsi je piccolo B (lebo len teraz posupil vyssie, takze sa to moze zmenit. ale aj nemusi. zalezi od toho, ako mu to popri skole pojde) - maju uz aj off-ice treningy. do oktobra maju 2x off-ice a 2x na lade. z toho raz rano o 6:00. ako bude po prazdninach neviem.
mladsi je bambini - maju tiez 3x do tyzdna. ale len na lade.
maju brankara - uz od najnizsej urovne (bambini).
turnaje maju raz za tyzden - ale nie na celu plochu, ale na tretine.
treneri su profici - maju normalne absolvovanu vyuku. niektori su byvali hraci. ale podla akej skoly idu - netusim.

a co sa toho termopradla tyka - nie je im teplo. je im fajn.
a suspenzor maju klasicky na gumickach - ziaden nalepovaci. skratka ho obliekaju ako "gate". vid oobrazok 🙂

kubankakubanka
15. aug 2016

@sisakaÁno mávaju aj cez vianoce aspon mávali nemávajú prestávky...tak sa môžme potom dohodnúť,ked tu budete na SK

sisaka
15. aug 2016

@bubelko diky za info 😉, tak to mate fajn, este aj kempy, letna priprava...
Nasi treneri su v normalnej lige dobrovolnici z radu rodicov (cize to robia zadarmo, co by nebol problem, ale casto tam dochadza k stretu zaujmov, uprednostnovanie vlastneho dietata) musia mat trenerske skusky, ktore su roznych stupnov, cim starsie deti, tym vyssi stupen. Ak je dieta dobre v hokeji musis ho dat aj na jarny hokej ( mame tiez rodicov trenerov, tym platime iba ked ideme mimo mesta na turnaj, syn ma stastie, tam ma celkom dobrych) inak by vypadol z hokeja na takmer 6 mesiacov, popritom musis platit rozne kurzy na techniku korculovania, narabanie s hokejkou tam su uz professionalni treneri, letne kempy su zas Len o tom, ci mas peniaze na to aby si to dietatu zaplatil a kolko lebo ich uroven je rozna. My mame niekolko skupin, podla urovne deti, zvycajne 5 az 7. Minuly rok Bol syn v skupine 7-8 rocnych v prve skupine, tento rok ako uz 8 rocny tam nema velku konkurenciu, takze aj ked musi robit skusky bude urcite 1, buduci rok to bude tazsie, kedze uz pojde do skupiny 9-10, takze bude musiet byt lepsi ako 10 rocny chalani, aby sa prebojoval do 1. to uz budu mat konecne aj brankarov, zatial Len rotuju...
Takto vyzera synove spodne pradlo, moze byt aj dvojdielne on ma rad cele.

sisaka
15. aug 2016

@bubelko este som sa chcela spytat, kolko rokov ma ten starsi? 9? Este stale hravaju Len na 1/3 ladu? a trenuju na celu? Syn mal zapasy na polovicnu plochu ako 5-6 rocny, minuly rok uz cela, treningy ma zvycajne Len na pol ladu, lebo prachy, v jarnom hokeji na celu. Teraz ma na zaciatku septembra turnaj traja na troch ten je Len na sirku ladu, tam ale nejde za team (v ziadnom zatial nie je, vyber je az koncom septembra) ale Sam za seba Len tak pre fun.

mana85
15. aug 2016

Čaute Baby , tak náš krpec bol v nedeľu prvý krát a páčilo sa mu , sme mysleli že bude viac unavený predsa len zima , cvičenia ako na chrbát , na brucho hore - dole učili sa padať a to sa už naučil 😝 . No snažil sa a ku koncu mu to popri bráničke šlo dosť dobre také rozvážnejšie krôčiky robil , keď sa prišiel napiť tak bol udychčaný a že poďme už domov 😅 😀 no keď tréner rozkotúľal po ľade farebné loptičky a detská mu ich zbierali do vreca tak ho to prešlo a nakoniec nechcel isť domov ... 🙂

bubelko
15. aug 2016

@sisaka ma 9r. len teraz prechadza na piccolo. myslim, ze trenuju na celu plochu. turnaje maju ako ktore. piccolo A hra obcas uz aj na cele. ale ako casto neviem.

inak vo sui trenuju rovno za kluby. a napr. nasi su slovaci, takze maju normalne licenciu ako zahranicni hraci.

sisaka
15. aug 2016

@bubelko aj u nas hra za "klub" u nas sa to vola asociacia, ta je podla bydliska a neda sa zmenit. Kazdy rok musi urobit testy a podla toho je prideleny podla jeho urovne do teamu. Jarny klub je tiez na zaklade testov, do elitnych si vyberaju Len najlepsich a tiez musi byt testovany kazdy rok. Takze cez prazdniny az do konca septembra viac menej nikde nepatri, az kym nie je prideleny do teamu. Licencie ako take tu v tomto rocniku urcite nie su, uvidim ako to bude fungovat na buduci rok, tam bude asi viac zmien, aj sutaze uz budu v ramci celeho mesta pre prve 2 najlepsie teamy, zvysok sutazi Len vo svojej oblasti....

sonula44
16. aug 2016

Ahojte môj ma 10 teraz ide do štvrtej triedy, oprasila som spomienky kedze som v tejto teme prispievala na zaciatku diskusie v roku 2011 nasi mali volno 3 julove tyzdne a zase v jednom kole .. odvtedy trenuju na lade dokonca mame za sebou uz jeden turnaj teraz v sobotu v Trnave . Včera mali previerky na lade . Trenuju 5 krat do tyzdna rozpis na nasledujuci tyzden nam chodi nedelu do mailu .. tento týždeň 4-krat lad a raz telocvičňa ,minulý
Týždeň 2-krat lad ,1 -krat umela trava , 1 -krat zapasnicka hala
a + turnaj v sobotu ,cosa tyka oblecka nosime funkčné ribana a na to chranice ..
@sisaka
@bubelko
@mana85
@kubankakubanka

sisaka
16. aug 2016

@sonula44 diky za info, tak na Slovensku makaju decka o 106 😀. Ja som zvedava ci sa nieco zmeni, ked bude syn starsi, lebo nechapem ako takymto stylom Kanada vychovava super hokejistov, mozno sa to vekom zintenzivni, alebo jednoducho musia rodicia vrazat vela penazi a platit kempy a kurzy 😟
Tvoj syn uz hra urcitu poziciu (center, Lk,pk, obrana) alebo rotuje?

sonula44
16. aug 2016

@sisaka určite vekom Vám pridajú našim pribudli 2 suché do týždna okrem ladu cca oproti minulému roku . napr. ako tretiaci nemali pred ladom suchú rozcvičku teraz cvičia cca 30 min . vždy .
čo sa týka hry naši hrajú ešte tretinkový hokej čo znamená traja na troch môj je vzadu v obrane niekde po polke sezony by mali začať hrať na celé .
U nás čo sa týka trénerov zostali nám dvaja z minulého roku klubový a pribudol nam v máji nový zväzový ten im robí všetky testy, previerky . v poslednej dobe sa to v klube zmenilo k dobrému aspoň čo sa týka priestoru na ladovej ploche pre mládež .
výstroj si každý v klube kupuje sám niektorý rodičia posúvajú mladším ročníkom 🙂
dresy sa nám podarilo vďaka rodičom zafinancovať sponzorsky 🙂

sisaka
16. aug 2016

@sonula44 moj syn zatial rotuje, ale najradsej ma center. No tak dresy to je poriadna palka, nam na ne minuly rok tiez prispeli - miestne teamy, tie si ale nenechavame, tie patria klubu. na jar sme Mali stastie vyrobca nieco po...ral tak Mali cely cas Len treningove a az na konci dostali zapasove a kedze to bolo neskoro tak nam ich dal vyrobca gratis. Inak syn uz ma doma tolko dresov, zeby mohol predavat, hlavne treningovych z kadejakych kempov.
Startovne na turnaje platite extra, ci to uz je vsetko v cene? My robime na zaciatku vzdy fund raising, aby sme sa uz potom nemuseli zbierat pocas roka a pokladnik uz Len obhospodaruje ucet, ked nieco zvysi na konci roka tak bud vratia alebo sa nieco kupi detom.
My mame jedneho hlavneho coacha a 3 asistentov.

bubelko
16. aug 2016

@sisaka u nas si mozes vybrat klub. my sme v aargau, ale trenuje v zürichu. nie je to podla bydliska. aj ked - je to o to narocnejsie na dovoz.

dresy maju z klubu - obojstranne - menia podla potreby. ostava celu sezonu doma. u piccolo. bambini ich dostanu pred zapasom a vratia po zapase.

inak starsi hra v obrane - sam si vybral a mladsi ide tento rok za brankara.

startovne sa plati z clenskeho. to sa plati vzdy na sezonu. a licencie u nas musia mat vsetci hraci. na zaciatku sezony sa robia kopie ID (pasu), ze nehraju starsi za mladsich...

sisaka
16. aug 2016

@bubelko tak to je fajn, ze mate na vyber.
Syn je podla trenerov jasny center, uvidim, kedy prestanu rotovat, zatial je to fajn, za striedaju pozicie, u vas si tu poziciu vyberaju kazdy rok, ci ked sa raz rozhodne hrat v obrane, tak tam bude teraz stale aj vo vyssich rocnikoch?
My sme dali na uplnom zaciatku pri prvej registracii kopiu rodneho listu, takze vek vedia.

bubelko
16. aug 2016

@sisaka mozu menit. treneri davaju rotovat. ale ak nieto vyslovene chce hrat na nejakom poste, tak ho nechaju.
tak v klube vek vedia, ale licencie a kopie ID musi mat trener na turnaji - robia sa kontroly. 😉

anitab
11. sep 2016

@bubelko @sisaka @sonula44 @mana85 @kubankakubanka baby, torsku obnovim temu, poradite aku flasu krpcovi na hokej s tym dlhym sosakom? nechcem tie lacne plasty, ked plast, nech to ma uz nejake nezavadne zlozenie....neviem nic najst :(

sisaka
11. sep 2016

@anitab u nas som videla Len tie lacne plasty, aj syn ma taku, tiez som zvedava, ci je aj nieco ine

bubelko
11. sep 2016

@anitab my mame tiez plastovu...ine nie su

mana85
12. sep 2016

@anitab Náš ma takúto a inú ani nemali u nás , ale ten zápach po plaste je stále trochu cítiť máme ju 2 mesiace čiže asi 8 použití a umývam ju saponátom no aj tak ten zápach tam je ... snáď to používaním prejde ...

anitab
12. sep 2016

@mana85 @bubelko @sisaka baby, ja som z tych plastov zufala, mne osobne voda z toho ani nechuti...poznate nejake pasltoave , kde je aspon pisane, ze neobsahuju skodlive latky ako BPA, ftalaty ap.

mana85
12. sep 2016

@anitab veru ja nepoznám , ký sme nemali takúto tak s veľkou slamkou pil ale večne sme slamku dade stratili 😖

sisaka
12. sep 2016

Moj syn ma celkom rad tuto a píšu, ze je BPA free, treba ju stlačiť a trafiť sa do úst 😀

sisaka
1. jan 2018

@sonula44
@mana85
@kubankakubanka ahojte zienky mám na vás otázku a nielen na vás, hocijakú zienku, čo ma nejaké relevantne info, pripadne ma kontakt. Synov jarný team uvažuje, žeby sme sa na budúci rok (2019) vybrali do strednej Európy (pravdepodobne Čechy, Slovensko,pripadne Rakúsko ...) na jar na nejaký medzinárodný turnaj. Skúšala som niečo hľadať, ale nenachádzam. Chodía vaše deti na nejaké? Ktoré sú populárne s dobrou úrovňou, organizáciou ... hľadáme niečo na úrovni AAA, Elite, chalani budú na budúci rok 11 roční. A ešte podotázka, keď už pôjdeme pôjdeme na dlhšie ako na víkend, neviete ako je to s prenajímaním hokejovej arény? Chcel by tam tréner urobiť aj pár tréningov, asi aj nejaké priateľské zápasy... hocijaké info uvítam, keďže toto bude vyžadovať dosť veľa plánovania, hľadám už teraz.

vivi
4. jan 2018

@sisaka Ahoj moji chalani sú ešte malí, nechodia na takéto turnaje. Ale videla som niečo ...leták, kde sa mohli príhlasiť deti na medzinárodne turnaje, keď sme boli na hokejovom campe v Trenčíne u Gáboríka. SKús sa popýtať tam, alebo na ich stránke. 😉

sisaka
4. jan 2018

@vivi ďakujem za tip, pozriem to.

sisaka
4. jan 2018

Žiadne mamičky malých hokejistov? 🙁
Netušila som, že bude take ťažké nájsť medzinárodné turnaje na území SR, ČR a to som dala vyhľadávať v češtine, slovenčine, angličtine .... asi fakt budem musieť kontaktovať nejaký klub a spýtať sa na zdroj info ohľadom turnajov ...

vivi
4. jan 2018

@sisaka ešte má napadlo.,,pozri www.leithana.at je to nový štadión vBrucku, kúsok za hranicami, postavili ho Slováci.Robia medzinárodné Campy napr.maxim Ivanov a pod a určite aj turnaje. kKludne tam zavolaj.

vivi
4. jan 2018

@sisaka dajte vedieť ako ste dopadli, či sa Vám dačo podarilo vybaviť 🙂 My toto budeme možno riešiť tiež o pár rokov 😀

sisaka
4. jan 2018

@vivi Diky moc za snahu, pozriem sa na to. Ja môžem komunikovať len cez e-maily, telefonovanie je dosť drahé do Európy. Ja som nenapísali, že ide o team z Kanady. My tu mame kopec turnajov či už priamo v Kanade alebo USA, ale chceli sme nejakú exotiku - Európu a keďže ja a manžel prichádzame zo Slovenska tak sme chceli niečo u nás alebo Čechách pripadne to Rakúsko.

vivi
5. jan 2018

@sisaka Napíšte mi do správy aký ste team a ja sa spytam na tréningu nášho trénera či dačo nevie poradiť. My chodime do BA do HOBA.